Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'EIVISSA

Núm. 373955
Primera modificació Pla Estratègic de Subvencions any 2024 de l'Ajuntament d'Eivissa, Organismes Autònomos i Consorci adscrit

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist que, segons s'estableix la Base 44ª d'Execució del Pressupost General de la Corporació, la competència per a aprovar les modificacions del Pla Estratègic de Subvencions de l'Ajuntament d'Eivissa, els seus organismes autònoms i consorci adscrit, correspon a l'alcalde – president de la Corporació, es va aprovar, mitjançant Decret d'alcaldia núm. 2024-4146, la següent modificació del PES:

MODIFICACIÓ DEL PLA ESTRATÈGIC DE SUBVENCIONS ANY 2024 DE L'AJUNTAMENT D'EIVISSA, ELS SEUS ORGANISMES AUTÒNOMS I CONSORCI ADSCRIT

Primer. - S'elimina la línia C) de l'article 11, referent a una subvenció en matèria de serveis i promoció social, concretament per a col·laborar amb les activitats programades a la festa del Xè aniversari Gai Pride, amb un cost previsible de 25.000,00 euros.

Segon. - Es modifica el punt A) de l'article 11 corresponent a la subvenció en matèria de serveis socials i de promoció social, concretament la línia d'actuacions de sensibilització, cooperació i promoció i participació social. L'abast de la modificació implica un augment del cost previsible, passant de 70.000,00 a 75.000,00 euros.

Tercer. - Es modifica el punt B) de l'article 11 corresponent a la subvenció en matèria de serveis socials i de promoció social, concretament la línia de Promoció i Atenció Sociosanitària. L'abast de la modificació implica una disminució del cost previsible, passant de 301.000,00 a 296.000,00 euros.

CAPÍTOL I DISPOSICIONS GENERALS

ARTICLE 1 PRINCIPIS  GENERALS

L'establiment de subvencions d'aquest Ajuntament, dels seus organismes autònomes i consorci adscrit durant el període del 2024 s'ajustarà a allò que preveu el present Pla.

ARTICLE 2 PRINCIPI CONSIGNACIÓ PRESSUPOSTÀRIA

L'establiment efectiu de les subvencions que es preveuen en aquest Pla requerirà la inclusió de les consignacions corresponents en els Pressupostos municipals de cada any i s'ajustarà a l'Ordenança General Reguladora de les Bases per a la concessió de subvencions per part de l'Ajuntament d'Eivissa. (BOIB núm. 81 de 10 de juny de 2008, modificada BOIB núm. 25 de 13 de febrer de 2010) i a les bases específiques que corresponguin.

ARTICLE 3 PRINCIPI D'ESTABILITAT PRESSUPOSTÀRIA

L'establiment de subvencions queda supeditat al compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària, fet pel qual les consignacions pressupostàries que s'aprovin i les bases reguladores de la seva concessió s'acomodaran en cada moment a aquests objectius.

ARTICLE 4 PRINCIPI DE NO COMPENSACIÓ

L'aprovació del Pla Estratègic de Subvencions no suposa la generació de cap dret en favor dels beneficiaris potencials, que no podran exigir indemnitzacions ni compensacions en el supòsit de que el Pla no es porti a la pràctica en els seus propis termes.

 

CAPÍTOL II BENEFICIARIS, MATÈRIES I RÈGIM DE CONTROL I AVALUACIÓ CONTINUADA.

ARTICLE 5 BENEFICIARIS I COMPETÈNCIA

L'Ajuntament concedirà subvencions a favor de persones o Entitats privades amb la finalitat de fomentar la realització d'activitats d'utilitat pública o interès social o per a promoure la consecució de finalitats públiques atribuïdes a la competència local.

