Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 373875
Departament d’Interior. Servei d’Interior i Patrimoni. Regulació de l'ordenació de l'ocupació de la va pública amb taules i cadires del passeig del Born

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Regidora d'Hisenda, Funció Pública i Govern Interior, p.d. Decret de batlia núm. 3754, de 31 de maig de 2024, ha resolt el següent:

1. APROVAR la regulació de l'ordenació de l'ocupació de la via pública amb taules i cadires del passeig del Born, segons el plànol que s'adjunta a aquest decret i que determina la zona ocupable dels locals de restauració que disposin de llicència d'activitat de bar o cafè, cafeteria i/o restaurant ubicats en aquest passeig.

Els titulars dels locals de restauració hauran de sol·licitar la corresponent llicència d'ocupació i,  entre d'altres qüestions, hauran de complir les següents condicions:

Només es permet l'ocupació dels locals de restauració ubicats a la zona on no hi ha trànsit de vehicles, es a dir, els dels immobles situats en els números parells del passeig.

L'única ocupació permesa a la zona on hi ha trànsit de vehicles és la corresponent a la bar del Casal Solleric, una vegada que l'Ajuntament hagi adjudicat la concessió per a la seva explotació. En aquest cas, el personal que atengui la terrassa necessàriament ha de transitar pel pas de vianants i ha de complir el que disposa el Reial decret 1428/2003, de 21 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament General de Circulació per a l'aplicació i desenvolupament del text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària, aprovat pel Reial decret legislatiu 339/1990, de 2 de març.

L'espai màxim ocupable serà un rectangle de 3,30 m x 9,80 m, corresponent a una superfície a ocupar de 32,34 m2 per cada una de les terrasses ubicades a l'eix central de Passeig, a una distancia mínima de 10 metres de les Lleones. L'espai a ocupar serà el més proper a la projecció de la façana de cada establiment amb dret a ocupar.

D'acord amb el que disposen els articles 21 a 28 de l'OVP, el mobiliari autoritzable seran exclusivament taules i cadires para-sols, rètols, estufes, cossiols, jardineres, barreretes, mampares, paravents i abeuradors per a cans. Aquest mobiliari només es pot col·locar a dintre de la superfície autoritzada. Els elements seran mòbils, fàcilment desmuntables i cap element es pot ancorar al paviment.

No està permès el mobiliari amb publicitat comercial aliena incorporada.

Els elements autoritzats s'han de retirar diàriament quan finalitzi l'horari previst a la llicència.

La zona ocupada s'ha de mantenir en bon estat de neteja i salubritat.

Es prohibeix la instal·lació de televisors a la via (o que aquests siguin visibles des de la terrassa), així com l'ambientació musical exterior.

L'horari d'ocupació de les terrasses és el genèric de l'OVP: de 07:00 hores a les 00:00 hores. Els divendres, dissabtes i dies anteriors als festius de 07:00 hores a les 00:30 hores del dia següent.

En tot moment prevaldrà el dret de l'Ajuntament a realitzar activitats singulars (concerts, mercadets, exposicions, fires, activitats ciutadanes, etc.), per la qual cosa els titulars dels locals de restauració, previ requeriment municipal, hauran de retirar tots els elements de l'ocupació sense dret a indemnització o compensació.

2. PUBLICAR aquest decret al BOIB.

 

Palma, (signat electrònicament: 11 de juny de 2024)

La cap del Departament d'Interior Belén Lloret García p.d. Decreto de Alcaldía núm. 3000, de 26/02/2014 (BOIB núm. 30 de 04/03/2014)

Documents adjunts