Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 372424
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental de l’ampliació de l’establiment de benefici de l’explotació minera Son Bugadellas (núm. 30), que forma part del polígon 12, parcel·la 79, del terme municipal de Calvià

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF A07103765 d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot ser-hi aplicable el que preveu el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. A continuació se n'assenyalen les característiques principals.

Expedient: 2024/9362.

Tipus d'activitat: ampliació d'establiment de benefici miner per la fabricació de morters secs, formigons preparats i sòls estabilitzats.

Situació: forma part del terme municipal de Calvià. El límit de la zona explotable és dins el polígon 12, parcel·la 79.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: el projecte d'ampliació de l'establiment de benefici té per objecte incorporar la maquinària i els elements necessaris per a la fabricació de morter sec, formigó preparat i sòls estabilitzats, sense que això suposi la modificació del projecte d'explotació ni del pla de restauració vigents de la pedrera, en reordenar l'emplaçament i trasllat de les diferents instal·lacions de benefici i així respectar la zona final d'emplaçament per a aproximadament els últims 2/3 de la vida útil de l'explotació. Les instal·lacions objecte del projecte es desmantellaran juntament amb la resta de l'establiment de benefici existent en el moment en què la vida de l'explotació minera conclogui per restituir el mitjà conforme indica el pla de restauració aprovat. Ni les fases ni la resta de projecte de restauració aprovat es veuran afectats per la modificació que es planteja en el projecte.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental es pot examinar a la Direcció General d'Indústria i Polígons Industrials (plaça de Son Castelló, 1, polígon de Son Castelló, 07009 Palma) i també al portal de transparència.

Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia), com també formular davant aquest òrgan les al·legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 10 de juny de 2024)

La directora general d'Indústria i Polígons Industrials Ingrid Liliana de la Fuente Loof Per delegació de competències Resolució de 20 de juliol de 2023 (BOIB núm. 103, de 22/07/2023)