ARTICLE 6 MATÈRIES SUBVENCIONABLES

L'Ajuntament establirà anualment subvencions en les matèries següents:

AJUNTAMENT D'EIVISSA

  • Política de despesa 15: Habitatge
  • Política de despesa 16: Benestar comunitari
  • Política de despesa 17: Medi ambient
  • Política de despesa 23: Serveis Socials i Promoció Social
  • Política de despesa 32: Educació
  • Política de despesa 33: Cultura
  • Política de despesa 43: Comerç, turisme i petites i mitges empreses
  • Política de despesa 92: Serveis de caràcter general

PATRONAT MUNICIPAL DE MÚSICA

  • Política de despesa 33: Música

PATRONAT MUNICIPAL D'ESPORTS

  • Política de despesa 34: Esports

CONSORCI EIVISSA PATRIMONI DE LA HUMANITAT

  • Política de despesa 33: Patrimoni

ARTICLE 7 RÈGIM DE SEGUIMENT I AVALUACIÓ DELS RESULTATS.

Els òrgans gestors responsables de cada línia de subvencions realitzaran el seguiment continuat dels objectius operatius i dels indicadors de cada línia de subvenció amb la finalitat d'obtenir informació que permeti avaluar el acompliment dels resultats esperats.

Aquest control serà realitzat pels òrgans gestors a través d'un informe d'avaluació anual que aprovarà la Junta de Govern Local i del que es donarà compte al Ple de la Corporació.

 L'emissió d'aquest informe es realitzarà dins del primer trimestre de l'exercici següent al qual s'avalua.

CAPÍTOL III SUBVENCIONS DE L'AJUNTAMENT D'EIVISSA.

ARTICLE 8 SUBVENCIONS EN MATÈRIA D'HABITATGE

A) AJUDES PER AL LLOGUER D'HABITATGE

a) Objectiu: L'objecte d'aquesta subvenció es ajudar a persones físiques residents al municipi d'Eivissa amb escassos mitjans econòmics, a fi de facilitar-ne la permanència en un habitatge en règim de lloguer per mitjà de l'atorgament d'ajudes directes consistents en el finançament d'una part de la renda que han de satisfer.

b) Efectes que es pretenen: Es pretén pal·liar els efectes de l'encariment del lloguer al municipi d'Eivissa, que actualment presenta els preus més elevats de l'Estat, i que obliga a moltes persones que hi porten anys vivint a partir cap a altres territoris per no poder fer front al pagament d'aquests lloguers.

c) Procediment: El procediment de concessió de subvencions es tramita en règim de concurrència competitiva.

d) Cost previsible: 500.000,00 euros.

e) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 15200 48900.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació contínua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total.

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució)

- Nombre de població beneficiada

ARTICLE 9 SUBVENCIONS EN MATÈRIA BENESTAR COMUNITARI

En matèria de Benestar Comunitari, l'Ajuntament establirà, durant el període vigència del Pla, les línies de subvenció següents:

A) EXPLOTACIÓ DE L'ENLLUMENAT:

a) Objectius: Subvenció a l'explotació de la concessió de l'enllumenat públic prevista a la clàusula 28.2 del P.C.A.P.

b) Efectes que es pretenen: Avaluació indicadors de qualitat del servei d'enllumenat públic.

c) Cost previsible: 1.043.349,62 euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 16500-47900.

f) Procediment: Subvenció corrent a la explotació.

g) Termini:  Exercici pressupostari a què correspongui el Pla

ARTICLE 10 SUBVENCIONS EN MATERIA DE MEDI AMBIENT

En matèria de Medi Ambient, l'Ajuntament d'Eivissa establirà, durant el període de vigència del Pla, les línies de subvenció següents:

A) ACTUACIONS FORO MARINO

a) Objectiu: Recolzar l'esdeveniment “Foro Marino” com a espai de referència per al debat i reflexió en matèria de desafiaments en torn a la conservació de la Mar Balear, per a la divulgació de bones pràctiques i assumpció de compromisos relacionats amb els reptes pendents per part de totes les parts involucrades, públiques i privades.

b) Efectes que es pretenen: Contribuir al fet que la Mar Balear, i en particular les aigües d'Eivissa es trobin lliures d'abocaments i residus, el fondeig de vaixells sigui respectuós amb l'entorn i es protegeixi la biodiversitat de la nostra mar.

c) Cost previsible: 25.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostària 17200-48900.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però amb caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució)

- Nombre de població beneficiada

ARTICLE 11 SUBVENCIONS EN MATÈRIA DE SERVEIS SOCIALS I PROMOCIÓ SOCIAL.

