Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 334510
Resolució de rectificació d’errors de la Resolució del conseller d’Hisenda i Funció Pública per aprovar les bases generals i específiques que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l’Administració General de les categories de tècnic d’administració general, d’administratiu d’administració general i d’aux. d’administració general, de les ofertes d’ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2022 del CIM i de les ofertes d’ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2023 de l’IMAS i les convocatòries respectives de 4 d’abril de 2024 (BOIB núm. 46 de 6 d’abril de 2024)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

A la Resolució del conseller d'Hisenda i Funció Pública per aprovar les bases generals i específiques que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l'Administració General de les categories de tècnic d'administració general, d'administratiu d'administració general i d'auxiliar d'administració general, de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2022 del Consell de Mallorca i de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2023 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i les convocatòries respectives de 4 d'abril de 2024 (BOIB núm. 46 de 6 d'abril de 2024), s'ha detectat una errada en l'annex V Temari del procés selectiu per cobrir les places vacants d'Administratiu/va d'Administració General de les Ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis 2021 i 2022 del Consell de Mallorca i de l'Oferta d'ocupació pública corresponent a l'exercici de 2023 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials consistent en la numeració errònia dels temes havent dos temes número 10 i la conseqüent enumeració restant incorrecta.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància de les persones interessades, els errors materials, de fet, o aritmètics existents en els seus actes.

2. L'Acord del Consell Executiu de data 28 de setembre de 2022, delega determinades atribucions del Consell Executiu en el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública en matèria de personal (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022), atès el que disposa l'article 9 de la Llei 40/2015, de 2 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, en relació amb l'article 28 de la Llei 4/2022, de 28 de juny dels Consells Insulars.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Rectificar l'error existent en l'annex V Temari del procés selectiu per cobrir les places vacants d'Administratiu/va d'Administració General de les Ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis 2021 i 2022 del Consell de Mallorca i de l'Oferta d'ocupació pública corresponent a l'exercici de 2023 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials de la Resolució del conseller d'Hisenda i Funció Pública per aprovar les bases generals i específiques que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l'Administració General de les categories de tècnic d'administració general, d'administratiu d'administració general i d'auxiliar d'administració general, de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2022 del Consell de Mallorca i de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis de 2021 i 2023 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i les convocatòries respectives de 4 d'abril de 2024 (BOIB núm. 46 de 6 d'abril de 2024):

On diu:

“10. La potestat normativa de les entitats locals: reglaments i ordenances Procediment d'elaboració i aprovació. Principis de bona regulació de les administracions públiques. Potestat normativa dels consells insulars”.

 

Ha de dir:

“11. La potestat normativa de les entitats locals: reglaments i ordenances. Procediment d'elaboració i aprovació. Principis de bona regulació de les administracions públiques. Potestat normativa dels consells insulars”.

On diu:

“11. La regulació de les relacions interadministratives. Especial referència a l'Administració Local. Impugnació d'actes i acords locals i exercici d'accions.

12. Disposicions comunes a les entitats locals: estatut del membres i règim de funcionament dels òrgans locals. Regulació de règim local de les Illes Balears. El Reglament orgànic del Consell de Mallorca. Altres disposicions reguladores de l'organització. El sector públic del Consell de Mallorca.

13. La Llei de règim jurídic del sector públic: Disposicions generals, principis d'actuació i funcionament del sector públic. Relacions electròniques entre les administracions.

14. La Llei de procediment administratiu comú: Disposicions generals. Les persones interessades en el procediment. L'activitat de les administracions públiques. Els actes administratius.

15. La Llei de procediment administratiu comú: Disposicions sobre el procediment administratiu comú. La revisió dels actes en via administrativa: revisió d'ofici i recursos administratius. Especificitats en l'àmbit local i en el Consell de Mallorca.

16. La Jurisdicció contenciosa administrativa. Àmbit, òrgans i competències.

17. L'actuació i el funcionament del sector públic per mitjans electrònics: Disposicions generals. Portals d'internet, Punt d'Accés General electrònic i seus electròniques. Procediment administratiu per mitjans electrònics. Expedient electrònic. Relacions i col·laboració entre les administracions públiques per al funcionament del sector públic per mitjans electrònics.

18. La potestat sancionadora: principis i especialitats del procediment en matèria sancionadora. Especial referència a la potestat sancionadora local. La potestat sancionadora de l'Administració local.

19. La responsabilitat patrimonial de l'Administració: principis, caràcters i elements. Especialitats del procediment administratiu en matèria de responsabilitat. Responsabilitat de les autoritats i personal al servei de les Administracions Públiques.

