Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Núm. 362934
Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació dels serveis de retirada de vehicles i objectes feixucs o voluminosos de la via pública i de la seva custòdia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada provisionalment pel Ple de l'Ajuntament, en sessió de 23 de febrer  de 2024, la modificació de l'Ordenança reguladora de la taxa per la prestació dels serveis de retirada de vehicles i objectes feixucs o voluminosos de la via pública i de la seva custòdia, ha estat exposada al públic durant trenta dies hàbils sense que s'hagin presentat reclamacions. D'acord amb l'establert a l'article 17 del Real Decret Legislatiu 2/2004 pel que s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, l'acord s'entén definitivament adoptat i se'n publica el seu text íntegre:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS DE RETIRADA DE VEHICLES I OBJECTES FEIXUCS O VOLUMINOSOS DE LA VIA  PÚBLICA I DE LA SEVA CUSTODIA

Article 1 Fonament i naturalesa

1. Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i pels articles 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i 15 a 19 del R.D. 2/2004, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la Taxa per la prestació dels serveis de retirada de vehicles i objectes feixucs o voluminosos de la via pública i de la seva custodia, que es regirà per la present Ordenan­ça fiscal, les normes de la qual s'ajusten al que diu l'article 58 de l'esmen­tat R.D. 2/2004.

2. Aquesta taxa és independent i compatible amb les multes assenyala­des a la Llei de Trànsit, Circulació de vehicles i Seguretat Vial i els seus reglaments, o qualsevol altra disposició vigent, per a la infracció comesa en esta­cionar el vehicle indegudament, o dipositar l'objecte de què es tracti, al lloc d'on s'ha efectuat la retirada.

Article 2 Fet imposable

1. Constitueixen el fet imposable d'aquesta taxa la prestació dels serveis i la realització de les activitats següents:

a. L'activitat municipal provocada per qui ha estacio­nat un vehicle indegudament, per qui ha deixat a la via pública qualsevol objecte pesant o voluminós que pertorbi la fluïdesa de la circulació rodada o de vianants o per qualsevol activitat singular de la Policia Local que requereixi la retirada del vehicle o objec­te de què es tracti i traslladar-lo al Dipòsit Municipal o al lloc que es determini.

b. L'estada o custòdia del vehicle o objecte  al Dipòsit o al lloc on hagi estat traslla­dat.

c. La immobilització, per part d'agents de circu­lació, de vehicles mitjançant procediments mecànics que n'impe­deixin la circula­ció.

2. No estaran subjectes a la taxa:

a. Els casos de robatori i furt del vehi­cle per part de qui l'ha estacionat al lloc d'on ha estat retirat o immobi­litzat, sempre que la desaparició del vehicle hagi estat denun­ciada pel seu propietari o que quedi prou provada la il·legitimitat de la utilització.

b. Quan el vehicle hagi estat estacionat en un lloc permès i hagi sobrevingut posteriorment una causa que hagi fet necessari el seu trasllat.

 

Article 3 Subjecte passiu

1. Són subjectes passius contribuents les persones físiques o jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35.4 de la Llei general tributària que han provocat la prestació del servei i, en defecte d'això, els propietaris dels vehicles o objectes retirats.

Article 4 Responsables

1. Respondran solidàriament de les obligacions tribu­tàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a què es refereixen els arti­cles 41 i 42 de la Llei general tributària.

2. Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 de la Llei general tributària.

Article 5 Quota tributària

1. La quota tributària es determinarà d'acord amb les següents:

a) Retirada de vehicles o altres objectes de la via pública:

 

Horari diürn

Horari nocturn (de 19:00 a 08:00), dissabtes, diumenges o festius

Turismes de fins a 1.600 KG, ciclomotors i motocicletes

170,00

200,00

Turismes de més de 1.600 KG, furgonetes i altres

200,00

230,00

Si abans d'iniciar-se els treballs de retirada del vehicle o objecte se suspèn per compareixença del conductor o altre persona autoritzada que adopti les mesures convenients, les tarifes es reduiran en un 50% sempre que el pagament de la taxa es faci en l'acte.

b) Estada o custodia en el dipòsit municipal o lloc habilitat a l'efecte: 5,00 euros per cada dia natural o fracció, llevat d'aquell en què es va produir la retirada del vehicle o objecte.

c) La immobilització, per part d'agents, de vehicles mitjançant procediments mecànics, 50,00€.

d) Retirada, descontaminació i desballestament de vehicles abandonats a via publica:

- Motocicletes: 700,00€.

- Turismes : 1.500,00€

- Camions: 3.000,00€

 

Article 6 Exempcions i bonificacions

1. No es concedirà cap exempció o bonificació en el pagament de la taxa.

Article 7 Meritació

1. Conformement a l'article 26 del R.D 2/2004 de 5 de març, la taxa es meritarà quan s'iniciï la prestació del servei o la realització de l'activitat.

Article 8 Declaració i ingrés​​​​​​​

1. El procediment d'ingrés serà, d'acord amb l'article 27 del R. D. 2/2004, el d'autoliquidació. Els subjec­tes passius hauran d'autoliquidar la taxa en el moment de iniciar-se la prestació del servei o activitat o, en tot cas, abans de recupe­rar el vehicle o objecte reti­rat o immobilitzat.

 

Sant Llorenç des Cardassar (signat electrònicament: 6 de juny de 2024)

El batle  Jaume Soler Pont