Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE DEIÀ

Núm. 380900
Aprovació definitiva de l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització de l'escut del municipi de Deià

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent transcorregut el termini de trenta dies d'exposició pública de l'aprovació inicial de l'Ordenança Aprovació definitiva de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la utilització de l'escut del municipi de Deià, sense presentació d'al·legacions, s'ha aprovat definitivament el reglament.

Per tal motiu i, en compliment del disposat als articles 102 i 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, juntament amb l'establert als articles 49 i 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, tot seguit es publica el text íntegre de l'esmentada Ordenança:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA UTILITZACIÓ DE L'ESCUT DEL MUNICIPI DE DEIÀ

Article 1. Fonament i naturalesa

A l'empara del previst als articles 57 i 20.4.b) del text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març (TRHL), de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 d'aquest text legal, l'Ajuntament estableix la taxa per la utilització de l'escut del Municipi, que es regirà per aquesta Ordenança.

Article 2. Fet imposable

1. Constitueix el fet imposable de la taxa l'autorització per a utilitzar l'escut del municipi en plaques, marques, noms o usos comercials i industrials, capçaleres, logotips, etiquetes i d'altres distintius anàlegs, amb finalitats particulars i a instància dels interessats.

2. No estarà subjecta a aquesta taxa la utilització de l'escut del municipi que aquest Ajuntament hagi imposat amb caràcter obligatori.

Article 3. Subjectes passius

1. Són subjectes passius contribuents les persones físiques i jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35 de la Llei General Tributària, titulars de l'autorització per a l'ús de l'escut del municipi.

2. Els obligats tributaris de les taxes de venciment periòdic que no resideixin a Espanya, hauran de designar un representant amb domicili en territori de l'Estat espanyol. L'esmentada designació haurà de comunicar-se a l'Ajuntament abans del primer acreditament de la taxa posterior a l'alta en el registre de contribuents.

Article 4. Responsables

1. Són responsables tributaris les persones físiques i jurídiques determinades com a tals a la Llei General Tributària i a l'Ordenança General.

2. La derivació de responsabilitat requerirà que, prèvia audiència de l'interessat, es dicti acte administratiu, en els termes previstos a la Llei General Tributaria.

Article 5. Beneficis fiscals

Gaudiran d'exempció subjectiva aquells contribuents que siguin titulars d'empreses que explotin serveis públics municipalitzats amb caràcter de monopoli.

Article 6. Quota tributària

La quota tributària es determinarà per una quantitat fixa, de caràcter anual i irreduïble per la concessió, i la successió en la titularitat, de l'autorització i per la utilització de l'escut d'acord amb la tarifa següent:

A) Per la concessió de l'autorització 30,00€

B) Per la utilització de l'escut, cada any 15,00€

Article 7. Acreditament

1. La taxa per concessió de l'autorització, a la qual es refereix la lletra A) de l'article anterior, s'acredita i neix l'obligació de contribuir des que aquest Ajuntament autoritzi l'ús de l'escut del municipi.

2. La quota anual per la utilització de l'escut s'acreditarà inicialment el mateix dia a partir del qual s'entengui que està autoritzada i, posteriorment, el primer dia de cada any.

Article 8. Declaració

1. L'autorització per utilitzar l'escut del municipi s'atorgarà a instància de part i, una vegada concedida, s'entendrà tàcitament i anualment prorrogada mentre el seu titular no hi renunciï expressament.

2. La concessió de l'autorització de l'ús de l'escut del municipi s'entendrà atorgada a la persona o l'entitat que l'hagi sol·licitada, per la qual cosa els qui els succeeixin hauran d'obtenir novament l'autorització i pagar les quotes corresponents per aquesta taxa.

Article 9. Ingrés de la taxa

1. La taxa a què és refereix l'article 6 A) s'exigirà en règim de liquidació, i serà liquidada per l'Administració, que la notificarà al subjecte passiu, pel seu pagament.

2. El pagament de la taxa a què es refereix l'article 6 B) s'efectuarà en el primer semestre de cada any.

Article 10. Infraccions i sancions

Pel que respecta a les infraccions i sancions tributàries que, en relació a la taxa regulada en aquesta ordenança, resultin procedents, s'aplicarà el que disposa la Llei General Tributària i l'Ordenança General.

Disposició addicional única

Els preceptes d'aquesta ordenança fiscal que, per raons sistemàtiques reprodueixin aspectes de la legislació vigent i altres normes de desenvolupament, i aquells en què es facin remissions a preceptes d'aquesta, s'entendrà que són automàticament modificats i/o substituïts, en el moment en què es produeixi la modificació dels preceptes legals i reglamentaris de què porten causa.

Disposició derogatòria única

Queden derogades totes les disposicions municipals del mateix rang que aquesta Ordenança, o d'un rang inferior, que siguin incompatibles amb el que estableix aquesta norma, s'hi oposin o ho contradiguin.

Disposició final única

Aquesta Ordenança entra en vigor l'endemà d'haver estat publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 13 de juny de 2024

El batle Lluís Enric Apesteguia Ripoll)