Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 340794
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es deleguen diferents competències en determinats òrgans del Servei de Salut

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El Servei de Salut de les Illes Balears és un ens públic de caràcter autònom adscrit a la conselleria competent en matèria de salut, dotat de personalitat jurídica i patrimoni propis, amb plena capacitat d'obrar per complir les seves finalitats, al qual es confia la gestió dels serveis públics sanitaris de caràcter assistencial de les Illes Balears.

2. Atès que el decret 79/2023, de 22 de setembre, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 23 de setembre) ha creat la Direcció de Coordinació Administrativa dins l'estructura directiva dels Serveis Corporatius, es fa necessari adaptar la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears d'1 de febrer de 2021, per la qual es deleguen diferents competències en determinats òrgans del Servei de Salut (BOIB núm. 16, de 6 de febrer), a la nova estructura directiva dels Serveis Corporatius.

Fonaments de dret

1. La Llei 5/2003, de 4 d'abril, de salut de les Illes Balears.

2. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

3. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual s'aproven els estatuts de l'ens públic Servei de Salut de les Illes Balears.

5. El Decret 79/2023, de 22 de setembre, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears.

Per tot això dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en el director o directora de Gestió i Pressuposts del Servei de Salut de les Illes Balears les competències següents:

a) L'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació de contractes del sector públic amb relació a contractes licitats pels Serveis Corporatius la quantia dels quals sigui igual o inferior a 500.000 € (cinc-cents mil euros).

b) En matèria economicopressupostària, les competències relatives a l'autorització i la disposició de despesa, al reconeixement d'obligació i a la proposta de pagament que corresponguin als expedients de despesa tramitats pels Serveis Corporatius la quantia dels quals sigui igual o inferior a 500.000 € (cinc-cents mil euros). Aquesta delegació inclou també l'expedició dels documents comptables corresponents.

c) La resolució dels recursos de reposició contra les liquidacions en concepte de preu públic que han d'abonar els tercers obligats al pagament i els usuaris sense dret a rebre assistència sanitària per la prestació de serveis sanitaris als centres de la xarxa sanitària pública de les Illes Balears.

d) La resolució dels procediments de reintegrament de despeses derivades de l'assistència sanitària.

e) La resolució dels procediments de reconeixement del dret a la prestació ortoprotètica.

f) La resolució dels procediments de reconeixement del dret a percebre les compensacions que, en concepte de dietes i transport, poden sol·licitar els beneficiaris del dret a rebre assistència sanitària en el cas que s'hagin de desplaçar per rebre'n a centres situats fora de l'àrea de salut de la seva localitat de residència.

2. Delegar en els gerents territorials del Servei de Salut les competències següents:

a) Competències en matèria de contractació administrativa: es delega l'exercici de totes les facultats i actuacions previstes en la legislació de contractes del sector públic, inclòs l'expedient de despesa corresponent, quan es tracti de contractes licitats per les gerències territorials respectives la quantia dels quals sigui igual o inferior a 500.000 € (cinc-cents mil euros).

b) Competències en matèria economicopressupostària:

 

1. En la resta d'expedients de despesa, es deleguen les competències relatives a l'autorització i la disposició de la despesa, al reconeixement d'obligació i a la proposta de pagament que corresponguin als expedients dels seus centres de despeses la quantia dels quals sigui igual o inferior a 500.000 € o, en cas de contractes, la quantia dels quals sigui igual o inferior a 500.000 € (cinc-cents mil euros).

2. S'estableix que, quan es tracti d'iniciar expedients de despeses que no derivin d'un contracte administratiu de quantia igual o superior a 120.000 € (cent vint mil euros), cal l'autorització prèvia del titular de la Direcció de Gestió i Pressuposts del Servei de Salut.

3. S'estableix que, quan es tracti d'expedients de despesa que derivin d'un contracte administratiu, no cal autorització.

4. La delegació de les competències anteriors inclou també l'expedició dels documents comptables corresponents.

 

c) Es delega que es gestionin i s'efectuïn les liquidacions en concepte de preu públic que han d'abonar els tercers obligats al pagament i els usuaris sense dret a rebre assistència sanitària per la prestació de serveis sanitaris als centres de la xarxa sanitària pública de les Illes Balears. En aquest supòsit, la delegació no inclou la resolució dels recursos de reposició.

d) Competències en matèria de convenis:

1) Es delega la competència per tramitar i subscriure convenis l'objecte dels quals es limiti a l'àmbit de la gerència i en els quals es derivin obligacions econòmiques de quantia determinada igual o inferior a 500.000 € (cinc-cents mil euros), i també aquells dels quals es derivin ingressos inferiors a 50.000 € (cinquanta mil euros). Es deleguen els convenis de quantia indeterminada o que no suposin cap obligació econòmica.

Per iniciar la tramitació dels supòsits anteriors, cal comunicar-ho prèviament a la Direcció de Coordinació Administrativa.

Una vegada signat el conveni, s'ha de remetre a la Direcció de Coordinació Administrativa perquè el registri i el publiqui.

2) Es delega la competència per trametre i subscriure convenis sobre pràctiques formatives l'àmbit d'aplicació dels quals no excedeixi de l'àmbit competencial de la gerència, sempre que no impliquin obligacions econòmiques per al Servei de Salut. Queda exclosa la tramitació i subscripció dels convenis sobre pràctiques formatives d'estudiants universitaris.

3. Disposar que les delegacions a què fa referència aquesta resolució s'han d'entendre sense perjudici de les potestats de revocació i avocació que corresponguin a l'òrgan delegant.

4. Disposar que els actes administratius que s'adoptin per delegació han d'indicar expressament aquesta circumstància especificant-hi l'òrgan que fa la delegació i consignant-hi la referència de la publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5. Establir que la vigència d'aquesta resolució no serà afectada pels canvis en la titularitat dels òrgans administratius que es produeixin.

6. Deixar sense efecte la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears d'1 de febrer de 2021, per la qual es deleguen diferents competències en determinats òrgans del Servei de Salut i la resta de disposicions que s'oposin al que estableix aquesta nova resolució de delegació de competències.

7. Ordenar que aquesta resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i que tengui efecte a partir de la data de publicació.

 

Palma, (signat electrònicament: 28 de maig de 2024)

El director general del Servei de Salut Javier Ureña Morales