Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 362226
Aprovació definitiva de la modificació de l'article 23.8 de l'Ordenança Municipal de Protecció del Medi Ambient contra la contaminació per sorolls i vibracions, pel Ple de l'Ajuntament en la seva sessió de 30 de maig de 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Calvià, en sessió celebrada el 26 de febrer de 2024, va aprovar inicialment la modificació de l'article 23.8 de l'Ordenança municipal de protecció del medi ambient contra la contaminació per sorolls i vibracions a fi d'estendre la restricció horària per a la realització d'obres en l'època estival a la urbanització de Costa d'a Blanes situada al nord de l'autopista DT.-1 i als nuclis tradicionals de Calvià i És Capdellà, encara que únicament els mesos de juliol i agost, de tal forma que l'horari de treball durant els citats mesos serà el comprès entre les 10.30 h i les 13.00 h els dies laborables, de dilluns a divendres. 

A la vista les al·legacions presentades i conforme l'assenyalat en l'informe municipal d'al·legacions, es proposa la Modificació de l'art. 23.8 de l'Ordenança Municipal de protecció del medi ambient contra la contaminació per sorolls i vibracions, en els següents termes:

Article 23. Condicions generals aplicables als treballs en la via pública, obres i edificacions

8. Amb independència de l'estricte compliment de les normes contingudes en els anteriors apartats, i ateses les característiques d'especial sensibilitat acústica del municipi de Calvià pel seu caràcter turístic, en les zones de gran afluència turística definides d'acord amb el que es preveu l'article 22 de la Llei 11/2001, de 15 de juny, d'ordenació de l'activitat comercial a les illes Balears, l'horari de treball s'ajustarà a les següents limitacions:

a) En les zones de gran afluència turística, l'horari de treball estarà comprès entre les 9.30 i les 13.30 hores els dies laborables de dilluns a divendres els mesos de maig, juny, setembre i octubre de cada any.

b) Durant els mesos de juliol i agost de cada any, en les zones de gran afluència turística, així com a la urbanització Costa donin Blanes, situada al nord de l'autopista Dt.-1 i els nuclis tradicionals de Calvià Vila i És Capdellà, l'horari de treball estarà comprès entre les 10.30 i les 13.00 hores els dies laborables de dilluns a divendres.

Serà l'empresa constructora qui vetllarà pel compliment de l'ordenança quant a limitació de sorolls, respectant les franges horàries establertes quan se superin els nivells màxims de soroll transmès al medi ambient exterior conforme taula B1 de l'Annex III, Valors límit d'immissió de soroll transmès al medi ambient exterior.

A la vista de l'exposat, procedeix sotmetre al Ple Municipal el següent

ACORD

1r. Estimar parcialment les al·legacions formulades el 23/04/2024 -rge 3673- per la la Associació de Constructors de Balears i el 29/04/2024 -rge 4721- per l'entitat Grues Aguilar SLU en els termes exposats en l'informe subscrit pel Cap de Servei d'Urbanisme, que s'ha incorporat a la present Proposta.

2n. Aprovar definitivament la modificació de l'article 23.8 de l'Ordenança municipal de protecció del medi ambient contra la contaminació per sorolls i vibracions, d'acord amb la redacció continguda en referit informe subscrit pel Cap de Servei d'Urbanisme.

3r. Procedir a la publicació en el B.O.I.B del present acord amb el text íntegre de la modificació de l'Ordenança, en compliment del que es disposa en l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les illes Balears, en relació a l'article 113 de la mateixa Llei, a l'efecte de la seva entrada en vigor.”

 

(Signat electrònicament: 5 de juny de 2024)

El tinent d'alcalde delegat d'Habitatge, Urbanisme, Planejament i Patrimoni Jaime Bujosa Arbona (per delegació de l'Alcaldia de 21 de novembre de 2023)