20. Les formes d'acció administrativa de les entitats locals. La intervenció administrativa local en l'activitat privada. Les autoritzacions administratives. El règim de les llicències. La comunicació prèvia i la declaració responsable.

21. La contractació administrativa. Tipus de contractes del sector públic. Disposicions generals sobre la contractació del sector públic. Expedient de contractació i adjudicació dels contractes: normes generals i procediments.

22. Prerrogatives de l'Administració pública en els contractes administratius.  Execució i compliment dels contractes.

23. La contractació administrativa. Parts del contracte. Objecte, pressupost base de licitació, valor estimat, preu del contracte. Garanties.

24. Normes específiques i competència en matèria de contractació en les entitats locals, especial referència al Consell de Mallorca.

25. L'activitat administrativa de foment: disposicions generals de les subvencions públiques. Concepte de subvenció, supòsits exclosos i principis generals. Persones beneficiàries i obligacions. Regulació bàsica estatal i en l'àmbit del Consell de Mallorca

26. L'activitat administrativa de foment: els procediments de concessió i gestió de subvencions. El reintegrament de subvencions. Regulació bàsica estatal i en l'àmbit del Consell de Mallorca.

27. Els béns de les entitats locals. Tipologia. Prerrogatives i potestats de les entitats locals en relació amb els seus béns.  L'inventari.

28. La iniciativa econòmica de les entitats locals i la reserva de serveis en favor de les entitats locals. El servei públic en les entitats locals. Formes de gestió dels serveis públics locals.

29. Les hisendes locals. Classificació dels recursos. Les ordenances fiscals i la potestat reglamentària de les entitats locals en matèria tributària. Els recursos no tributaris. Els recursos dels consells insulars.

30. Els pressupost de les entitats locals: principis i procés d'aprovació. Estructura del pressupost de despeses. Compromisos de despesa pluriennal. Excepció del principi d'anualitat pressupostaria: el reconeixement extrajudicial de crèdits.

31. L'execució i liquidació del pressupost de despeses: fases. Referència al procediment i als òrgans competents en el Consell de Mallorca.  La factura electrònica en el sector públic.

32. El control intern de l'activitat economicofinancera del sector públic local. Règim de fiscalització i intervenció en el Consell de Mallorca. El control extern.

33. La Tresoreria de les Entitats Locals. Funcions de la Tresoreria. Règim jurídica de la recaptació de les Entitats Locals: el procediment de recaptació en període voluntari i en via de constrenyiment.

34. La funció pública local. Classes de personal al servei de les administracions públiques. Règim jurídic del personal de les entitats locals de les Illes Balears.  Els Drets i els deures de les persones empleades públiques.

35. La selecció del personal. La provisió de llocs de treball. Adquisició i pèrdua de la relació de servei. Situacions administratives. Règim disciplinari.

36. La prevenció de riscs laborals. Definicions. Principis de l'acció preventiva, drets i obligacions. Consulta i participació de les persones treballadores.

37. La transparència, l'accés a la informació pública i el bon govern: publicitat activa i dret d'accés a la informació pública. El Codi ètic, de bon govern i transparència del Consell de Mallorca.

38. El Govern Obert. L'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

39. La protecció de dades de caràcter personal: marc normatiu, principis de la protecció de dades i drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament. Garantia dels drets digitals.

40. Normativa estatal i autonòmica en matèria d'igualtat i contra la violència de gènere: disposicions generals, objecte, principis i polítiques públiques. La violència masclista: definició, prevenció i dret a la protecció efectiva. Normativa autonòmica relativa al drets LGTIB: objecte i principis orientadors de l'actuació dels poders públics”.

Ha de dir:

“12. La regulació de les relacions interadministratives. Especial referència a l'Administració Local. Impugnació d'actes i acords locals i exercici d'accions.

13. Disposicions comunes a les entitats locals: estatut del membres i règim de funcionament dels òrgans locals. Regulació de règim local de les Illes Balears. El Reglament orgànic del Consell de Mallorca. Altres disposicions reguladores de l'organització. El sector públic del Consell de Mallorca.

14. La Llei de règim jurídic del sector públic: Disposicions generals, principis d'actuació i funcionament del sector públic. Relacions electròniques entre les administracions.

15. La Llei de procediment administratiu comú: Disposicions generals. Les persones interessades en el procediment. L'activitat de les administracions públiques. Els actes administratius.

16. La Llei de procediment administratiu comú: Disposicions sobre el procediment administratiu comú. La revisió dels actes en via administrativa: revisió d'ofici i recursos administratius. Especificitats en l'àmbit local i en el Consell de Mallorca.

