Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 377419
Resolució del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural per la qual s’ordena l’arxivament de les actuacions del procediment d’elaboració del Decret pel qual es regula la identificació dels animals que viuen a l’entorn humà a l’àmbit de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 7 de març de 2018, es va substanciar el tràmit de consulta prèvia relativa al projecte de Decret pel qual es regula la identificació dels animals que viuen a l'entorn humà a l'àmbit de les Illes Balears.

2. En data 4 de juny de 2024, el director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural va emetre la Proposta de finalització del procediment d'elaboració del Decret pel qual es regula la identificació dels animals que viuen a l'entorn humà a l'àmbit de les Illes Balears.

3. Cal considerar el temps transcorregut des de la consulta prèvia, així com el canvi d'estructura i organització en l'Administració.

Fonaments jurídics

1. L'article 55.1 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, preveu que, prèviament a l'elaboració de l'avantprojecte de llei o del projecte de reglament, se substanciarà una consulta pública, d'acord amb la normativa bàsica estatal. A aquest efecte, el conseller competent per iniciar el procediment ha d'ordenar l'inici d'una consulta pública a través del lloc web, amb la finalitat que la ciutadania pugui emetre la seva opinió durant un termini adequat a la naturalesa de la matèria i, en tot cas, no inferior a deu dies.

2. L'article 49,1 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, preveu que, en l'exercici de la iniciativa legislativa i la potestat reglamentària, el Govern de les Illes Balears actuarà d'acord amb els principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència, eficiència, qualitat i simplificació, establerts en la normativa estatal bàsica. L'exposició de motius o el preàmbul, segons es tracti, han d'informar, respectivament, sobre l'adequació dels avantprojectes de llei o dels projectes de reglament a aquests principis.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Donar per finalitzat el procediment d'elaboració del Decret pel qual es regula la identificació dels animals que viuen a l'entorn humà a l'àmbit de les Illes Balears.

2. Ordenar l'arxivament de les actuacions del procediment d'elaboració del Decret pel qual es regula la identificació dels animals que viuen a l'entorn humà a l'àmbit de les Illes Balears.

3. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 12 de juny de 2024

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural Joan Simonet Pons