Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 381678
Convocatòria de subvencions de foment per a la participació de les entitats esportives de Bunyola en competicions estatals, garantint que els clubs que haguin obtingut bons resultats autonòmics puguin representar Balears en esdeveniments de major envergadura a la temporada 2023/2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Resolució de Batlia, Decret núm.2024-0607 de data 13 de juny de 2024, es va aprovar la convocatòria per a la concessió de subvencions de foment per a la participació de les entitats esportives de Bunyola en competicions estatals, garantint que els Clubs que haguin obtingut bons resultats autonòmics puguin representar Balears en esdeveniments de major envergadura, a la temporada 2023-2024, amb el text següent:

Expedient núm.: 2010/2024

Procediment:  Subvencions per participació competicions estatals

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS DE FOMENT PER A LA PARTICIPACIÓ DE LES ENTITATS ESPORTIVES DE BUNYOLA EN COMPETICIONS ESTATALS, GARANTINT QUE ELS CLUBS QUE HAGUIN OBTINGUT BONS RESULTATS AUTONÒMICS PUGUIN REPRESENTAR BALEARS EN ESDEVENIMENTS DE MAJOR ENVERGADURA A LA TEMPORADA 2023/2024.

1. Bases Reguladores Aquestes subvencions es regiran pel que s'ha establert en la present convocatòria; en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; en el Reglament General de la Llei de Subvencions aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol; en la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques; en el Reial decret 130/2019, de 8 de març, pel qual es regula la Base de Dades Nacional de Subvencions i la publicitat de les subvencions i altres ajuts públics; en l'Ordenança General de Subvencions, publicada en el BOIB núm. 126 de data 16 de juliol de 2020, i en la resta de normes de dret administratiu que siguin aplicables, i en defecte d'això, les normes de dret privat.

El procediment per a la concessió d'aquestes subvencions serà en règim de concurrència competitiva, mitjançant la comparació de les sol·licituds presentades, a fi d'establir una prelació entre aquestes d'acord amb els criteris de valoració establerts en aquesta convocatòria, adjudicant, amb el límit fixat en el punt següent, aquelles que hagin obtingut major valoració en aplicació dels citats criteris.

2. Crèdits Pressupostaris Els crèdits pressupostaris als quals s'imputa la subvenció són els següents 3410.48900, i la quantia total màxima de les subvencions convocades és de 4.000 euros.

3. Objecte, Condicions i Finalitat de la Concessió de la Subvenció Aquesta convocatòria té per objecte fixar els criteris per a la concessió de subvencions a les entitats esportives del municipi de Bunyola, per al desenvolupament de les seves activitats esportives extraordinàries durant la temporada 2023-2024.

La subvenció té per finalitat afavorir la realització d'activitats esportives en el municipi, donar suport als clubs esportius que, a causa dels bons resultats obtinguts en competicions autonòmiques, acudeixin en representació de Balears a competicions de caràcter nacional celebrades fora de l'illa de Mallorca.

La concessió dels ajuts contemplats en la present convocatòria se subjectarà als principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació, així com l'eficàcia en el compliment d'objectius i eficiència en l'assignació i utilització dels recursos públics.

4. Requisits per a Sol·licitar la Subvenció i la Forma d'Acreditar-los Podrà sol·licitar participar en la convocatòria qualsevol entitat esportiva sense ànim de lucre que estigui legalment constituïda i tingui la seu social en el terme municipal de Bunyola.

Requisits per a sol·licitar la subvenció:

- Estar legalment constituïdes i tenir la seu social en el terme municipal de Bunyola.

- Estar inscrites en el Registre General d'Entitats de l'Ajuntament i en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears.

- Estar al corrent de les obligacions fiscals amb l'Ajuntament de Bunyola, amb l'Agència Tributària i amb la Seguretat Social.

- Acreditar una antiguitat mínima de dos anys i desenvolupar l'activitat esportiva continuada durant aquest temps en el municipi de Bunyola.

- Acreditar un mínim de 20 socis a l'entitat.

- No incórrer en cap de les prohibicions que es recullen en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

- Participar en competicions estatals en representació de Balears a causa dels bons resultats obtinguts en competició autonòmica.

Aquests requisits hauran de ser acreditats pels sol·licitants mitjançant una declaració responsable del representant de l'entitat.

5. Òrgan Competent per a la Instrucció i Resolució del Procediment L'òrgan competent per a la instrucció de l'expedient és el Regidor d'Esports.

Aquest sol·licitarà quants informes estimi necessaris per a resoldre, així com avaluar les sol·licituds que es presentin en temps i forma, tot això en conformitat amb l'article 24 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

L'òrgan competent per a resoldre serà l'Alcalde en virtut de l'article 7 de l'Ordenança General de Subvencions.

6. Termini de Presentació de Sol·licituds i Documentació Les entitats esportives hauran de presentar la sol·licitud segons el que estableix la normativa vigent:

El 2 d'octubre de 2016 va entrar en vigor la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques que obliga totes les entitats a relacionar-se amb les administracions públiques per mitjans electrònics i, per tant, disposar necessàriament d'un certificat general que representi l'organització. Aquesta relació electrònica fa referència tant a les notificacions com a la presentació de documents i sol·licituds a través de registre.

Això implica que totes les sol·licituds i documentacions que es dirigeixin a l'Ajuntament s'han de realitzar obligatòriament mitjançant el registre electrònic: http://bunyola.sedelectronica.es/

Cal que, com a entitat, s'obtingui un certificat o signatura digital.

