Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSORCI DE RECURSOS SOCIOSANITARIS I ASSISTENCIALS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 378968
Resolució de la presidenta del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears per la qual s’aprova la llista definitiva d’aspirants que han superat el procés de selecció del concurs de mèrits de personal laboral fix d’arquitecte/a i s’adjudica el lloc de treball

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 69, de 28 de maig de 2022, es va publicar l'Acord de la Junta Rectora pel qual es va aprovar l'oferta pública d'estabilització per a l'any 2022 corresponent al personal laboral del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

2. Mitjançant la Resolució de la presidenta del Consorci de 27 de desembre de 2022, es va publicar l'Acord de la Junta Rectora de data 1 de desembre de 2022 pel qual es va aprovar la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral d'arquitecte/a del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears (BOIB núm. 169, de 29 de desembre de 2022).

3. Per mitjà de la Resolució de la presidenta del Consorci de 8 de març de 2023, es va aprovar la llista provisional de persones admeses i excloses, amb indicació de les causes d'exclusió, del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir la plaça de personal laboral fixe d'arquitecte/a a l'illa de Mallorca (L02320003) pel torn lliure ordinari.

En data 12 d'abril de 2023, es va aprovar la llista definitiva de persones admeses i excloses d'aquest procés selectiu, juntament amb la llista provisional de mèrits al·legats pels aspirants, que van disposar d'un termini de set dies hàbils per esmenar els errors de fet, materials o aritmètics que haguessin pogut cometre en les al·legacions dels mèrits durant el termini d'inscripció a la convocatòria.

Finalitzat aquest termini, el dia 30 de maig de 2023 es va aprovar la llista informativa de l'ordre d'aspirants d'acord amb la puntuació resultant dels mèrits al·legats en la declaració responsable d'autobaremació. Així mateix, en aquesta resolució es va requerir les persones aspirants de l'annex II que en el termini de deu dies hàbils acreditassin els requisits i els mèrits al·legats.

4. Una vegada revisada la documentació acreditativa dels requisits i els mèrits, el 5 de juliol de 2023 el Tribunal Qualificador del Grup A, nivell 1, va acordar l'acord pel qual es va aprovar la llista provisional dels mèrits comprovats amb les puntuacions obtingudes pels aspirants per ordre de major a menor puntuació, i es va establir un termini de set dies hàbils per al·legar les rectificacions que consideressin pertinents en la valoració dels mèrits. Una vegada passat aquest termini es constata que es varen presentar dues al·legacions. El Tribunal analitza les mateixes i les valora en el següent sentit:

1) L'aspirant amb DNI núm. 18237895E al·lega que el Tribunal no va valorar l'experiència professional que havia acredita en el Consorci RIBA i que no hi estava d'acord, atès que, a parer seu, el Consorci RIBA era un ens del sector públic instrumental autonòmic fins l'any 2015, i aporta diversos documents per acreditar aquesta circumstància i la seva experiència laboral en el Consorci.

El Tribunal considera que tot i que el Consorci RIBA figura en l'annex del Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que aporta l'aspirant, aquest fet no prova que el Consorci RIBA sigui un ens del sector públic instrumental.

L'article 4 del Decret 6/2013 disposa que «En l'annex d'aquest Decret es fa una relació de les entitats adscrites o vinculades a cada una de les conselleries esmentades en l'article 2, per raó de dependència o de participació, com a conseqüència de la seva norma de creació o naturalesa jurídica, o de la participació no majoritària, directa o indirecta, de l'Administració de la Comunitat Autònoma en el capital o en els òrgans de govern de l'entitat. En tot cas, l'enumeració de les entitats en l'annex no té caràcter exhaustiu, excloent o regulador (...)».

Per tant, en l'annex hi ha ens que són sector públic instrumental i també ens que no ho són, però que estan vinculats a alguna de les conselleries con a conseqüència de la participació, encara que no sigui majoritària, de la Comunitat Autònoma en l'entitat, de manera que el fet que aquest Decret esmenti el Consorci Riba en l'annex no el converteix, per aquest únic motiu, en ens del sector públic instrumental autonòmic.