En matèria de Serveis Socials i Promoció Social, l'Ajuntament establirà, durant el període de vigència del Pla, les línies de subvenció següents:

A) ACTUACIONS DE SENSIBILITZACIÓ, COOPERACIÓ I DE PROMOCIÓ I PARTICIPACIÓ SOCIAL

a) Objectiu: Recolzar aquelles activitats que promouen les pròpies entitats que fomenten la participació social i solidària de les persones, l'atenció socioeducativa d'infants i adolescents en horaris no lectius i totes aquelles activitats concretes i dirigides a la promoció personal i individual dels ciutadans per a la millora d'oportunitats i de les pròpies condicions de vida.

b) Efectes que es pretenen: Potenciar i millorar les capacitats de les persones tant a nivell personal com de cara a incentivar la participació social responsable envers actuacions que afavoreixin el civisme, l'empatia i la millora de la convivència entre ciutadans.

c) Cost previsible: 75.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostària 23200-48900.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució)

B) PROMOCIÓ I ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA

a) Objectiu: Potenciar i col·laborar en activitats que es portin a terme al municipi d'Eivissa o que en beneficiïn als seus ciutadans, en relació a l'atenció en aquelles persones, grups o col·lectius que pateixen algun tipus de malaltia, discapacitat, afectació o qualsevol altra patologia que afecti al normal desenvolupament de la seva vida diària.

b) Efectes que es pretenen: La subvenció té com a objecte la millora de les condicions de vida de els persones afectades per qualsevol tipus d'afectació de la salut o bé altres circumstàncies de caire social o sanitari que impedeixen el desenvolupament d'una vida plena.

c) Cost previsible: 296.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels pressupostos, concretament a les aplicacions pressupostaries 23200-48903.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però amb caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució)

C) ACTUACIONS EN MATÈRIA DE VOLUNTARIAT.

a) Objectiu: Fer front a les despeses de lloguer necessàries per contribuir al funcionament i manteniment de la seu de la Plataforma Sociosanitària.

b) Efectes que es pretenen: Facilitar a totes les associacions que formen part de la Plataforma sociosanitària el manteniment de la seva tasca i activitats comunitàries i potenciar el treball en xarxa i objectius comuns de cara al benestar de la ciutadania que ho necessiti.

c) Cost previsible: 24.500 euros

d) Nom del conveni: Subvenció local Plataforma Sociosanitària.

e) Finançament: el finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels pressupostos, concretament a l' aplicació pressupostaria 23203-48900.

f) Procediment: Concessió mitjançant subvenció nominativa inclosa en el Pressupost General de la Corporació per a l'exercici 2024.

g) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

h) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució).

- Nombre d'alumnes beneficiaris.

- Nombre de població beneficiària.

ARTICLE 12 SUBVENCIONS EN MATÈRIA D'EDUCACIÓ

En matèria d'Educació, l'Ajuntament establirà, durant el període de vigència del Pla, les línies de subvenció següents:

A) AJUDES LLIBRES DE TEXT

a) Objectius: Creació d'un fons de llibres de text i material didàctic per al curs escolar 2023-2024 dels grups de primària.

b) Efectes que es pretenen: L'ús solidari i cooperatiu dels llibres de text reutilitzables i el material didàctic dels cursos i nivells corresponents a l'ensenyança obligatòria.

c) Cost previsible: 100.000,00 euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 32000-48000.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continuada:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds presentades en relació amb convocatòries anteriors

- Nombre d'alumnes beneficiats

B) SUBVENCIONS DESTINADES AL FINANÇAMENT D'ACTIVITATS D'ASSOCIACIONS DE FAMILIES (AFAS) DELS CENTRES EDUCATIUS DEL MUNICIPI D'EIVISSA.

a) Objectius Potenciar la participació en la vida escolar de les famílies dels alumnes matriculats als centres educatius del municipi d'Eivissa

b) Efectes que es pretenen: dinamitzar i donar suport a les AFAS per tal d'ampliar i consolidar l'oferta de tallers i activitats a tots els centres.

c) Cost previsible: 50.000,00 euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 32000-48100.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de població beneficiada