El certificat o la signatura digital és un document en format digital que serveix per a identificar una persona física o jurídica a la qual se li assigna una clau per a poder realitzar tràmits amb les administracions de manera electrònica. Té un valor legal equivalent al de la signatura manuscrita. El certificat o la signatura digital, s'haurà de sol·licitar a través del web de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT) https://www.sede.fnmt.gob.es/ca/certificados, que és una “entitat certificadora”.

L'entitat haurà d'acreditar la titularitat de forma presencial en alguna de les oficines de registre. Finalment, es farà una descàrrega del certificat via internet i es realitzarà una còpia de seguretat del certificat.

La presentació de les sol·licituds implica l'acceptació plena d'aquestes bases i dels requisits i obligacions que es recullen.

L'entitat esportiva haurà d'adjuntar a la sol·licitud, la següent documentació:

1. Fotocòpia del DNI de la persona que subscriu la sol·licitud.

2. Fotocòpia del CIF de l'entitat sol·licitant.

3. Documentació acreditativa de la representació en virtut de la qual actua la persona que signa la sol·licitud (còpia de l'Escriptura de constitució o modificació, còpia de l'acta fundacional i Estatuts, etc.).

4. Declaració responsable de compliment dels requisits establerts a la base 4 de la present convocatòria.

5. Programa detallat de les activitats a realitzar i per les quals es sol·licita la subvenció (no estan incloses: casals, campus, colònies,…).

6. Certificat de la federació corresponent d'haver participat en competicions estatals en representació de Balears a causa dels bons resultats obtinguts en competició autonòmica,  nombre de llicències inscrites als equips afectats a la temporada 2023-2024.

7. Declaració jurada sobre si s'ha demanat o obtingut altres ajudes per a la mateixa activitat, així com el seu import.

8. Acreditació.

El termini de presentació de sol·licituds al registre general d'entrada de l'Ajuntament de Bunyola és de 15 dies hàbils, a comptar a partir del dia següent de la seva publicació en el BOIB.

Si la documentació presentada fos incompleta o defectuosa, es requerirà a l'entitat sol·licitant que, en el termini màxim de 10 dies hàbils, esmeni els defectes o acompanyi els documents preceptius, amb la indicació que, si així no ho fes, es considerarà desistida la seva sol·licitud, prèvia resolució dictada en aquests termes, en els termes establerts per l'article 68 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

7. Procediment de Concessió Per a la valoració de les sol·licituds presentades i la formulació de la proposta de resolució, es tindran en compte els següents criteris de valoració:

- Nombre de socis.

- Nombre de llicències federatives.

- Nombre de equips.

- Nombre de participants.

- Resultats obtinguts en les competicions autonòmiques.

Aquests criteris de valoració seran ponderats en funció de les característiques específiques de cada entitat esportiva, tenint en compte la seva grandària, antiguitat, i la seva activitat durant l'any esportiu.

8. Quantia de les Subvencions La quantia de la subvenció no podrà superar el 80% del total de l'activitat subvencionada, amb el límit de 2.000 euros per entitat esportiva.

9. Justificació de la Subvenció Els beneficiaris hauran de justificar la realització de l'activitat subvencionada i l'aplicació dels fons rebuts, presentant els documents justificatius que s'indiquin en la resolució de concessió, en un termini màxim de 30 dies hàbils a comptar des de la finalització de l'activitat.

La justificació es realitzarà mitjançant la presentació dels següents documents:

1. Memòria de l'activitat realitzada.

2. Relació classificada de les despeses i ingressos de l'activitat realitzada, amb identificació del creditor i del document, el seu import, data d'emissió i data de pagament.

3. Factures o documents de valor probatori equivalent en el tràfic mercantil o amb eficàcia administrativa.

4. Acreditació del pagament d'aquestes despeses mitjançant extractes bancaris o documents equivalents.

5. Certificació expedida per l'entitat, acreditativa de la realitat de les despeses realitzades i pagades per l'entitat esportiva.

6. Certificació expedida per l'entitat, acreditativa de les subvencions, ajuts, ingressos o recursos financers que hagin finançat l'activitat subvencionada, amb indicació de l'import i la seva procedència.

El retard en la justificació de la subvenció per part del beneficiari comportarà la pèrdua del dret a percebre la subvenció concedida, i, si escau, el reintegrament de les quantitats percebudes més els interessos de demora corresponents.

10. Publicitat de les Subvencions Concedides La relació de les subvencions concedides es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Bunyola, d'acord amb el que estableix l'article 18 de la Llei General de Subvencions.

11. Recursos Contra la present convocatòria, que esgota la via administrativa, podrà interposar-se, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació davant el mateix òrgan que l'ha dictat, o recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos davant els Jutjats del Contenciós Administratiu de Palma, a comptar des de l'endemà de la seva publicació.

12. Règim Jurídic En tot allò no previst en aquesta convocatòria serà d'aplicació el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; el seu Reglament General aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol; l'Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament de Bunyola; i les altres normes de dret administratiu que siguin aplicables.

13. Informació

Us podeu adreçar al servei municipal d'Esports a l'adreça de correu electrònic mballester@ajbunyola.net o bé a les oficines municipals-Sa Plaça 4. Tlf.:971613007

 

(Signat electrònicament: 13 de juny de 2024)

El 1er tinent de batle Miguel Ballester Ferrer