Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 368028
Decret de Presidència de l'Agència Menorca Talaiòtica núm. 3/2024, relatiu al nomenament dels membres del Consell Social de l'Agència Menorca Talaiòtica (exp. 7403-2023-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès l'acord del Ple del Consell Insular de Menorca, adoptat en la sessió de caràcter ordinari de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 14 de 27 de gener de 2022), pel qual s'aprovaren definitivament la constitució i els estatuts de l'Agència Menorca Menorca Talaiòtica com a organització especialitzada sense personalitat jurídica pròpia dependent del Consell Insular de Menorca i adscrita al al departament competent en matèria de patrimoni històric;

Atès que els Estatuts de l'Agència Menorca Menorca Talaiòtica estableixen que aquesta s'estructura internament en cinc òrgans de caràcter executiu –la Presidència, la Vicepresidència, el Consell Rector, la Comissió Executiva i la Direcció– i dos òrgans de caràcter bàsicament consultiu –el Consell Social i el Consell Científic–;

Atès que l'article 13 dels estatuts abans esmentats preveu expressament que el Consell Social de l'Agència Menorca Talaiòtica pels membres següents:

a) El/la president/a de l'Agència, que pot delegar aquesta funció en la vicepresidència o en un altre membre del Consell Rector.

b) El/la director/a de l'Agència.

c) Els i les vocals designats per la Presidència de l'Agència com a representant dels grups polítics, de les entitats i dels sectors econòmics i socials de l'illa de Menorca en els termes següents:

- Un vocal per cadascun dels grups polítics amb representació institucional al Consell Insular de Menorca, a proposta dels seus portaveus.

- Dos vocals com a representant de les organitzacions sindicals més representatives en l'àmbit de l'illa de Menorca.

- Dos vocals com a representant de les associacions empresarials en l'àmbit de l'illa de Menorca.

- Dos vocals com a representant del Fòrum d'entitats del tercer sector de Menorca.

- Dos vocals com a representant de les associacions relacionades amb la defensa del patrimoni històric i cultural en l'àmbit de l'illa de Menorca.

- Un vocal en representació d'una associació de caràcter ambientalista i ecologista amb ampli arrelament a l'illa.

- Tres vocals com a representant dels titulars i gestors de terrenys de titularitat privada inclosos dins els components patrimoni mundial.

- Tres vocals com a representant dels col·legis professionals d'implantació a Menorca i que tenguin una relació específica amb Menorca Talaiòtica: 1 d'ells haurà de ser Col·legi Oficial de doctors i llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears, de la seva secció d'arqueologia, els altres dos s'elegiran entre els col·legis d'arquitectes, d'arquitectes tècnics, d'enginyers, de biòlegs i de geòlegs.

- Un vocal com a representant del Consell Escolar de Menorca .

- Un vocal com a representant de la Federació de Veïns de Menorca.

- Un vocal com a representant del Consell de la Joventut de Menorca.

Atès que el Consell de la Joventut de Menorca no està constituït en l'actualitat i no té representants.

Vist el nomenament de directors insulars que s'estableix en el Decret de Presidència núm. 122/2023 de data 20 de juliol (BOIB 104, de 25-07-2023) en la qual es nomena al senyor Jaime Reurer Morlá, director insular d'Educació, Cultura i Patrimoni;

Atès, per altra banda, el nomenament dels consellers executius efectuat mitjançant el Decret de Presidència núm. 92 de 10 de juliol de 2023 (BOIB núm. 95 d'11-7-2023);

Vist el Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 103/2023, de 14 de juliol (BOIB núm. 99 de 18-7-2023), en el qual es delega la presidència de l'Agència Menorca Talaiòtica en el senyor Juan Domingo Pons Torres, conseller executiu cap del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports;

De conformitat amb les atribucions que em confereix la normativa vigent i, en particular, la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars;

 

RESOLC:

PRIMER. Designar com a vocal del Consell Social de l'Agència Menorca Talaiòtica al director de l'Agència, Antoni Ferrer Rotger

SEGON. Designar com a vocals titulars i suplents del Consell Social de l'Agència Menorca Talaiòtica les persones següents:

- Simón Gornés Hachero com a representant del Grup Popular (titular) i Núria Torrent Pallicer (suplent).

- Susana Irene Mora Humbert com a representant del Grup Socialista (titular) i Bárbara Inmaculada Bagur Torrent (suplent).

- Noemí García García com a representant del Grup Més per Menorca (titular) i Josep Juaneda Mercadal (suplent).

- María Teresa De Medrano De Olives com a representant del Grup Vox (titular).

- Antonio Soria Hernández com a representant de CCOO (titular) i Enrique Nomberto Spera (suplent).

- Gertrudis Carreras Goñalons com a representant d'UGT (titular) i Jacqueline Moreno García (suplent).

- Azucena Jiménez Ruíz com a representant d'ASHOME (titular) i Eric Casas Bosomba (suplent).

- José Ángel Giménez Pons com a representant de PIME Menorca (titular) María García Melsión (suplent).

- Anna María Bagur López com a representant del Fòrum d'entitats del tercer sector de Menorca (titular) i José Bravo Lodeizen (suplent).

- Lina Pons Massanet com a representant del Fòrum d'entitats del tercer sector de Menorca (titular) i Antònia Gomis Bosch (suplent).

- Joaquín Pons Machado com a representant d'Amics del Museu de Menorca (titular) i Carlos de Salort Giménez (suplent).

- Carmela Sánchez Gómez com a representant de l'associació Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella, (titular) i Ángel Roca Vidal (suplent).

- Sergi Marí Pons com a representant de la secció insular de Menorca del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (titular) i Miquel Camps Taltavull (suplent).

- Bernat Pons Pons, propietari de Talatí (primer vocal) com a representant dels titulars i gestors de terrenys de titularitat privada inclosos dins els components patrimoni mundial i Patricia María Lora Osuna de Cornia Nou (primera suplent).

- Johann Jackob Buttikofer, gestor de Sa Naveta des Tudons Talatí (segon vocal) com a representant dels titulars i gestors de terrenys de titularitat privada inclosos dins els components patrimoni mundial i Ivette Vanrell Barbat, co-propietària de Calescoves (segona suplent).

- Rafael Durán Vadell, gestor de Torralba d'en Salort (tercer vocal) com a representant dels titulars i gestors de terrenys de titularitat privada inclosos dins els components patrimoni mundial i Salvador Botella Mantolan, gestor Rafal Rubí, (tercer suplent).

- Montserrat Anglada Fontestad com a representant de la secció d'Arqueologia del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears (titular) i Irene Riudavets González, (suplent).

- Juan Manuel Humbert García com a representant del Col·legi Oficial de Biòlegs de les Illes Balears, (titular) i Josep Lluís Ferrà Marimón, (suplent).

- Cristina Moll Taltavull com a representant del Col.legi Oficial d'Arquitectes Illes Balears (titular) i Enric Taltavull Femenias (suplent).

- Maria Camps Sintes com a representant del Consell Escolar de Menorca (titular).

- Josep Maria Moya Mena com a representant de la Federació d'associacions de veïns de Menorca (titular) i Gonçal Seguí Chinchilla (suplent).

TERCER. Notificar aquesta resolució a les persones interessades, donar-ne compte al Ple en la primera sessió que tengui.

QUART. Disposar la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de que tengui efectes des de la data en què s'hagi dictat.

 

Maó, 7 de juny de 2024

El president de l'Agència Menorca Talaiòtica Juan Domingo Pons Torres (DP 103/2023, de 14 de juliol) (BOIB núm. 99, de 18-7-2023)