Pel que fa als consorcis, la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears, disposa en l'apartat 1 de l'article 58 que són consorcis del sector públic autonòmic els que estiguin adscrits a l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears d'acord amb els criteris que, a aquest efecte, s'estableixen en la legislació estatal bàsica relativa al règim jurídic de les administracions públiques i del sector públic, però que, segons l'apartat 3 de l'article 58, queden fora de l'àmbit d'aplicació d'aquesta llei els consorcis constituïts per la comunitat autònoma de les Illes Balears amb altres administracions públiques en els quals no concorrin les circumstàncies previstes en l'apartat 1 anterior.

L'Informe de la Ponència Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa per a l'estudi de l'àmbit d'aplicació subjectiva de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de contractes del sector públic, de 17 de desembre de 2008, publicat en el web d'aquest òrgan consultiu, va fer un estudi del conjunt d'ens que en aquell moment estaven adscrits o vinculats a la Comunitat Autònoma, i esmenta el Consorci RIBA, però s'ha de destacar el fet que l'esmenta no en l'annex 1 relatiu als ens del sector públic autonòmic, sinó en l'annex 2 que conté la relació indicativa de consorcis en què participa la Comunitat Autònoma.

A més, la documentació aportada per l'aspirant relativa al Consorci RIBA, concretament, l'Acord de dissolució del Consorci, aprovat pel Ple de l'Ajuntament de Palma, i els estatuts del Consorci, posa en evidència que es tracta d'un consorci local, constituït d'acord amb la normativa local i sotmès a la normativa sobre règim local.

En conseqüència, el Tribunal considera que s'han de desestimar les al·legacions de l'aspirant, atès que l'experiència laboral en el Consorci RIBA no és objecte de puntuació, d'acord amb el punt 1.2 de l'Annex 3 de les bases de la convocatòria, ja que es correspon amb experiència en un ens que no figura en aquest punt com a susceptible de valoració, de manera que s'ha de mantenir la puntuació que se li va atorgar.

2) L'aspirant amb DNI núm. 43167436R demana al Tribunal que li valori la impartició d'una ponència que no havia pogut acreditar amb anterioritat, i dos postgraus.

Pel que fa a l'acreditació de la impartició d'una ponència, l'aspirant manifesta que va computar els 15 punts corresponents a aquesta ponència en l'autobaremació de mèrits que va presentar, però que en el moment d'acreditar els mèrits no va acreditar aquest mèrit atès que no disposava del certificat tot i haver-ho demanat al centre.

El Tribunal comprova la documentació que l'aspirant va presentar, en el termini previst per a això, per acreditar els mèrits, i verifica que efectivament no s'havia aportat cap certificació acreditativa, ni tan sols s'esmentava la impartició d'aquesta ponència.

En vista d'això, el Tribunal considera que, en tractar-se d'un procediment de concurrència competitiva, el termini per acreditar aquest mèrit tenia caràcter preclusiu, de manera que un cop transcorregut no era possible presentar aquesta documentació. Així, la manca de complimentació d'un tràmit en el termini atorgat determina la pèrdua de la facultat d'exercir-ho posteriorment.

La base 14.2 de la convocatòria estableix que el Tribunal ha de requerir als aspirants que esmenin els defectes que presenti la documentació acreditativa dels mèrits atorgant un termini de d'esmena de 10 dies hàbils a través dels mitjans establerts a la base 5.1, i que també pot reclamar formalment a les persones interessades els aclariments o, si pertoca, la documentació addicional que consideri necessària per disposar dels elements de judici necessaris per valorar els mèrits que han al·legat i acreditat tal com estableix la convocatòria.

Per tant, atès que l'aspirant no va al·legar ni acreditar cap mèrit relatiu a la puntuació que s'havia auto atorgat en l'autobaremació per al concepte d'altres mèrits, el Tribunal no va requerir cap esmena ni aclariment, atès que això només s'ha de fer respecte d'allò al·legat i acreditat, però no en casos, com aquest, en que ni tan sols s'ha al·legat un mèrit.

Atès això, la documentació aportada ara no es pot tenir per presentada en termini i, per tant, no es pot valorar com a mèrit, de manera que aquesta al·legació s'ha de desestimar.

Pel que fa a la documentació presentada, s'ha de dir que el certificat presentat no conté la data de la signatura del certificat, més enllà d'una data de 30-31 de maig de 2016, que és quan sembla que es va fer la ponència, ni tampoc no conté el nom de l'aspirant, sinó el nom d'un grup del qual, tot i no acreditar-se, s'afirma que l'aspirant forma part. En tot cas, com ja s'ha dit, aquesta documentació s'ha presentat fora de termini.

