Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ECONOMIA, HISENDA I INNOVACIÓ

Núm. 374007
Resolució del conseller d’Economia, Hisenda i Innovació per la qual es modifica la Resolució de 27 de juliol de 2023 de delegació de competències i de delegació de signatura en determinats òrgans de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, d’altres conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l’Agencia Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, i es rectifica un error en la versió catalana de la Resolució de 27 de juliol de 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 27 de juliol de 2023, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 106, de 29 de juliol, es varen delegar determinades competències, i també la signatura d'alguns documents, en determinats òrgans de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, d'altres conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l'Agència Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i es va fixar el règim de suplències dels òrgans directius de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

2. Recentment, s'ha aprovat el Decret 4/2024, de 17 de maig, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 65, de 17 de maig), pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, pel Decret 17/2023, de 23 d'agost, i pel Decret 1/2024, de 4 de gener.

3. Amb l'aprovació del Decret 4/2024 s'ha modificat la delimitació material de les competències assignades a determinades conselleries del Govern de les Illes Balears, entre elles la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, que ara ja no disposa de la Secretaria Autonòmica d'Innovació i Societat Digital, que coordinava i controlava la gestió de les antigues Direcció General de Simplificació Administrativa, Modernització i Administració Digital i Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital. Aquestes dues direccions generals han passat a anomenar-se, respectivament, Direcció General d'Estratègia Digital i Simplificació Administrativa i Direcció General d'Innovació i Transformació Digital, sense que estiguin sota la coordinació i el control de cap secretaria autonòmica. A més, pel que fa a la competència en matèria de recerca, que fins ara constituïa una funció de l'antiga Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, s'ha atribuït a la nova Direcció General d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors de la Conselleria d'Educació i Universitats.

4. D'aquesta manera, l'extinció de l'antiga Secretaria Autonòmica d'Innovació i Societat Digital, com també la nova denominació de la Direcció General d'Estratègia Digital i Simplificació Administrativa i de la Direcció General d'Innovació i Transformació Digital, i la nova delimitació competencial d'aquesta darrera Direcció General, determina que s'hagi de modificar la delegació de competències i la suplència en l'àmbit competencial de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació.

5. Així mateix, s'aprofita aquesta Resolució per corregir un error en la lletra a) de l'apartat 6 de la versió catalana de la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 27 de juliol de 2023, atès que la lletra a) esmentada es remet, per error, a l'apartat 3.b), quan s'hauria de remetre a l'apartat 4.b).

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

2. Els articles 8, 9 i 13 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

3. Els articles 25, 32, 33.1.a), 42.c) i 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquest Decret es va modificar pels decrets 16/2023, de 20 de juliol, 17/2023, de 23 d'agost, 1/2024, de 4 de gener, i 4/2024, de 17 de maig.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Disposar que les lletres b) i i) de l'apartat 1 de la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 27 de juliol de 2023 de delegació de competències i de delegació de signatura en determinats òrgans de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, d'altres conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de l'Agencia Tributària de les Illes Balears i del Servei de Salut de les Illes Balears, i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, queden modificades de la manera següent:

b) En matèria de subvencions, l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació que regula les subvencions autonòmiques, llevat de les següents:

1r. Les resolucions d'inici, de tràmit i d'acabament dels procediments de modificació, de revocació i de reintegrament de subvencions concedides en els casos en què la quantia de la modificació, la revocació o el reintegrament sigui superior a 500.000 euros.

2n. Les resolucions d'inici, de tràmit i d'acabament dels procediments sancionadors per raó de la comissió d'infraccions greus, sens perjudici de la delegació respectiva al director general d'Estratègia Digital i Simplificació Administrativa i al director general d'Innovació i Transformació Digital a què es refereix l'apartat 2.c) d'aquesta Resolució.

i) En matèria de fundacions, l'exercici de les funcions administratives pròpies del protectorat sobre fundacions, sens perjudici de la delegació respectiva al director general d'Estratègia Digital i Simplificació Administrativa i al director general d'Innovació i Transformació Digital a què es refereix l'apartat 2.d) d'aquesta Resolució.

