Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 332169
Resolució de convocatòria per proveir mitjançant el sistema de comissió de serveis de caràcter voluntari 5 hores setmanals (3 de lectives i 2 de no lectives) de feina docent per a l’organització de les proves Cangur dins el marc del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. Objecte

La Conselleria d'Educació i Universitats i la Universitat de les Illes Balears (UIB) desenvolupen conjuntament el Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB), que té per objectiu fomentar l'increment d'alumnes a la Universitat de les Illes Balears i difondre l'activitat universitària a la societat.

S'estableix la convocatòria per proveir mitjançant comissió de serveis de caràcter voluntari 5 hores setmanals (3 de lectives i 2 de no lectives) de feina docent per a l'organització de les proves Cangur dins el marc del PORT-UIB.

Els objectius del PORT-UIB són els següents:

a) Potenciar la coherència del sistema educatiu de les Illes Balears amb el traspàs d'informació entre nivells, especialment entre l'educació secundària i l'ensenyament universitari.

b) Difondre l'oferta formativa de la Universitat de les Illes Balears.

c) Acostar-hi els alumnes i els professors dels diferents nivells educatius.

d) Fer que els estudis universitaris siguin atractius i propers per als alumnes de l'educació secundària.

e) Proposar actuacions que augmentin el nombre d'alumnes a la Universitat de les Illes Balears.

f) Desenvolupar activitats de promoció, informació i orientació acadèmica adreçades als futurs estudiants de grau, amb la intenció d'ajudar-los a triar el seu futur donant-los a conèixer l'oferta d'estudis de la UIB i facilitar-los el procediment d'accés i admissió.

Les proves Cangur són una activitat que rep el suport de la Conselleria d'Educació i Universitats i de la UIB. Tenen per objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través de la resolució de problemes. La Conselleria d'Educació i Universitats hi aporta un docent, que dedica 5 hores setmanals (3 de lectives i 2 de no lectives) a la preparació i l'organització de les proves. Aquesta mesura pretén que les proves puguin desenvolupar-se correctament, atès que actualment hi participen més de 14.000 alumnes de 5è i 6è de primària; 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO, i 1r i 2n de batxillerat de les Illes Balears.

2. Funcions que s'han de desenvolupar

Per poder complir aquests objectius, és necessari disposar de persones procedents del món docent amb unes competències específiques i transversals (saber fer feina en equip, saber parlar en públic, etc.) que permetin dur a terme actuacions com les següents:

  • Organitzar les proves Cangur: activitat que té per objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través de la resolució de problemes i en la qual participen alumnes de 5è i 6è de primària; 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO, i 1r i 2n de batxillerat de les Illes Balears.
  • Coordinar les proves Cangur amb els centres de primària, secundària i batxillerat.
  • Elaborar memòries de les actuacions dutes a terme.

3. Durada

La durada de la comissió de serveis serà el curs acadèmic 2024-2025 (des de l'1 de setembre de 2024 fins al 31 d'agost de 2025).

4. Publicitat

Aquesta convocatòria es publica, amb l'acord de la Mesa Sectorial d'Educació de dia 24 de maig de 2024, al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al microsite de la Direcció General d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors http://dguni.caib.es . La difusió se'n farà a tots els centres públics d'ensenyaments no universitaris, mitjançant el Programa de Gestió Educativa de les Illes Balears (GESTIB).

5. Requisits dels aspirants

Es poden presentar a aquesta convocatòria els funcionaris de carrera docents amb destinació definitiva a centres públics d'ensenyaments no universitaris de les Illes Balears dependents de la Conselleria d'Educació i Universitats, sempre que hagin obtingut la seva primera destinació definitiva amb anterioritat al curs 2023-2024, i que acreditin titulacions acadèmiques que, per la branca de coneixement a la qual estiguin adscrites, els permetin dur a terme les funcions del projecte.

Els aspirants han de tenir disponibilitat per desplaçar-se en el marc de l'organització de les activitats de les proves Cangur. Per això, han de tenir el permís de conduir de classe B i han de disposar de vehicle propi. No obstant això, la Universitat de les Illes Balears els compensarà per les despeses ocasionades per raó del servei.

6. Sol·licituds i termini de presentació

Les sol·licituds per participar en la convocatòria, juntament amb la documentació que correspongui, s'han de presentar al Registre de la Conselleria d'Educació i Universitats. També es poden presentar en qualsevol de les formes previstes en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El model de sol·licitud per participar en la convocatòria i el model d'índex de documents presentats es troba, a disposició de les persones interessades, al microsite de la Direcció General d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors http://dguni.caib.es.

