Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 365507
Informació pública de l'aprovació inicial de la modificació del projecte de compensació de la unitat actuació UA-A09

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per decret 2024-2047 de 23 de maig la Batlia de l'Ajuntament de Manacor ha dictat la següent resolució:

“Antecedents

A les NN.SS de Manacor de 1980 estava prevista una unitat d'actuació identificada com 1-17-1-a , destinada a usos de serveis i ubicada al nord de la ciutat de Manacor sobre la Via Palma. En data 31/03/2015 s'aprova definitivament el projecte de compensació del polígon 1-17-1a de Manacor, redactat per l'arquitecte Sr. Pere Serra Vich. El projecte de compensació aprovat  va monetaritzar la cessió del 10% de l'aprofitament urbanístic lucratiu.

La tramitació del Pla General de Manacor va suposar l'afectació a la gestió urbanística de l'àmbit  a que s'ha fet referència al paràgraf anterior, suposant la suspensió dels procediments d'aprovació dels instruments de gestió urbanística.

En data 22/12/2021 s'aprova definitivament el Pla general de Manacor (BOIB núm. 1 de gener de 2022), que anomena aquest sector de UA-A09. El Pla General modifica l'àmbit del sòl d'aquesta UA incloent un vial posterior a la subestació de GESA que enllaçarà amb el carrer de Na Borges, amb el traçat i l'amplària fixada en els plànols d'ordenació del Pla general. Igualment hauran d'executar les obres d'urbanització de la connexió del vial de servei sud, per davant de la subestació elèctrica, fins a enllaçar amb el vial de servei de la Via Palma a continuació del carrer de Na Borges.

En data 25/11/2022 i RGE 14038 el promotor remet Projecte de compensació modificat segons les determinacions del Pla General. En aquest projecte de compensació s'inclouen els terrenys que el Pla General va incloure dins l'àmbit, és a dir , el vial que enrevolta la subestació de GESA i connecta el vial posterior de l'UA-A09 amb la zona urbanitzada de serveis  ubicada en el llindar est de la subestació de GESA . Així mateix el projecte de compensació proposa monetaritzar el percentatge de cessió d'aprofitament urbanístic a favor de l'ajuntament de Manacor i el quantifica en la quantitat de 491.955,49€

Després de diversos requeriment d'esmena de deficiències , l'arquitecta municipal i el TAG, Cap del Servei d'urbanisme han informat favorablement als efectes de la seva aprovació inicial. L'informe del TAG Cap del Servei d'urbanisme fa proposta d'acord la qual es segueix en aquesta resolució

Fonaments jurídics

Art. 154 de les ordenances del Pla General de Manacor sobre el regim jurídic de la zona TE-CO; art. 103 i 104 de la Llei 12/2017 sobre el patrimoni municipal del sòl; art. 29 de la Llei 12/2017 sobre monetització de la cessió d'aprofitament urbanístic; D.T. segona de la Llei 7/2012 ; Art. 79.4 de la LUIB sobre el procediment a seguir; art. 122 del Reglament de la LUIB per a l'Illa de Mallorca sobre procediment a seguir; art. 21.1.j de la Ley 7/1985 de Règim Local.

En ús de les atribucions que em confereix la legislació de règim local

RESOLC

1º) Aprovar inicialment la modificació del projecte de compensació ( reparcel·lació  urbanística ) de la unitat d'actuació UA-A09 del Pla General de Manacor, redactat pels arquitectes Neus Serra Matheu i Fran Vazquez Gallego

2º) Sotmetre la modificació del projecte de compensació referenciat al paràgraf anterior,  a informació pública d'un mes , mitjançant inserció d'anunci en el BOIB i a l'adreça o punt d'accés electrònic. 

3º) Concedir audiència a les persones interessades per un termini d'un mes”

El que es sotmet a informació pública per un termini d'un mes  als efectes del disposat a l'art. 79.4 de la Llei 12/2017 d'urbanisme de les Illes Balears, i art. 122 del Reglament de la Llei a que s'ha fet referència per a l'Illa de Mallorca. El projecte podrà esser consultat, telemàticament, al taulell d'anuncis de la seu electrònica de l'ajuntament de Manacor i en suport paper a les oficines del servei d'urbanisme de l'ajuntament de Manacor de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Durant el termini d'informació pública també es pot  presentar les al·legacions que  es considerin escaients en la forma i en els llocs prevists a la legislació sobre procediment administratiu comú. 

 

(Signat electrònicament: 6 de juny de 2024)

El batle Miquel Oliver Gomila