- Nombre d'alumnes beneficiats

ARTICLE 13. SUBVENCIONS EN MATÈRIA DE CULTURA

A) APORTACIÓ CONVENIS CULTURA:

a) Objectius: Tenint en compte la necessitat, per part de l'Ajuntament d'Eivissa, de promoure l'ensenyament del folklore i l'ensenyament del teatre, promocionar el cinema realitzat a la nostra illa, art urbà i impulsar altres activitats de gaudi cultural important per a la població del municipi, alhora que poden ajudar a descobrir vocacions a aquelles persones que vulguin dedicar-se professionalment.

b) Efectes que es pretenen: Que les associacions amb una reconeguda trajectòria professional duguin a terme de manera singular cursos, destacant el ball i l'aprenentatge per a tocar diferents instruments musicals característics del nostre folklore i classes de teatre, cinema i art urbà.

c) Cost previsible: 100.000 euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 33400-48901.

e) Procediment: : Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però amb caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de població beneficiada

- Nombre d'alumnes beneficiaris

B) CONVENI CURSOS CATALÀ:

a) Objectius:

Conveni Cursos de català IEB-AjEivissa:

Conveni anual signat amb l'Institut d'Estudis Baleàrics per als cursos de català 2022-2023 on s'ofereixen tots els nivells (A1, A2, B1, B2, C1 i C2) tant de formal presencial, com semi presencial, atenent a la demanda i a la situació derivada de la pandèmia.

Conveni Voluntariat Lingüístic:

Conveni anual entre l'Ajuntament d'Eivissa i l'Institut d'Estudis Eivissencs per a la realització del programa Voluntariat Lingüístic. Contempla el seguiment i suport de les parelles lingüístiques per tal de facilitar l'aprenentatge i pràctica dels coneixements orals en llengua catalana així com un programa de dinamització de coneixement de l'entorn.

Campanya sensibilització ús del català:

Durant l'any 2024 es té previst dur a terme una campanya de sensibilització de l'ús de la llengua catalana, en col·laboració amb altres entitats, a través de les xarxes i mitjans de comunicació.

b) Efectes que es pretenen: Protegir el patrimoni lingüístic de les Illes Pitiüses duent a terme múltiples activitats al llarg de l'any 2024 com publicacions, cursos, exposicions y assessorament lingüístic.

c) Cost previsible: 22.500,00  euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostària 33401-48900

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però amb caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució)

- Nombre de població beneficiada

C) CONVENIS VARIS NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA:

a) Objectius:

Conveni manteniment Centre de Català 2023:

Conveni anual signat amb l'Institut d'Estudis Baleàrics per al manteniment del Centre de Català com a recurs d'autoaprenentatge de la llengua catalana i dinamització lingüística. És un espai dotat de mitjans i materials per facilitar l'aprenentatge individualitzat del català i s'ajusta a les necessitats horàries de cada aprenent. Compta amb assessorament i grups de conversa.

b) Efectes que es pretenen: Facilitar el coneixement i fomentar l'ús de la llengua catalana entre la població, especialment entre les persones que volen aprofundir en la pràctica oral i el coneixement de la llengua i cultura catalana a Eivissa.

c) Cost previsible: 15.000,00  euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostària 33401 48901.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però amb caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució)

- Nombre de població beneficiada

- Nombre d'alumnes beneficiaris

D) PREMIS I BEQUES PATRIMONI:

a) Objectius: Programa de beques per realitzar pràctiques de laboratori en matèria d'arqueologia, amb l'objectiu de contribuir a la formació professional d'estudiants, llicenciats, graduats i postgraduats en història i/o arqueologia.

b) Efectes que es pretenen:

  • Adquirir habilitats i coneixements pràctics relacionats amb la seua formació universitària, aprofitant els materials arqueològics trobats en excavacions arqueològiques realitzades en el marc de projectes promoguts per l'Ajuntament d'Eivissa.
  • Proporcionar una formació pràctica en arqueologia que servirà d'experiència per la futura incorporació al mon laboral dels participants.
  • Fomentar el coneixement de l'arqueologia i de la història de la ciutat d'Eivissa i de l'illa.

c) Cost previsible: 4.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 33600-48100.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Nombre de sol·licituds presentades en relació amb convocatòries anteriors.

