Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 340231
Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu del sector del transports regulars de viatgers de Balears, de 15 de març de 2024 i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07000845011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 15 de març de 2024, els membres de la Comissió Paritària del sector del transports regulars de viatgers de Balears es van reunir per donar resposta a la sol·licitud d'interpretació de l'article 30 del Conveni col·lectiu, de la qual cosa se n'aixecà acta de la sessió.

2. El 19 de març de 2024, José Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

 

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu del sector del transports regulars de viatgers de Balears, de 15 de març de 2024 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar l'Acta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Paritària i que la versió catalana n'és una traducció .

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (27 de març de 2024)

La directora general de Treball i Salut Laboral Catalina Teresa Cabrer González Per delegació del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia (BOIB 103/2023)

 

ACTA 3 DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA DEL CONVENI COL·LECTIU PER AL SECTOR DEL TRANSPORT REGULAR DE VIATGERS PER CARRETERA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS

(Codi conveni 07000845011982)

ASSISTENTS

Per la representació empresarial:

Sr. Albert LÓPEZ ALCAMPEL

Sr. Jaime ALIAÑO GOMILA

Sra. Petra MUT TOMÁS

Sr. Pedro MORENO MORENO

Sr. Manuel SÁNCHEZ RUBIO (assessor)

De l'AGRUPACIÓN EMPRESARIAL DE ALQUILER DE VEHÍCULOS CON CONDUCTOR DE BALEARES (d'ara en endavant, FEBT).

Per la representació sindical:

Sr. José María MARTÍN GÓMEZ

Sr. Francisco SOLA MARTÍN

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS A LA CIUTADANIA DE CCOO D'ILLES BALEARS (d'ara en endavant, FSC-CCOO,).

Sr. Manuel VEGA VÁZQUEZ

Sr. Antonio SANTANA TORRES

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS PER A LA MOBILITAT I EL CONSUM DE LA UGT ILLES BALEARS (d'ara en endavant, FeSMC-UGT).

A Palma (Mallorca, Illes Balears), a les 11 hores del 15 de març de 2024, en els locals de la Federación Empresarial Balear de Transportes (FEBT), situats en el carrer d'Aragó núm. 215, pis 1r, porta dreta, es reuneixen les persones esmentades al marge esquerre a fi de celebrar la tercera reunió de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu per al sector del transport regular de viatgers per carretera de la comunitat autònoma de les Illes Balears, després de la convocatòria realitzada el 7 de març de 2024 a petició del sindicat FSC-CCOO.

S'ha possibilitat que la compareixença es realitzi de manera mixta, tant presencial com telemàtica. Han optat per aquesta última opció el Sr. Jaime Aliaño Gomila i el Sr. Albert López Alcampel.

Aixeca aquesta acta el Sr. Manuel Sánchez Rubio, advocat col·laborador de la firma C. SEDANO & ASOCIADOS, assessors de la representació empresarial, que a més actua com a secretari de la reunió per acord de les parts i acceptació del designat.

El Sr. José María Cardona Ribas, representant de l'ASOCIACIÓN PITIUSA DE EMPRESARIOS DE TRANSPORTE REGULAR DE VIAJEROS POR CARRETERA EN AUTOBUS (APEBUS), excusa l'assistència i delega el vot en la FEBT.

El Sr. Albert López Alcampel substitueix la Sra. Francisca Caldentey Grimalt, per part de la FEBT.

L'ordre del dia consta d'un únic punt:

Interpretació de l'article 30è del conveni col·lectiu, denominat VACANCES i, més concretament, com s'han de retribuir.

Una vegada debatut l'assumpte, cada una de les parts exposa els seus arguments si bé, finalment, no s'aconsegueix arribar a un acord respecte de la interpretació del precepte. No obstant això, els sindicats desitgen que consti que, al seu judici, en la retribució de les vacances s'han d'incloure tots els conceptes que percep habitualment la persona treballadora. La FEBT considera que la retribució d'aquestes és la que es va acordar i consta en el Conveni col·lectiu.

No havent-hi més assumptes que tractar, a les 12 hores es dona per finalitzada la reunió en el lloc i data indicats en l'encapçalament. S'aixeca aquesta acta per deixar constància del contingut tractat i s'acorda que la signi un representant de cada organització assistent, juntament amb el secretari.

Les parts acorden donar el mandat al Sr. Carlos Sedano Almiñana, assessor empresarial, perquè dur a terme els tràmits d'inscripció i registre de l'acta davant l'autoritat laboral, així com la sol·licitud de la seva publicació en el BOIB.

SIGNATURES​​​​​​​