Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 363238
Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de modificació de la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 8 de gener de 2024 per la qual es convoca un procediment extraordinari per constituir una borsa única d’ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 11 de gener de 2024 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears número 6 la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 8 de gener de 2024 per la qual es convoca un procediment extraordinari per constituir una borsa única d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia local.

2. Mitjançant Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 21 de febrer de 2024 (BOIB núm. 28, de 24 de febrer) es va modificar l'esmentada Resolució de 8 de gener de 2024, a efectes de modificar el termini d'inscripció establert en la base 7.1 de l'annex 1.   

3. Un dels requisits que han de complir els ajuntaments dels municipis amb una població de fins a vint mil habitants segons la base 16.1.b) i que han d'acreditar amb la presentació de la sol·licitud és que en els dos anys anteriors a la sol·licitud d'adhesió a la borsa no hagin amortitzat cap plaça de la categoria de policia.

Si bé determinats ajuntaments han traslladat a l'EBAP la problemàtica amb la qual es troben amb aquesta limitació, doncs en anys anteriors, necessitats puntuals pressupostàries varen fer necessari amortitzar alguna plaça al seu Ajuntament i en l'actualitat degut a la mobilitat de personal tenen necessitats imprevistes d'efectius, especialment ara en època estival.

Atès que ha de primar sempre l'interès general de cobertura de les vacants i que en l'actualitat encara queden 25 aspirants a la borsa, es considera necessari i oportú eliminar aquest requisit en aquest moment doncs aquesta modificació beneficia als possibles aspirants i no perjudica a tercers atès que encara queden un nombre important d'aspirants a la borsa.

Fonaments de dret

1. La Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, i, en concret, la disposició addicional vuitena d'aquesta Llei, introduïda per l'apartat 4 de l'article únic del Decret llei 6/2021, de 9 de juliol, de modificació de la Llei 4/2013.

3. La Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

4. L'article 92 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

5. El Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i en concret, l'article 10.1 d'aquest cos legal.

6. La Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 8 de gener de 2024 per la qual es convoca un procediment extraordinari per constituir una borsa única d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia local.

7. L'article 73.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de 2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Eliminar el requisit de la base 16.1.b) de l'annex 1 de la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 8 de gener de 2024 per la qual es convoca un procediment extraordinari per constituir una borsa única d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Presidència i Administracions Públiques en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 4 de juny de 2024)

La consellera de Presidència i Administracions Públiques Antònia Maria Estarellas Torrens