17. La Jurisdicció contenciosa administrativa. Àmbit, òrgans i competències.

18. L'actuació i el funcionament del sector públic per mitjans electrònics: Disposicions generals. Portals d'internet, Punt d'Accés General electrònic i seus electròniques. Procediment administratiu per mitjans electrònics. Expedient electrònic. Relacions i col·laboració entre les administracions públiques per al funcionament del sector públic per mitjans electrònics.

19. La potestat sancionadora: principis i especialitats del procediment en matèria sancionadora. Especial referència a la potestat sancionadora local. La potestat sancionadora de l'Administració local.

20. La responsabilitat patrimonial de l'Administració: principis, caràcters i elements. Especialitats del procediment administratiu en matèria de responsabilitat. Responsabilitat de les autoritats i personal al servei de les Administracions Públiques.

21. Les formes d'acció administrativa de les entitats locals. La intervenció administrativa local en l'activitat privada. Les autoritzacions administratives. El règim de les llicències. La comunicació prèvia i la declaració responsable.

22. La contractació administrativa. Tipus de contractes del sector públic. Disposicions generals sobre la contractació del sector públic. Expedient de contractació i adjudicació dels contractes: normes generals i procediments.

23. Prerrogatives de l'Administració pública en els contractes administratius.  Execució i compliment dels contractes.

24. La contractació administrativa. Parts del contracte. Objecte, pressupost base de licitació, valor estimat, preu del contracte. Garanties.

25. Normes específiques i competència en matèria de contractació en les entitats locals, especial referència al Consell de Mallorca.

26. L'activitat administrativa de foment: disposicions generals de les subvencions públiques. Concepte de subvenció, supòsits exclosos i principis generals. Persones beneficiàries i obligacions. Regulació bàsica estatal i en l'àmbit del Consell de Mallorca

27. L'activitat administrativa de foment: els procediments de concessió i gestió de subvencions. El reintegrament de subvencions. Regulació bàsica estatal i en l'àmbit del Consell de Mallorca.

28. Els béns de les entitats locals. Tipologia. Prerrogatives i potestats de les entitats locals en relació amb els seus béns.  L'inventari.

29. La iniciativa econòmica de les entitats locals i la reserva de serveis en favor de les entitats locals. El servei públic en les entitats locals. Formes de gestió dels serveis públics locals.

30. Les hisendes locals. Classificació dels recursos. Les ordenances fiscals i la potestat reglamentària de les entitats locals en matèria tributària. Els recursos no tributaris. Els recursos dels consells insulars.

31. Els pressupost de les entitats locals: principis i procés d'aprovació. Estructura del pressupost de despeses. Compromisos de despesa pluriennal. Excepció del principi d'anualitat pressupostaria: el reconeixement extrajudicial de crèdits.

32. L'execució i liquidació del pressupost de despeses: fases. Referència al procediment i als òrgans competents en el Consell de Mallorca.  La factura electrònica en el sector públic.

33. El control intern de l'activitat economicofinancera del sector públic local. Règim de fiscalització i intervenció en el Consell de Mallorca. El control extern.

34. La Tresoreria de les Entitats Locals. Funcions de la Tresoreria. Règim jurídica de la recaptació de les Entitats Locals: el procediment de recaptació en període voluntari i en via de constrenyiment.

35. La funció pública local. Classes de personal al servei de les administracions públiques. Règim jurídic del personal de les entitats locals de les Illes Balears.  Els Drets i els deures de les persones empleades públiques.

36. La selecció del personal. La provisió de llocs de treball. Adquisició i pèrdua de la relació de servei. Situacions administratives. Règim disciplinari.

37. La prevenció de riscs laborals. Definicions. Principis de l'acció preventiva, drets i obligacions. Consulta i participació de les persones treballadores.

38. La transparència, l'accés a la informació pública i el bon govern: publicitat activa i dret d'accés a la informació pública. El Codi ètic, de bon govern i transparència del Consell de Mallorca.

39. El Govern Obert. L'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

40. La protecció de dades de caràcter personal: marc normatiu, principis de la protecció de dades i drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament. Garantia dels drets digitals.

41. Normativa estatal i autonòmica en matèria d'igualtat i contra la violència de gènere: disposicions generals, objecte, principis i polítiques públiques. La violència masclista: definició, prevenció i dret a la protecció efectiva. Normativa autonòmica relativa al drets LGTIB: objecte i principis orientadors de l'actuació dels poders públics”.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la Seu electrònica del Consell de Mallorca

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma,  al dia de la signatura electrònica (24 de maig de 2024)

El conseller executiu del Departament d'Hisenda i Funció Pública Rafael Ángel Bosch Sans (per delegació del Consell Executiu, segons acord de dia 28 de setembre de 2022, BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022)