A aquesta sol·licitud, les persones interessades hi han d'adjuntar la documentació següent:

1. Un certificat expedit per l'òrgan competent del qual depèn el centre en el qual tenen la destinació, que ha de contenir les dades següents de la persona interessada:

a) Nom, llinatges i DNI.

b) Destinació actual: definitiva o, si és el cas, provisional.

c) Especialitats o habilitacions que té reconegudes.

d) Situació administrativa.

e) Data del nomenament com a funcionari de carrera.

2. Còpia compulsada dels mèrits al·legats.

El termini de presentació de sol·licituds és des del dia 29 de maig fins al 12 de juny de 2024, ambdós inclosos.

7. Barem de mèrits

Les propostes de nomenament es faran a favor dels aspirants que tenguin més puntuació segons el barem de mèrits següent:

1. Estudis universitaris oficials (màxim: 10 punts)

- Estudis de grau:

a) Per cada titulació acadèmica de diplomatura universitària, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o equivalent:

a. Branques de coneixement: ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura: 2 punts.

b. Branques de coneixement: arts i humanitats, ciències socials i jurídiques: 1 punt.

b) Per cada titulació de grau, segon cicle universitari, llicenciatura, arquitectura o enginyeria:

a. Branques de coneixement: ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura: 2,5 punts.

b. Branques de coneixement: arts i humanitats, ciències socials i jurídiques: 1,25 punts.

- Estudis de postgrau:

a) Per cada títol de màster:

a. Branques de coneixement: ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura: 3,5 punts.

b. Branques de coneixement: arts i humanitats, ciències socials i jurídiques: 1,75 punts.

 

b) Per cada títol de doctor/a:

 

a. Branques de coneixement: ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura: 4 punts.

b. Branques de coneixement: arts i humanitats, ciències socials i jurídiques: 2 punts.

2. Activitat docent (màxim: 35 punts)

  • Activitat docent no universitària: per cada curs impartit de matèries relacionades amb les matemàtiques: 5 punts (màxim 30 punts).
  • Activitat docent universitària: per cada curs impartit de matèries relacionades amb les matemàtiques: 5 punts (màxim 10 punts).

3. Divulgació científica i projectes d'innovació docent (màxim 25 punts)

  • Participació en activitats de divulgació científica (incloses les proves Cangur): per cada participació: 5 punts (màxim: 15 punts).
  • Participació en cursos i seminaris de divulgació científica (màxim: 15 punts): per cada certificat d'assistència: 3 punts; per cada certificat d'aprofitament: 5 punts.

4. Entrevista personal (màxim: 10 punts)

  • La Comissió es reserva la possibilitat, si ho considera adient, de poder entrevistar els candidats per valorar altres aspectes i/o competències o habilitats.

8. Proposta de resolució i publicació

Després d'haver finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la Comissió de Seguiment prevista en el Conveni entre el Govern de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears en relació amb el Programa d'Orientació i Transició a la Universitat ha de valorar els mèrits dels participants. El director general d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors ha d'emetre una proposta de resolució provisional d'adjudicació de les comissions als aspirants que hagin obtingut la puntuació més alta.

La Comissió de valoració estarà formada per les persones següents:

  • El director general d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors.
  • El director general de Personal Docent i Centres Concertats, o la persona en qui delegui.
  • La vicerectora d'Estudiants.
  • La cap del Servei d'Universitat de la Direcció General d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors.
  • Dos representants de la Universitat de les Illes Balears designats per la vicerectora d'Estudiants.
  • La cap de la Secció IV de la Direcció General d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors, amb veu però sense vot, que actuarà com a secretària.

La proposta de resolució provisional es publicarà al microsite http://dguni.caib.es  de la Direcció General d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors.

Les persones interessades disposen d'un termini de dos dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la resolució provisional per sol·licitar el tràmit d'audiència i/o formular les al·legacions que creguin oportunes.

Després d'haver resolt les al·legacions presentades de forma motivada i, si escau, d'haver modificat les puntuacions atorgades als aspirants, es formularà la proposta de resolució definitiva.

La proposta de resolució definitiva es publicarà al microsite http://dguni.caib.es de la Direcció General d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors.

9. Resolució d'adjudicació

El director general de Personal Docent i Centres Concertats és l'òrgan competent per resoldre els procediments de comissió de serveis per ocupar llocs de feina docent, d'acord amb la delegació de competències establerta en la Resolució del conseller d'Educació i Universitats de 30 de gener de 2024 (BOIB núm. 19, de 8 de febrer).

Palma, (en data de la signatura electrònica: 24 de maig de 2024)

El director general d'Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors Sebastián Massanet Massanet