Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FAMÍLIES I AFERS SOCIALS

Núm. 340541
Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials, a proposta del director general d'Atenció a la Dependència, per la qual es modifica la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que duen a terme activitats de lleure adaptat en períodes no lectius adreçades a infants i adolescents amb un grau II o III de dependència

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS: 763862

En la data de la signatura electrònica, el director general d'Atenció a la Dependència ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. En el BOIB núm. 69, de 25 de maig, es va publicar la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que duen a terme activitats de lleure adaptat en períodes no lectius adreçades a infants i adolescents amb un grau II o III de dependència.

Aquesta convocatòria de subvencions té per objecte l'establiment de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que duen a terme activitats de lleure adaptat en períodes no lectius adreçades a infants i adolescents d'entre 3 i 18 anys amb un grau II o III de dependència derivada d'una diversitat funcional dins l'àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears amb la finalitat d'afavorir que els infants i els joves amb dependència derivada d'una diversitat funcional puguin gaudir d'un lleure adaptat de qualitat en igualtat d'oportunitats a totes les illes, així com promoure la integració social en comunitat, la millora de la seva qualitat de vida i la promoció de l'autonomia personal.

L'activitat subvencionada s'ha de dur a terme en el període no lectiu estival (juny, juliol, agost i setembre), el període vacacional de Setmana Santa i el període vacacional de Nadal, per afavorir el respir i la conciliació de les famílies de la persona dependent.

Una vegada publicada la Resolució esmentada, s'ha advertit la necessitat de modificar, en base al principi de seguretat jurídica, una sèrie de punts de la convocatòria que tenen a veure d'una banda en clarificar les diferents formes d'escolarització en què poden estar els beneficiàries últims d'aquesta subvenció atès que amb la redacció original de la convocatòria no queda clar que també tenen cabuda els infants i adolescents amb grau de dependència II o III en règim d'escolarització exclusiva amb suport en centres d'educació especial per a infants amb discapacitat i d'altra banda en assenyalar de forma expressa que el mòdul econòmic que s'ha agafat com a referència és de 25 usuaris als efectes d'establir el càlcul del mòdul d'activitats de lleure adaptat tal i com assenyala Informe relatiu al càlcul del preu/mòdul corresponent a l'ocupació de plaça en el servei de lleure adaptat que consta en l'expedient.

2. Atès que el termini de presentació de sol·licituds, que acaba el 31 de maig de 2024, no ha finalitzat, la modificació de la convocatòria no té efectes en la concurrència.

Fonaments de dret

1. La Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears.

2. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. La Llei 3/2003, de 26 de novembre, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. La Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

6. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, el Decret 17/2023, de 20 d'agost, i el Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears.

7. La Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials de 21 de juliol de 2023 per la qual es deleguen diferents competències i la signatura.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera de Famílies i Afers Socials que dicti una resolució en els termes següents:

1. Modificar l'apartat 2 del punt 2 de la convocatòria, que queda redactat de la manera següent:

2. Únicament se subvencionarà la participació d'infants i joves amb un grau II o III de dependència reconegut per la Conselleria de Famílies i Afers Socials que durant el curs estiguin escolaritzats a les Illes Balears en unitats educatives específiques en centre ordinari (UEECO), en aules substitutòries de centre específic (ASCE) o bé mitjançant escolarització combinada o exclusiva amb suport en centres d'educació especial per a infants amb discapacitat.

2. Modificar l'apartat 4 del punt 6 de la convocatòria, que queda redactat de la manera següent:

4. El càlcul del mòdul d'activitats de lleure adaptat en període no lectiu estival (juny, juliol, agost i setembre) per a 25 usuaris correspon a 559,23 euros per quinzena i persona usuària, amb un preu diari de 53,26 € per persona usuària, d'acord amb l'informe tècnic elaborat per la Direcció General d'Atenció a la Dependència de conformitat amb l'article 22.6 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021. Aquest mòdul es calcula bàsicament d'acord amb les despeses següents:

3. Modificar l'apartat 9 del punt 6 de la convocatòria, que queda redactat de la manera següent:

9. No se subvencionaran mòduls ocupats per infants i joves amb un grau II o III de dependència derivada d'una diversitat funcional no escolaritzats a les Illes Balears en unitats educatives específiques en centre ordinari (UEECO), en aules substitutòries de centre específic (ASCE) o bé mitjançant escolarització combinada o exclusiva amb suport en centres d'educació especial per a infants amb discapacitat.

4. Publicar la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Famílies i Afers Socials en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, a 28 de maig de 2024

La consellera de Famílies i Afers Socials Catalina Cirer Adrover El secretari general David Lozano Ortiz (Per absència, BOIB núm. 103, de 22 de juliol de 2023)