Pel que fa als dos postgraus que havia acreditat i que el Tribunal no li va valorar en l'apartat relatiu a la formació acadèmica, l'aspirant manifesta que la suma de puntuació que li corresponia era de 15 punts.

El Tribunal considera que d'acord amb el punt 2.1.1 de l'Annex 3 de les bases de la convocatòria, els postgraus no són titulacions que es valorin en aquest apartat, tal com es desprèn a sensu contrario de la relació de titulacions que sí que es valoren, motiu pel qual els postgraus s'han de valorar com a cursos de formació del punt 2.4 de l'Annex 3 de les bases de la convocatòria, i en aquest cas l'aspirant ja obté la puntuació màxima per altres cursos que ha acreditat, motiu pel qual l'acreditació dels postgraus no li atorga cap puntuació addicional.

En conseqüència, el Tribunal considera que també s'ha de desestimar aquesta al·legació.

5. Finalment, el dia 4 d'octubre de 2023, el Tribunal Qualificador va prendre l'acord pel qual es van aprovar les llistes definitives de mèrits comprovats del grup de classificació A nivell 1 amb les puntuacions obtingudes pels aspirants del llocs de treball corresponent a arquitecte/a.

6. El mateix 4 d'octubre el Tribunal Qualificador va elevar a la presidenta del Consorci la proposta de persones aspirants que han superat el procés selectiu per concurs extraordinari de mèrits d'aquests llocs de treball perquè dictàs una resolució per aprovar-la, que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i que contingués l'adjudicació dels llocs de treball, d'acord amb la base 16.1 de l'annex 2 de la convocatòria:

1. Aprovar la llista de la persona aspirant que ha superat el procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits corresponent a la plaça del grup A nivell 1 d'arquitecte/a i, atès l'ordre de prelació, adjudicar el lloc de treball següent:

L02320003. – Arquitecte/a

Persona seleccionada

Puntuació total del concurs de mèrits

Torn

Illa

Destinació

78211378Q

73,4

Lliure

Mallorca

Palma

Relació complementària d'aspirants que estan situats a continuació de la persona proposada per ordre de puntuació definitiva un cop verificada pel Tribunal l'autobaremació presentada i desestimades les al·legacions presentades, per a la seva possible contractació com a personal laboral, si fos el cas d'acord a les bases i tenint en compte el disposat al punt 4 de la present resolució:

NÚM.

DNI

PUNTUACIÓ OBTINGUDA

1

78211126V

67,8

2

18237895E

44

3

44328219C

38

4

43167436R

32

4. Aprovar la relació complementària d'aspirants que estan situats a continuació dels aspirants als quals es va demanar que acreditassin els mèrits, amb l'ordre del puntuació que consta a les seves autobaremacions i que no ha estat verificada pel Tribunal, i que si en el cas que fos necessari fer ús d'aquesta relació complementària, s'haurien d'acreditar i verificar els mèrits:

NÚM.

DNI

PUNTUACIÓ OBTINGUDA

1

43089718T

58,21

2

43122444C

56,30

3

X5564808G

55,20

4

48968236V

55,00

5

43121579Y

51,50

6

47825740T

50,00

7

44325198N

49,60

8

43172784J

48,50

9

43172785Z

44,20

10

43087698G

44,20

11

24380527K

41,00

12

43196441A

35,00

13

29135276A

33,20

14

43161912C

32,00

15

47757825G

13,20

7. En data 8 de novembre es va requerir a l'aspirant amb DNI 78211378Q, que havia obtingut la major puntuació, perquè aportés la documentació prèvia a la seva contractació. En data 13 de novembre va presentar renúncia a lloc de feina. En data 13 de novembre es va requerir a l'aspirant amb DNI 78211126V, que era el següent a la llista. En data 15 de novembre va presentar la seva renúncia al lloc de feina.

8. En data 30 de novembre de 2023 la presidenta del Consorci va requerir al Tribunal perquè es tornés a reunir atès que es va observar que la resta d'aspirants, l'autobaremació dels quals ha estat avaluada pel Tribunal, té menys puntuació que persones que es varen presentar, als quals no s'ha comprovat l'autobaremació.