- Percentatge/nombre de sol·licituds desestimades respecte les presentades

- Mitjana de les puntuacions en relació a la puntuació màxima

E) CONVENI ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA D'EIVISSA

a) Objectius:. L'Observatori Astronòmic des Puig des Molins és un bé demanial de l'ajuntament d'Eivissa, que té com destí donar un servei públic relacionat amb la investigació divulgació i promoció en matèria d'astronomia. Es va crear l'any 1956, lligat a la fundació de l'Agrupació Astronòmica d'Eivissa (AAE). Aquesta associació va desenvolupar una intensa labor pedagògica i divulgativa dirigida a la societat, a la qual se li vol donar continuïtat.

b) Efectes que es pretenen: Divulgació de l'astronomia, dirigida a la societat en general mitjançant l'organització d'observacions astronòmiques divulgatives, obertes a tota la població; xerrades i conferències; demostracions observacionals mitjançant el material disponible en l'observatori astronòmic; contribució a l'ensenyament de l'astronomia en l'àmbit escolar. Donar continuïtat als plans de recerca i de col·laboració amb organismes científics, tant nacionals com internacionals.

c) Cost previsible: 30.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 33600-48901.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció nominativa inclosa en el Pressupost General de la Corporació per a l'exercici 2024.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució)

- Nombre de població beneficiada

- Nombre d'alumnes beneficiaris

F) AJUDES A ESTUDIANTS D'ENSENYAMENTS SUPERIORS

a) Objectius: Ajudes per a estudiants d'ensenyaments superiors (de grau, ensenyaments artístics superiors i cicles formatius de grau superior) del municipi d'Eivissa per a estudis cursats a Eivissa o fora de l'illa.

b) Efectes que es pretenen: Que tots els estudiants puguin tenir accés a formació de qualitat en l'ensenyament.

c) Cost previsible: 80.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament les aplicacions pressupostaries 33700-48101.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació contínua:

Indicadors:

- Número de sol·licituds presentades en relació amb convocatòries anteriors

- Percentatge/número de sol·licituds desestimades respecte a les presentades

- Percentatge de beneficiaris respecte als sol·licitants

G) PREMIS ALS MILLORS EXPEDIENTS ACADÈMICS DE BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ

a) Objectius: Valorar l'excel·lència, l'esforç i el rendiment acadèmic de l'alumnat donant un reconeixement oficial als mèrits dels alumnes que demostren una especial preparació en els estudis.

b) Efectes que es pretenen: Promoure una formació de qualitat en l'ensenyament secundari que incentivi l'alumnat cap a la continuació d'estudis superiors.

c) Cost previsible: 15.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 33700-48100.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació contínua:

Indicadors:

- Número de sol·licituds presentades en relació amb convocatòries anteriors

- Percentatge/número de sol·licituds desestimades respecte a les presentades

- Percentatge de beneficiaris respecte als sol·licitants

H) PREMIS I BEQUES FESTES:

a) Objectius: Promocionar i gestionar polítiques i projectes de participació en les festes del municipi així com fer-ne difusió i promoció mitjançant l'atorgament de diferents premis pels participants a la Rua de Carnaval 2024.

b) Efectes que es pretenen: Organitzar activitats festives  potenciant la participació ciutadana.

c) Cost previsible: 18.000 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 33800-48000.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució)

ARTICLE 14 SUBVENCIONS EN MATÈRIA DE COMERÇ, TURISME I PETITES I MITJANES EMPRESES.

En matèria de Comerç, Turisme i petites i mitjanes empreses, l'Ajuntament establirà, durant el període de vigència del Pla, les línies de subvenció següents:

A) SUBVENCIONS PER LA DINAMITZACIÓ DEL COMERÇ I RESTAURACIÓ LOCAL:

a) Objectius: Dinamització comercial suport a les accions impulsades per les associacions de comerciants i de restauració del municipi.

b) Efectes que es pretenen: Promoció del comerç i restauració local del municipi.

c) Cost previsible: 250.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostària  43100-47900.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però amb caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació contínua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds

- Percentatge/nombre de sol·licituds desestimades respecte les presentades

- Nombre de població beneficiada

- Mitjana de les puntuacions en relació

 

