Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ALGAIDA

Núm. 338776
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per prestació de serveis de sonometria i altres d'inherents a l'aplicació de l'ordenança municipal de renous

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada inicialment per l'Ajuntament Ple en sessió de dia 11 d'abril de 2024 la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per prestació de serveis de sonometria i altres d'inherents a l'aplicació de l'ordenança municipal de renous, i atès que durant el termini d'exposició pública no s'hi ha presentat cap reclamació, i per tant, esdevé aprovada definitivament, es publica íntegrament en compliment del disposat a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i a la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

Recursos

Contra l'aprovació definitiva d'aquesta ordenança es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptats des del dia de la present publicació, d'acord amb el disposat en els articles 10.1.b i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Consulta i informació de l'expedient

L'expedient es pot consultar en el departament d'Intervenció de l'Ajuntament d'Algaida, de dilluns a divendres, de les 9:00 h fins a les 14:00 h, excepte festius.

 

Algaida, a data de la signatura electrònica (28 de maig de 2024)

La batlessa Margarita Fullana Arrom

 

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER PRESTACIÓ DE SERVEIS DE SONOMETRIA I ALTRES D'INHERENTS A L'APLICACIÓ DE L'ORDENANÇA MUNICIPAL DE RENOUS

Article 1 Fonament i naturalesa

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i pels articles 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i 15 a 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, aquest Ajuntament estableix la Taxa per prestació de serveis de sonometria i altres d'inherents a l'aplicació de l'Ordenança municipal reguladora del renou i les vibracions, que es regirà per la present Ordenança fiscal, les normes de la qual s'ajusten al que estableix l'article 57 de l'esmentat Text Refós.

Article 2

Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la prestació dels serveis i la realització de les activitats per part de la Policia Local i tècnics municipals amb motiu de la comprovació de renous molests procedents de locals o establiments.

Article 3 Subjecte passiu

Són subjectes passius contribuents les persones físiques o jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35.4 de la Llei general tributària, responsables del renou, i, en defecte d'això, el titular de l'establiment.

Quan el nivell de renou s'ha comprovat que està dins dels autoritzats, el subjecte passiu serà el sol·licitant del servei.

Article 4 Responsables

1. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a què es refereixen els articles 41 i 42 de la Llei general tributària.

2. Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 de la Llei general tributària.

Article 5 Quota tributària

La quota tributària serà la següent:

Concepte

Import

Sonometria a locals o establiments

1.000 €

Article 6 Exempcions i bonificacions

No es concedirà cap exempció o bonificació en el pagament de la Taxa. Tanmateix, no estaran subjectes a la Taxa les comprovacions sonomètriques efectuades durant les actuacions d'inspecció d'ofici que no sobrepassin els límits establerts a la corresponent ordenança municipal.

Article 7 Meritació

Conformement amb l'article 26 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, la taxa es meritarà quan s'iniciï la prestació del servei o la realització de l'activitat.

Article 8 Declaració i ingrés

L'Administració notificarà als subjectes passius la liquidació de la taxa, l'import del qual s'haurà de fer efectiu en el lloc i dins els terminis que s'hi indiquin.

En cas de denegar-se la prestació del servei, els interessats podran sol·licitar a aquest Ajuntament la devolució de l'import ingressat, i també quan per causes no imputables al subjecte passiu, l'activitat administrativa o el servei públic no es presti.

Article 9 Infraccions i sancions

Per a tot el que es refereix a la qualificació d'infraccions tributàries, així com a les sancions que hi corresponguin en cada cas, hom s'ajustarà al que disposen els articles 178 i següents de la Llei general tributària i la resta de disposicions que la desenvolupin i complementin.

Disposició final

La present Ordenança fiscal començarà a regir a partir del dia següent de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i romandrà vigent, sense interrupció, mentre no s'acordi la seva modificació o derogació.

Queden derogades totes les ordenances que s'oposin o contradiguin l'establert en la present.