9. En data 14 de desembre el Tribunal va acordar requerir als 10 primers aspirants de la relació complementària d'aspirants que estan situats  a continuació dels aspirants als quals es va demanar que acreditessin els mèrits, perquè en el termini de 10 dies hàbils acreditessin els mèrits i els requisits al·legats en la declaració responsable i un escrit d'elecció de llocs de treball oferts, atès que l'autobaremació tenen una puntuació superior a l'aspirant que té 44 punts en la relació complementària d'aspirants als quals es va demanar que acreditessin els mèrits, amb la puntuació verificada pel tribunal:

NÚM

DNI

PUNTUACIÓ OBTINGUDA

1

43089718T

58,21

2

43122444C

56,30

3

X5564808G

55,20

4

48968236V

55

5

43121579Y

51,50

6

47825740T

50

7

44325198N

49,60

8

43172784J

48,50

9

43172785Z

44,20

10

43087698G

44,20

10. En data 19 de gener de 2024 el Tribunal es va reunir i va revisar i comprovar la documentació aportada dels següents aspirants que sí varen aportar documentació d'acord al requeriment de la reunió del Tribunal de 14 de desembre:

DNI

43122444C

X5564808G

48968236V

43121579Y

47825740T

43172784J

43172785Z

La resta no va presentar cap documentació.

El Tribunal va fer una sèrie de requeriments sobre la documentació presentada atorgant un termini de 10 dies hàbils.

11. En data 14 de març de 2024 el Tribunal una vegada revisada la documentació aportada pels aspirants als quals es va demanar que acreditessin els mèrits es va acordar d'acord amb el punt 14.3 de les bases específiques de la convocatòria, aprovar la llista provisional amb les puntuacions que han obtingut aquestes persones aspirants:

NUM

DNI

PUNTUACIÓ OBTINGUDA

1

X5564808G

55,4

2

48968236V

55

3

47825740T

50

4

43122444C

41,3

5

43121579Y

36,75

6

43172784J

35

7

43172785Z

32

D'acord al punt 14.4 de les bases específiques de la convocatòria, es va atorgar un termini de 7 dies hàbils per al·legar les esmenes oportunes sobre la valoració provisional.

12. En data 19 d'abril el Tribunal es va reunir i va advertir un error en la llista provisional que s'havia aprovat en la reunió de 14 de març, atès que hi manca la inclusió de 3 persones aspirants que apareixien a la llista definitiva de valoració de mèrits  dels aspirants als quals es va demanar que acreditessin els mèrits, i per tant la relació complementària d'aspirants als quals es va  demanar que acreditessin els mèrits, amb la puntuació verificada pel tribunal, que va elaborar el 4 d'octubre de 2023. Es tractava dels 3 aspirants següents:

DNI

PUNTUACIÓ OBTINGUDA

18237895E

44

44328219C

38

43467436R

32

Així doncs aquests 3 aspirants es varen incorporar a la nova llista provisional en el lloc que els correspon d'acord amb la puntuació que tenien, que ja havia estat verificada pel tribunal.

Atès que un dels aspirants  tenia la mateixa puntuació que un altre aspirant (32 punts) es va procedir per part del Tribunal a aplicar els criteris de desempat recollits al punt 15.2 de les bases específiques de la convocatòria, amb el següent resultat:

NÚM.

DNI

Puntuació obtinguda

1

X5564808G

55,4

2

48968236V

55

3

47825740T

50

4

18237895E

44

5

43122444C

41.3

6

44328219C

38

7

43121579Y

36,75

8

43172784J

35

9

43167436R

32

10

43172785Z

32

Seguidament es va atorgar un termini de set dies hàbils per al·legar les esmenes oportunes sobre la valoració provisional dels mèrits.