B) SUBVENCIONS EN MATÈRIA D'ADEQUACIÓ DELS RÈTOLS, TENDALS I MOBILIARI DELS COMERÇOS AL CASC HISTÒRIC DEL MUNICIPI D'EIVISSA:

a) Objectius: Impulsar la renovació i millora de la imatge exterior del nucli històric i, en concret, l'adequació dels rètols, tendals i mobiliari dels comerços del nucli històric al municipi d'Eivissa.

b) Efectes que es pretenen: Millora de la imatge del casc Històric. Renovació de la imatge exterior dels comerços del casc històric.

c) Cost previsible: 250.000,00 euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostària  43100-47900.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però amb caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació contínua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds

- Percentatge/nombre de sol·licituds desestimades respecte les presentades

- Nombre de població beneficiada

- Mitjana de les puntuacions en relació a la puntuació màxima

C) SUBVENCIONS PER LA DINAMITZACIÓ COMERCIAL SUPORT A LES ENTITATS QUE PROMOCIONEN EL PRODUCTE LOCAL.

a) Objectius:  Dinamització comercial suport a les entitats que promocionen el producte local.

b) Efectes que es pretenen: Promoció del consum del producte local.

c) Cost previsible: 20.000,00 euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostària  43100-48900.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però amb caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació contínua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució)

- Nombre de població beneficiada

D) SUBVENCIONS PER POTENCIAR EIVISSA COM A DESTINACIÓ TURÍSTICA

a) Objectius: Potenciar Eivissa com a destinació turística.

b) Efectes que es pretenen: Promoure diversos esdeveniments i accions promocionals al llarg de l'any per posicionar Eivissa com a destinació turística.

c) Cost previsible: 75.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 43200-48900.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però amb caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte la concedida (índex de consecució)

- Nombre de població beneficiada

ARTICLE 15 SUBVENCIONS EN MATÈRIA DE SERVEIS DE CARÀCTER GENERAL

En matèria de serveis de caràcter general, l'Ajuntament establirà, durant el període de vigència del Pla, les línies de subvenció següents:

A) PARTITS POLÍTICS:

a) Objectius: Assignació anual als grups polítics que conformen el Ple de la Corporació de conformitat amb el que disposa l'art. 27 del RD 2568/86, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de l'Organització, funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

b) Efectes que es pretenen: Finançar les despeses ocasionades per el desenvolupament de les seves feines.

c) Cost previsible: 49.125,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 92400-48900.

e) Procediment: Concessió mitjançant l'establert a l'apartat 2on de la Base nº 68 d'Execució del Pressupost General de la Corporació de l'exercici 2024 del tenor literal següent:

La distribució de la quantitat a percebre pels grups polítics es realitzarà en funció del nombre de regidors obtinguts en les darreres eleccions municipals i dels grups polítics existents.

Les quantitats a assignar seran les següents:

  • Per cada grup polític, una assignació anual fixa de 1.500,00 €
  • Per cada regidor integrant del grup polític 625,00 €

Aquells grups polítics que una vegada constituïts no tinguin dret de comptar amb personal de recolzament segons el previst al reglament del ple, o que renunciïn al mateix, a més de l'aportació abans esmentada, veuran incrementada aquesta amb 3.750,00 € anuals per regidor electe. La mesura anterior no suposarà, en cap cas, un increment anual de l'aportació del grup de més de 15.000,00 anuals.”

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

B) AJUDA ACTIVITATS ASSOCIACIONS DE VEÏNS:

a) Objectius: Que les AAVV del municipi d'Eivissa, puguin fer front a les despeses de les activitats necessàries per contribuir al funcionament i manteniment de l'Associació veïnal i la dinamització del barri.

b) Efectes que es pretenen: Facilitar a totes les associacions de veïns el manteniment de la seva tasca i activitats comunitàries i potenciar el treball en xarxa i objectius comuns de cara al benestar de la ciutadania que ho necessiti.

c) Cost previsible: 115.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 92400-48901.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds

- Nombre de sol·licituds presentades en relació amb convocatòries anteriors

- Nombre de població beneficiada

C) AJUDA DESPESES LOCALS SOCIALS DE LES AAVV:

a) Objectius: que les AAVV del municipi d'Eivissa, puguin fer front a les despeses de lloguer i altres pel manteniment dels locals socials.

b) Efectes que es pretenen: Facilitar a totes les associacions de veïns que puguin tenir un local social per desenvolupar les seves activitats.

c) Cost previsible: 68.500,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 92400-48902.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però amb caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds

- Nombre de sol·licituds presentades en relació amb convocatòries anteriors

- Nombre de població beneficiada

CAPÍTOL IV SUBVENCIONS DEL PATRONAT MUNICIPAL DE MÚSICA

ARTICLE 16 SUBVENCIONS EN MATÈRIA DE MÚSICA

En matèria Música, l'Ajuntament establirà, durant el període de vigència del Pla, les línies de subvenció següents:

A) PREMIS I BEQUES MÚSICA

a) Objectius: El motiu del present concurs és fomentar la participació, divulgació i pràctica de la música en les activitats que duu a terme el Patronat Municipal de Música a través de l´agrupació de la Banda.

b) Efectes que es pretenen: La finalitat del Premi és promocionar i contribuir a la creació musical, així com descobrir nous talents.

c) Cost previsible: 2.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels Pressupost del Patronat Municipal de Música, concretament a l'aplicació pressupostaria 33403-48100.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim d'avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre d'alumnes beneficiaris

- Mitjana de les puntuacions en relació a la puntuació màxima

CAPÍTOL V SUBVENCIONS DEL PATRONAT MUNICIPAL D'ESPORTS.

ARTICLE 17 SUBVENCIONS EN MATÈRIA D'ESPORTS.

En matèria d'esports, l'Ajuntament establirà, durant el període de vigència del Pla, les línies de subvenció següents:

A) SUBVENCIONS PEL MANTENIMENT D'ENTITATS ESPORTIVES

a) Objectius: Aquestes ajudes van destinades al manteniment d'entitats esportives i APIMAS registrades en el municipi d'Eivissa per a impulsar la seves activitats i el seu funcionament ordinari en el marc de la promoció i la iniciació esportiva.

b) Efectes que es pretenen: Les ajudes pretenen donar un suport econòmic a entitats esportives sense ànim de lucre que constitueixen, en el seu conjunt, el veritable motor esportiu del municipi. A diferència d'un altre línies de subvencions, aquestes van dirigides a consolidar projectes d'iniciació esportiva, el creixement de l'esport de base, l'increment de la pràctica esportiva femenina i la millora de la qualificació del tècnics i formadors dels clubs.

c) Cost previsible: 90.000,00 euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 34000 – 48900.

e) Procediment: El procediment de concessió de subvencions es tramita en règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació contínua:

Indicadors:

- Nombre de sol·licituds presentades en relació amb convocatòries anteriors.

- Percentatge de beneficiaris respecte sol·licitants.

- Mitjana de les puntuacions en relació a la puntuació màxima.

B) APORTACIÓ CONVENIS ESCOLES ESPORTIVES

a) Objectius: Aquestes ajudes van destinades donar suport a les entitats esportives de la Ciutat que col·laboren amb el Patronat a l'hora de potenciar la practica esportiva en edats escolars mitjançant programes de promoció i iniciació esportiva concrets que es realitzen en el marc de l'horari lectiu escolar i en horari extraescolar.

b) Efectes que es pretenen: :Les ajudes pretenen crear, de la mà del PME, una extensa xarxa d'Escoles Esportives on les famílies puguin inscriure als seus fills i filles. Iniciar-se en l'aprenentatge d'una o més modalitats. D'una manera descentralitzada, ja que es pretén arribar a tots els barris i col·legis del municipi.

c) Cost previsible: 115.000,00 euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 34000 – 48901.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però de caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació contínua:

Indicadors:

- Número de sol·licituds presentades en relació amb convocatòries anteriors

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte a la concedida (índex de consecució

- Nombre de població beneficiada.

