Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 380589
Convocatòria de subvencions destinades a rehabilitació de façanes i/o millores en accessibilitat, habitabilitat i eficiència energètica, campanya “Millorant ca teva, milloram Maó-2024”

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 765896 (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index)

La Junta de Govern Local, en sessió realitzada el dia 20.5.2024 va aprovar, en el punt 6è, les bases reguladores de subvencions destinades a rehabilitació de façanes i/o millores en accessibilitat, habitabilitat i eficiència energètica, campanya “Millorant ca teva, milloram Maó-2024” i la seva convocatòria.

El termini de presentació de les sol·licituds serà de 20 dies hàbils, a comptar a partir de l'endemà de la data de la publicació de l'extracte de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB); juntament amb l'extracte de la convocatòria es publiquen en el BOIB les bases reguladores d'aquestes subvencions. El termini de presentació de sol·licituds serà improrrogable.

El model d'alta de creditor/a (annex I de les bases), el quadre de signatures de les persones sol·licitants de la subvenció (annex II de les bases) i el model normalitzat de sol·licitud (annex III de les bases) es podran trobar al lloc web de l'Ajuntament de Maó.

D'acord amb el que preveuen els articles 17.1 i .3.b), 20.8 a) i 23.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publiquen en el BOIB l'extracte de la convocatòria i les bases reguladores de l'atorgament de les subvencions, en els termes que a continuació es detallen; el text complet de la convocatòria pot ser consultat a la Base de Dades Nacional de Subvencions:

http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index

EXTRACTE DE LA CONVOCATÒRIA

Requisits que han de reunir les persones beneficiàries per obtenir la subvenció

Poden ser beneficiàries de les subvencions les persones físiques, jurídiques i les agrupacions de persones físiques o jurídiques sense personalitat jurídica pròpia que complesquin les condicions o requisits següents:

a) Ser propietàries d'algun immoble que complesqui les condicions del punt 2 de les bases. En cas de condomini o quan la propietat estigui desmembrada en usdefruit i nua propietat, la sol·licitud de subvenció haurà d'estar signada per totes les persones copropietàries, així com per la persona usufructuària i la persona nua propietària, en cada cas.

b) O, a diferència de l'apartat anterior, ser arrendatàries d'algun immoble que complesqui les condicions del punt 2 de les bases, sempre que es tracti de locals comercials, amb el requisit que la persona arrendatària compti amb l'autorització de la persona propietària-arrendadora per dur a terme les activitats objecte de la subvenció que se sol·licita.

c) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social; i no tenir deutes amb l'Ajuntament de Maó.

d) No estar incloses en cap de les causes de prohibició establertes a l'article 10 de l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Maó (BOIB núm. 12 de 25/1/2018), en relació amb els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 10 del TRLS, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

e) En compliment de l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, les administracions públiques de les Illes Balears i organismes i entitats dependents denegaran l'atorgament de subvencions, beques o qualsevol altre tipus d'ajuda pública a les empreses i entitats sol·licitants sancionades o condemnades en els últims tres anys per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o gènere, sancionades per resolució administrativa ferma o condemnades per sentència judicial ferma.

f) Tampoc en podran ser beneficiàries les persones físiques o jurídiques que hagin estat sancionades en ferm en via administrativa, laboral o penal, per vulneració del dret a la igualtat i a la no discriminació per raó de sexe, o per discriminació salarial, o per assetjament sexual o moral, o per qualsevol altre tracte desigual per raó de sexe.

Objecte i finalitat de la subvenció

L'objecte d'aquesta convocatòria consisteix en regular el procediment d'atorgament de subvencions amb les finalitats següents:

a) Impulsar la millora de la imatge exterior, seguretat i manteniment de les façanes dels immobles del municipi de Maó, situats en sòl urbà, excepte en el polígon industrial, sempre que les façanes on es duguin a terme les actuacions subvencionables donin a la via pública i/o siguin visibles des d'espais públics.

b) Millorar les condicions d'accessibilitat, habitabilitat i eficiència energètica d'aquests immobles.

Bases

Les bases reguladores de la concessió de les subvencions segons el procediment de concessió iniciat mitjançant la present convocatòria són les aprovades per acord de la Junta de Govern Local de data 20.05.2024, que, juntament amb l'extracte de la convocatòria, es publiquen en el BOIB i en el tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament de Maó; es podran publicar, alhora, al lloc web municipal:

www.ajmao.org/tauleredictes

 

www.ajmao.org/OrgansGovern/Departament.aspx?ID=29

Import i aplicació pressupostària

En el pressupost municipal per a l'exercici 2024 es preveu una consignació de crèdit per import de 160.000 €, a l'aplicació U01-1511-7810324, Pla Façanes i Rehabilitació d'Habitatges, per atendre les subvencions a atorgar.

En tractar-se d'un crèdit amb finançament afectat, per tal d'agilitzar la tramitació del present expedient, i d'acord amb l'article 23 de les bases d'execució del Pressupost de 2024, es durà a terme la tramitació anticipada de la despesa, de manera que la seva realització efectiva queda condicionada a la prèvia efectivitat del finançament afectat, entesa com l'existència de crèdit disponible, adequat i suficient en el moment de l'adquisició del compromís o disposició de la despesa.

Es fa constar en l'acte d'autorització la subordinació de l'expedient a l'efectiva disponibilitat del crèdit.

El crèdit anterior es podrà incrementar amb el crèdit procedent de la incorporació de crèdits de l'exercici 2023.