2. Disposar que l'apartat 2 de la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 27 de juliol de 2023 queda modificat de la manera següent:

2. Delegar en el director general d'Estratègia Digital i Simplificació Administrativa i en el director general d'Innovació i Transformació Digital les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen al conseller d'Economia, Hisenda i Innovació en les matèries respectives pròpies de la Direcció General d'Estratègia Digital i Simplificació Administrativa i de la Direcció General d'Innovació i Transformació Digital següents:

a) En matèria d'intervenció administrativa relativa a l'atorgament d'autoritzacions, llicències, recepció de declaracions responsables i de comunicacions prèvies, i qualsevol altre mecanisme d'intervenció pública en l'activitat privada corresponent als diferents sectors d'activitat de les direccions generals respectives esmentades, l'exercici de totes les funcions de tramitació i de resolució dels procediments administratius corresponents, amb excepció de la subscripció de convenis i d'acords de terminació convencional dels procediments.

b) En matèria de radiodifusió televisiva i sonora, competència que correspon a la Direcció General d'Estratègia Digital i Simplificació Administrativa, l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la normativa sectorial aplicable, entre d'altres, la designació dels membres de les meses de contractació o de valoració, llevat de les convocatòries de concursos i de les resolucions de concessió o les propostes d'adjudicació provisional, segons els casos, dels títols habilitants respectius.

c) En matèria sancionadora, les resolucions d'inici, de tràmit i d'acabament dels procediments.

d) En matèria de fundacions, l'exercici de les funcions administratives pròpies del protectorat sobre fundacions les activitats i fins de les quals afectin les matèries respectives que són pròpies de la Direcció General d'Estratègia Digital i Simplificació Administrativa i de la Direcció General d'Innovació i Transformació Digital.

3. Disposar que l'apartat 12 de la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 27 de juliol de 2023 queda modificat de la manera següent:

12. Disposar que, en cas de vacant, d'absència o de malaltia, l'exercici de totes les funcions pròpies o delegades de la secretària general correspon a les persones titulars dels òrgans directius següents, per aquest ordre:

— Direcció General de Pressuposts i Finançament

— Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni

— Direcció General de Fons Europeus

— Direcció General d'Economia i Estadística

— Direcció General d'Estratègia Digital i Simplificació Administrativa

— Direcció General d'Innovació i Transformació Digital

4. Disposar que l'apartat 13 de la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 27 de juliol de 2023 queda modificat de la manera següent:

13. Disposar que, en cas de vacant, d'absència o de malaltia de les persones titulars de les direccions generals que s'indiquen en l'apartat anterior, l'exercici de totes les funcions pròpies o delegades d'aquests òrgans correspon a la secretària general o, en cas de vacant, d'absència o de malaltia d'aquesta darrera, a la persona titular de l'òrgan directiu que correspongui d'acord amb l'ordre indicat en l'apartat anterior.

5. Deixar sense contingut l'apartat 14 de la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 27 de juliol de 2023.

6. Rectificar l'error en la lletra a) de l'apartat 6 de la versió catalana de la Resolució del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 27 de juliol de 2023, en el sentit següent:

En la lletra a) de l'apartat 6 de la versió catalana de la Resolució de 27 de juliol de 2023, on hi diu:

a) Els actes que, d'acord amb la legislació aplicable, correspon dictar al conseller d'Economia, Hisenda i Innovació en matèria d'autorització d'imputació de despeses en exercicis futurs i de modificació de les anualitats compromeses, quan no formin part de la delegació a què fa referència l'apartat 3.b) d'aquesta Resolució.

Hi ha de dir:

a) Els actes que, d'acord amb la legislació aplicable, correspon dictar al conseller d'Economia, Hisenda i Innovació en matèria d'autorització d'imputació de despeses en exercicis futurs i de modificació de les anualitats compromeses, quan no formin part de la delegació a què fa referència l'apartat 4.b) d'aquesta Resolució.

7. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

8. Disposar que aquesta Resolució tengui efectes una vegada que s'hagi publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (10 de juny de 2024)

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació Antoni Costa Costa