C) APORTACIÓ CONVENIS CLUBS PATRIMONI:

a) Objectius: Aquestes ajudes van destinades al donar suport a aquells clubs esportius del municipi que es destaquen per la seva significada presència en competicions de caràcter Balear o Nacional i que han de fer front a importants despeses de desplaçaments i altres a nivell federatiu, d'esportistes, tècnics, administratius , etc.

b) Efectes que es pretenen: Les ajudes pretenen fer possible la participació dels principals equips i esportistes del municipi en les més importants lligues i competicions de caràcter autonòmic i nacional i que d'aquesta manera puguin assolir els màxims objectius esportius a que puguin aspirar, tenint en compte que els seus recursos propis mai són suficients.

c) Cost previsible: 286.350,00 euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 34000 – 48902.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però de caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació contínua:

Indicadors:

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds.

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte a la concedida (índex de consecució).

D) APORTACIÓ CONVENIS VARIS ESPORTS

a) Objectius: L'objectiu principal d'aquesta línia de subvencions és fer possible la realització d'un nombre important d'esdeveniments esportius a la Ciutat d'Eivissa durant 2024. Els dits esdeveniments hauran de ser de caràcter nacional o/i internacional i s'organitzaran de la mà de les principals entitats esportives del nostre entorn amb l'objectiu de, per una part promoure la pràctica esportiva entre els nostres ciutadans i per l'altra, situar a la Ciutat d'Eivissa com una destinació compromesa amb l'esport i capaç d'atraure a un gran nombre d'esportistes visitants

b) Efectes que es pretenen: Es pretén que els esdeveniments esportius incloguin un ventall molt variat de les modalitats esportives més practicades en els nostres dies i que més acceptació tenen. En aquest sentit, també es fonamental aprofitar aquestes ajudes per impulsar encara més la pràctica esportiva per part de les dones. Així, les proves a realitzar hauran de estar guiades pel principi d'igualtat de gènere per a que tothom tingui les mateixes oportunitats de participació. Els esports amb més protagonisme, per l'habitual presència massiva de participants, seran les curses atlètiques en ruta, en forma de proves de 5km, 10km i 21 km, curses de muntanya o trial, triatló, ciclisme en BTT i de carretera, motociclisme, bàsquet i atletisme en pista. I les entitats beneficiàries de les ajudes hauran de ser clubs o federacions amb un reconegut prestigi en l'àmbit de l'organització de grans esdeveniments esportius

c) Cost previsible: 278.000,00 euros.

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol quart dels pressupostos, concretament a l'aplicació pressupostaria 34000 – 48903.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva, però de caràcter excepcional es podran atorgar mitjançant concessió directa aquelles altres subvencions en què s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que en dificultin la convocatòria pública.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació contínua:

Indicadors:

- Nombre de sol·licituds justificades sobre el nombre total de sol·licituds.

- Percentatge final de la subvenció pagada respecte a la concedida (índex de consecució).

- Nombre de població beneficiada.

CAPÍTOL VI SUBVENCIONS DEL CONSORCI EIVISSA PATRIMONI DE LA HUMANITAT

ARTICLE 18 SUBVENCIONS EN MATÈRIA D'HABITATGE

A) REHABILITACIÓ HABITATGES I LOCALS

a) Objectius: Aconseguir la rehabilitació dels habitatges i locals situats als barris de sa Penya, La Marina, S'Alamera i Dalt Vila del municipi d'Eivissa.

b) Efectes que es pretenen: Fomentar la recuperació  i millora dels edificis, la qualitat dels habitatges i de les condicions de vida dels seus ocupants.

c) Cost previsible: 115.000,00 euros

d) Finançament: El finançament es portarà a terme amb fons propis, amb càrrec al capítol setè del Pressupost del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, concretament a l'aplicació pressupostaria 33600-7800009.

e) Procediment: Concessió mitjançant subvenció amb règim de concurrència competitiva.

f) Termini: Exercici pressupostari a què correspongui el Pla.

g) Règim de seguiment i avaluació continua:

Indicadors:

- Total del pressupost destinat a la línia sobre el pressupost total

- Nombre de sol·licituds presentades en relació amb convocatòries anteriors

- Mitjana de les puntuacions en relació a la puntuació màxima

 

Eivissa, 10 de juny de 2024.

La primera tinent d'alcalde Gema Marí Planells