Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 359208
Decret relatiu a les condicions de l'exercici de la publicitat dinàmica en el terme municipal de Calvià, per l'any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

FONAMENTS DE DRET

PRIMER.- En data 10/06/2020 és va dictar el decret amb les condicions per a l'exercici de la publicitat dinàmica, exercida de manera manual i/o oral, en el terme municipal de Calvià durant l'any 2020. La vigència d'aquest decret va expirar el 31/12/2020 per la qual cosa és necessari aprovar un nou decret que reguli l'activitat de publicitat dinàmica. (BOIB N 108 de 16 de juny).

SEGON.- Consten actes de la comissió assessora de publicitat de data 27/03/2024 i 9/05/2024.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER.- La Llei 5/1997, de 8 de juliol, per la qual és regula la publicitat dinàmica en les Illes Balears (BOCAIB nº 88 de 15/07/1997, corregida en BOCAIB nº 89 de 17/07/1997) defineix aquest tipus de publicitat, en el seu article 1, de la manera següent:

“S'entén per publicitat dinàmica aquella forma de comunicación duta a terme per persones físiques o jurídiques, ja siguin públiques o privades, en l'exercici d'una activitat comercial, industrial, artesanal, social o professional, encaminada a la finalitat de promoure la contractació de béns o serveis de tota classe, fins a decrets i obligacions, o a la difusió de missatges de naturalesa social, cultural, política o qualsevol altra; realitzada per mitjà del contacte directe dels agents publicitaris amb els possibles usuaris o clients i amb la utilització preferent, per a la seva pràctica, de zones de domini públic,vies i espais lliures públics i zones privades de concurrència pública”.

Entre les competències municipals reconegudes en aquesta llei estan:

1o-Establir el num màxim d'agents permesos(article 11)

2o-Delimitar les zones en què pot desenvolupar-se l'activitat publicitària (article 12)

3o-Establir l'horari en què és pot dur-s'a terme (article 13)

SEGON.- D'acord amb l'article 3 de la citada Llei 5/1997:

“1-Els ajuntaments de les Illes Balears són l'Administració competent per a l'atorgament de les autoritzacions relatives a l'exercici de la publicitat dinàmica que hagi de realitzarse en el seu terme municipal, així com per a exercir les activitats de control, adoptar les mesures correctores o complementàries que siguin necessàries i exercir la potestat sancionadora en la matèria, amb ple respecte als principis continguts en aquesta norma legal.

2-Per a l'exercici dels funcions que implica la competència a què és refereix l'apartat anterior, els ajuntaments podran dictar la corresponent ordenança municipal o, en defecte d'això,aplicar directament la present Llei”.

L'Ordenança municipal de publicitat del terme municipal de Calvià, aprovada en el BOIB nº 99 de 10/07/2012 i modificada en el BOIB nº 78 de 26/05/2015, regula en el capítol V, del seu títol II, la publicitat dinàmica (articles 51 al 56).

TERCER.- L'article 55 de l'Ordenança de publicitat s'assenyala que “la Batlia o la Tinenta de Batlia en qui hagi delegat podrà delimitar la zona d'actuació on exclusivament puguin exercir la seva activitat els agents de propaganda manual i/o oral serà el que estableixi en cada cas la Batlia o Tinenta de Batlia en què aques s'hagi delegat”.

QUART.-En l'article 56 de l'Ordenança de publicitat, en relació a les zones en els quals pot desenvolupar-se l'activitat, s'assenyala que “ la Batlia o Tinenta de Batlia en què aquesta hagi delegat queda facultada per a fixar les zones en les quals és podrà realitzar l'activitat publicitària, en atenció a circumstàncies relatives als establiments afectats, conflictes d'interessos o altres causes anàlogues que així ho facin aconsellable”.

CINQUÈ.- En el BOIB nº 41 de 30/03/2019 és va publicar el Decret amb els condicions per a l'exercici de la publicitat dinàmica, exercida de manera manual i/o oral, en el terme municipal de Calvià durant l'any 2019. La vigència d'aquest Decret va expirar el 31/12/2019 per la qual cosa és necessari aprovar un nou Decret que reguli l'activitat de publicitat dinàmica a partir dara. El nou Decret té voluntat de permanència en el temps pel que no se limita la seva vigència al present any natural.

SISÈ.- L'article 88.6 de la Llei 39/2015 disposa que “ l'acceptació d'informes o dictàmens servirà de motivació a la resolució quan s'incorporin al text d'aquesta.”

Per l'anteriorment exposat, sobre la base del qual és preveu en l'Ordenança municipal de publicitat, i la resta de normativa aplicable, la que subscriu eleva la següent proposta de resolució:

INFORME PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

PRIMER.-APROVAR les següents condicions per a l'exercici de la publicitat dinàmica, exercida de manera manual i/o oral, en el municipi de Calvià:

a) Zones comuns per a l'exercici de la publicitat dinàmica.

S'acorda aprovar l'exercici de la publicitat dinàmica en zones comunes que constin en el

“Decret relatiu als condicions de l'exercici de la publicitat dinàmica en el terme municipal de Calvià” publicat en el BOIB nº 108 de 16 de juny, i això sense perjudici que aquesta temporada s'analitzi si continuen vigents els criteris segons els quals és va aprovar la delimitació de les zones comunes que consta en el Decret de referència.

b) Horaris per a l'exercici de la publicitat dinàmica.

S'acorda aprovar l'exercici de la publicitat dinàmica en els mateixos horaris que constin en el “Decret relatiu als condicions de l'exercici de la publicitat dinàmica en el terme municipal de Calvià”publicat en el BOIB no 108 de 16 de juny.

c) Emissió de carnets identificatius de publicitat.

S'acorda que els carnets identificatius de publicitat s'emetran en els mateixes condicions que la temporada passada.

d) Vestimenta-armilles-identificativa dels agents de publicitat dinàmica.

S'acorda per unanimitat el color dels armilles subministrades:

*Discoteques:verd fosc

*Bars: lila

SEGON.- PUBLICAR el present decret en el Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB).

 

(Signat electrònicament: 31 de maig de 2024

La tinenta de batle delegada d'Activitats (Per Decret de Delegació de data 12/01/2024) Elisa Monserrat Mayol)