13. Una vegada finalitzat el termini el Tribunal es va reunir en data 22 de maig i havent constatat que no s'ha presentat cap al·legació va aprovar la llista definitiva de valoració dels mèrits dels aspirants, relació d'aspirants que han superat el concurs i la relació complementària d'aspirants que estan situats a continuació de l'aspirant que ha estat proposat per ordre de puntuació i verificada pel Tribunal per a la seva contractació en substitució de les que hi renunciïn, i relació complementària d'aspirants que estan situats a continuació dels aspirants als quals es va demanar que acreditessin els mèrits, amb l'ordre de puntuació que consta a les seves autobaremacions i que no ha estat verificada pel Tribunal:

1. Aprovar la llista de la persona aspirant que ha superat el procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits corresponent a la plaça del grup A nivell 1 d'arquitecte/a i, atès l'ordre de prelació, adjudicar el lloc de treball següent:

L02320003. – Arquitecte/a

Persona seleccionada

Puntuació total del concurs de mèrits

Torn

Illa

Destinació

X5564808G

55,4

Lliure

Mallorca

Palma

2. Establir que la formalització del contracte laboral com a personal laboral fix i la incorporació efectiva al lloc de treball de la persona que hagi superat el procés selectiu s'ha d'efectuar en el termini de tres dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, amb el compliment previ de les formalitats preceptives i la presentació de la documentació corresponent.

3. Aprovar una relació complementària d'aspirants que estan situats a continuació de la persona proposada per ordre de puntuació definitiva un cop verificada pel Tribunal l'autobaremació presentada i desestimades les al·legacions presentades, per a la seva possible contractació com a personal laboral, si fos el cas d'acord a les bases:

NÚM.

DNI

Puntuació obtinguda

1

48968236V

55

2

47825740T

50

3

18237895E

44

4

43122444C

41,3

5

44328219C

38

6

43121579Y

36,75

7

43172784J

35

8

43167436R

32

9

43172785Z

32

4. Aprovar la relació complementària d'aspirants que estan situats a continuació dels aspirants als quals es va demanar que acreditassin els mèrits, amb l'ordre del puntuació que consta a les seves autobaremacions i que no ha estat verificada pel Tribunal, i que si en el cas que fos necessari fer ús d'aquesta relació complementària, s'haurien d'acreditar i verificar els mèrits:

NÚM

DNI

PUNTUACIÓ OBTINGUDA

1

24380527K

41

2

43196441A

35

3

29135276A

33,20

4

43161912C

32

5

47757825G

13,20

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

14. Una vegada posat en contacte amb l'aspirant seleccionat amb NIE X5564808G, aquest va presentar la renuncia al lloc de feina 24 de maig.

RESOLUCIÓ

1. Acceptar la renúncia de l'aspirant amb NIE X5564808G.

2.  Adjudicar, d'acord al punt 3 de l'acta del Tribunal de data 22 de maig el lloc de feina al següent aspirant per ordre de puntuació:

L02320003. – Arquitecte/a

Persona seleccionada

Puntuació total del concurs de mèrits

Torn

Illa

Destinació

48968236V

55

Lliure

Mallorca

Palma

3. Establir que la formalització del contracte laboral com a personal laboral fix i la incorporació efectiva al lloc de treball de la persona que hagi superat el procés selectiu s'ha d'efectuar en el termini de tres dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, amb el compliment previ de les formalitats preceptives i la presentació de la documentació corresponent.

4. Aprovar una relació complementària d'aspirants que estan situats a continuació de la persona proposada per ordre de puntuació definitiva un cop verificada pel Tribunal l'autobaremació presentada i desestimades les al·legacions presentades, per a la seva possible contractació com a personal laboral, si fos el cas d'acord a les bases:

NÚM.

DNI

Puntuació obtinguda

1

47825740T

50

2

18237895E

44

3

43122444C

41,3

4

44328219C

38

5

43121579Y

36,75

6

43172784J

35

7

43167436R

32

8

43172785Z

32

5. Aprovar la relació complementària d'aspirants que estan situats a continuació dels aspirants als quals es va demanar que acreditassin els mèrits, amb l'ordre del puntuació que consta a les seves autobaremacions i que no ha estat verificada pel Tribunal, i que si en el cas que fos necessari fer ús d'aquesta relació complementària, s'haurien d'acreditar i verificar els mèrits:

NÚM

DNI

PUNTUACIÓ OBTINGUDA

1

24380527K

41

2

43196441A

35

3

29135276A

33,20

4

43161912C

32

5

47757825G

13,20

6. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que esgota la via administrativa, es pot interposar recurs reposició davant la presidenta del Consorci en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà d'haver publicat la resolució d'acord amb els articles 123 i 124 de de la Llei 39/2015, de l'1d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de la Resolució, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma a la data de la signatura electrònica (12 de juny de 2024)

La presidenta Catalina Cirer Adrover