Criteris objectius d'atorgament de la subvenció

Totes les sol·licituds que complesquin els requisits de les presents bases tindran dret a subvenció, sempre que hi hagi pressupost suficient per a la seva cobertura; la determinació de la quantia de l'ajuda la fixarà la Comissió de Valoració, d'acord amb els criteris establerts al punt 7 de les bases.

La Comissió de Valoració procedirà a calcular la puntuació que correspongui a cada sol·licitud, seguint l'ordre del registre d'entrada de la sol·licitud, tenint en compte els següents aspectes de les obres i actuacions a realitzar, als quals assignarà la puntuació que correspongui, segons els criteris que s'indiquen, fins a un total de 40 punts:

1. Façana inclosa en el Catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic: 2 punts.

2. Obres de conservació, reparació o consolidació d'elements de la façana (cornises, motllures, volades, elements sortints, etc.): fins a un màxim de 4 punts.

3. Intervenció als canals i recollides de pluvials de la façana:

3.1. Reparació i/o reposició: 1 punt.

 

3.2. Reconducció de pluvials sota la vorera, fins a la calçada: 2 punts.

4. Reparació i restauració (no substitució) de la fusteria de façana ja existent: 1 punt

5. Substitució de fusteria: fins a un màxim de 4 punts.

6. Obres de reparació o reposició d'arrebossats, revestiments, aplacats, etc.: fins a un màxim de 2 punts.

7. Pintura de façanes: 1 punt.

8. Supressió de barreres d'accés a l'immoble: fins a un màxim de 3 punts.

9. Obres de supressió de barreres a l'interior de l'immoble, a la mateixa planta: fins a un màxim de 2 punts.

10. Instal·lació d'aparell salvaplantes: fins a un màxim de 3 punts.

11. Obres de millora, aprofitament i aïllament tèrmic, sempre que siguin obres de tècnica senzilla i poca entitat constructiva, que no suposin alteració del volum de les instal·lacions i serveis d'ús comú, l'objecte de millora de les quals sigui:

11.1 Millores en l'aïllament tèrmic de l'immoble: màxim 7,5 punts

 

11.2 Aprofitament tèrmic de l'energia solar: 7,5 punts

Una vegada valorades totes les propostes, s'elaborarà una llista de les sol·licituds presentades, ordenades per la puntuació obtinguda, en cada cas, de major a menor, amb indicació del pressupost a subvencionar, calculat d'acord amb el punt 7 de les bases.

En el cas que el crèdit pressupostari autoritzat no pugui cobrir totes les sol·licituds, el repartiment de la quantitat prevista per a les subvencions en el pressupost del 2024, entre les sol·licituds presentades, es farà començant per la proposta que hagi obtingut una major puntuació, en sentit descendent de la llista elaborada, cap a les de menor puntuació, fins que s'esgoti el pressupost previst. En el cas que l'última subvenció assignada sigui inferior a la que li correspondria segons el punt 7 de les bases, la persona beneficiària d'aquestes subvencions només estarà obligada a executar i justificar la part proporcional del pressupost subvencionat.

Si alguna de les persones beneficiàries renuncia a la subvenció concedida o no sol·licita la llicència d'obres sense projecte o comunicació prèvia, en el termini establert per fer-ho, indicat a la clàusula 18 de les bases, l'òrgan concedent podrà acordar, sense necessitat d'una nova convocatòria, la concessió de la subvenció a la persona o persones sol·licitants següents en l'ordre de puntuació.

En cas d'empat quant a la puntuació obtinguda, es resoldrà donant preferència a l'ordre del registre d'entrada de la sol·licitud.

Termini i lloc de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds serà de 20 dies hàbils, a comptar a partir de l'endemà de la data de la publicació de l'extracte de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears. El termini de presentació de sol·licituds serà improrrogable.

Les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica (www.ajmao.org i www.carpetaciutadana.org) o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament, amb cita prèvia, en cas que sigui exigible.

Termini d'execució

La subvenció no podrà ser aplicada mai a les obres/actuacions començades abans de la sol·licitud de la subvenció.

Les obres/actuacions objecte de la subvenció hauran de concloure en un termini màxim de 6 mesos, comptats a partir del cobrament del primer pagament anticipat de la subvenció. L'ampliació del termini d'obres/actuacions només serà possible en el cas que, per circumstàncies d'interès públic o privat, degudament justificades, no s'hagin pogut executar en el termini inicial previst.

Termini i forma de justificació

El termini de justificació de la subvenció concedida —i, per tant, de la presentació de la documentació justificativa— serà d'un mes, comptat a partir de la finalització de les obres/actuacions subvencionades.

La justificació del compliment de les condicions imposades i de la consecució dels objectius previstos a l'acte de la concessió de la subvenció revestirà la forma de rendició de comptes justificativa de la despesa realitzada.

Les persones beneficiàries estan obligades a justificar les despeses produïdes per la totalitat de les obres/actuacions objecte de la subvenció. La justificació de l'execució de les obres/actuacions es presentarà per tràmit electrònic, acompanyada amb les factures i altres documents de valor probatori equivalent, amb validesa en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, que permetin acreditar el compliment de l'objecte de la subvenció.

Altres dades d'obligat compliment

S'ha de complir tot el que disposen les bases que regulen aquesta convocatòria de subvencions.

 

Altres dades d'interès

Vegeu les bases.

 

Maó, (signat electrònicament: 13 de juny de 2024)

La tinenta d'Alcaldia d'Urbanisme i Ciutat Dolores Antonio Florit