Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 347367
Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats de 31 de maig de 2024 per la qual es modifica la Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats de 24 de gener de 2024 per la qual s’aprova la convocatòria pública per formar una borsa d’aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d’ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d’Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears per al curs 2024-2025

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 16, de 1 de febrer de 2024, es va publicar la Resolució del director general de Personal Docent de data 24 de gener de 2024 per la qual s'aprova la convocatòria pública per formar una borsa d'aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears per al curs 2024-2025.

2. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 30, de 29 de febrer de 2024, es va publicar la Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats de 14 de febrer de 2024 per la qual es rectifiquen les errades advertides en la Resolució del director general de Personal Docent i Centres Concertats de 24 de gener de 2024 per la qual s'aprova la convocatòria pública per formar una borsa d'aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears per al curs 2024-2025.

3. El 20 de maig de 2024 la Direcció General de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa ha emès un informe referent als requisits necessaris per atendre alumnes com a “Psicòleg Educatiu” el qual refereix que: A partir de les necessitats detectades en els centres d'educació secundària obligatòria es dóna prioritat a la posada en marxa d'iniciatives lligades a la prevenció que impulsin la promoció de la salut mental i el benestar emocional. Els problemes de salut mental poden incidir en les relacions, i poden crear i mantenir conflictes i dificultats en la convivència. L'adolescència és un període de vulnerabilitat psicològica on s'incrementa l'inici de problemes emocionals però també on es poden adquirir capacitats d'afrontament. És un període que implica necessitats i característiques psicosocials i evolutives que haurien de ser abordades dins el marc dels drets dels infants i adolescents. Així, una de les mesures que es posarà en marxa a partir del curs 2024-2025 és la figura del professional de psicologia en els centres d'educació secundària obligatòria per tal de fomentar mesures i intervencions que afavoreixin la convivència positiva i l'enfortiment emocional dels joves i adolescents en els centres educatius de les Illes Balears.

L'annex 4, apartat B, de la resolució abans esmentada es refereix als Títols que capaciten per accedir a determinades places amb perfils.

D'acord amb l'informe de la Direcció General de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa es fa necessària l'implementació del nou perfil de Psicòleg Educatiu a partir de setembre de 2024 (curs escolar 2024-2025).

4. Pel que fa a la situació dels aspirants a la borsa, regulada a la base 16 de la convocatòria, es redueix el termini per canviar la situació de disponibilitat, degut a la millora dels processos informàtics, sent el nou termini de tres dies hàbils.

Fonaments de dret

1. Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. La Llei orgànica d'educació 2/2006, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per a la qual es modifica la Llei orgànica d'educació (LOMLOE).

3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears.

Per tot això, i d'acord amb les organitzacions sindicals presents en la Mesa Sectorial d'Educació, dicto la següent

Resolució

1. Afegir un nou perfil denominat Psicòleg Educatiu per atendre als alumnes com a professional de la psicologia en els centres d'educació secundària obligatòria, dintre de l'apartat B de l'annex 4 de la Resolució del director general de Personal Docent de data 24 de gener de 2024 per la qual s'aprova la convocatòria pública per formar una borsa d'aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears per al curs 2024-2025 quedant de la manera següent:

240 Psicòleg Educatiu

Llicenciat o Graduat en Psicologia i els requisits següents:

  • Estar en possessió de l'habilitació de Psicòleg General Sanitari, Psicòleg Especialista en Psicologia Clínica o Màster General Sanitari (PGS).

  • Col·legiat/ada al Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears.

2. Modificar el termini de la base 16 de la convocatòria pel qual els aspirants poden canviar la situació de disponible o de no disponibles a la borsa quedant de la següent manera:

16.6. Els aspirants que hagin renunciat de forma justificada a la plaça per les causes previstes en els apartats a), b), c) i d) del punt 14.1 i no l'hagin reservada, i els aspirants que s'han situat voluntàriament com a no disponibles, podran passar a la situació de disponibles mitjançant el programa telemàtic habilitat a aquest efecte amb una antelació mínima de tres dies hàbils respecte de l'acabament del trimestre escolar en qüestió. D'aquesta manera poden participar a partir del primer procediment ordinari d'adjudicació de substitucions de cada trimestre escolar.

Si l'aspirant no ho comunica amb aquesta antelació, l'opció de ser no disponible s'ha d'entendre feta per al trimestre següent, i així successivament.

A l'únic efecte del que disposa aquesta base, les dates en què s'inicien i finalitzen els trimestres per al curs 2024-2025 seran les següents:

  • Primer trimestre: de l'1 de setembre de 2024 al darrer dia lectiu del mes de desembre.

  • Segon trimestre: de l'endemà del darrer dia lectiu del mes de desembre fins al darrer dia lectiu abans de les vacances escolars de Pasqua.

  • Tercer trimestre: de l'endemà del darrer dia lectiu abans de les vacances escolars de Pasqua fins al 30 de juny de 2025.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el director general de Personal Docent i Centres Concertats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, i els articles 25.5 i 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, del Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (31 de maig de 2024)

El director general de Personal Docent i Centres Concertats Ismael Sánchez Alonso