Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

Núm. 331510
Decret de modificació de la circulació a l' Avinguda Miramar i implantació de zona ORA a l'Avinguda Miramar i carrer Republicans

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La batlessa ha dictat resolució núm. 2024001775, de la modificació de la circulació a l' Avinguda Miramar i implantació de zona ORA a l'Avinguda Miramar i carrer Republicans. 

DECRET

1. El R.D. Legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial, atribueix als municipis la competència de regulació, ordenació, gestió, vigilància i disciplina del trànsit a les vies urbanes de titularitat municipal, per mitjà dels agents de la Policia Local.

2. Atesa la potestat reguladora de l'administració municipal, d'acord a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

3. Ates l'informe de Prefectura on es fa una exposició de motius que fa necessari la reordenació del trànsit i l'increment de places d'estacionament de rotació diürna, per facilitar l'accés als comerços i restauració, al mateix temps que faciliti l'estacionament nocturn dels residents.

4. El Cap de la Policia Local , ha emès informe de modificació de circulació i de les actuacions a realitzar, en matèria de senyalització viària.

5. Vist l'anteriorment exposat i en virtut de les competències atribuïdes a la batlessa a l'art. 21 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

RESOLC

1. Establir que l'Avinguda Miramar sigui d'un sol sentit de circulació, que es correspondrà en el sentit de circulació del carrer Sant Cristòfol cap el Carrer Sant Bartomeu.

2. Establir una zona d'estacionament, a la dreta en el sentit de la circulació, en el tram comprés entre el carrer Sant Cristòfol i el carrer Terral, i a l'esquerra en el sentit de la circulació, en el ram comprés entre el carrer Terral i el carrer Sant Bartomeu.

3. Establir, d'acord a l'article 64 de l'OMC, una Zona 0/0 d'ORA al carrer Republicans i a l'Avinguda Miramar.

4. Establir, d'acord a l'article 57 de l'OMC, que la zona ORA tengui el següent horari:

  • De dilluns a diumenge, de 9:00 hores a 21:00 hores.

5. Establir, d'acord a l'article 57.3 de l'OMC, que les tarifes a abonar seran les que figuren a l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per estacionament de vehicles de tracció mecànica a les vies públiques del municipi de Llucmajor.

6. Indicar la direcció prohibida, amb senyal vertical R-101, als carrers Berga, Platja, Gran i General Consell i Sant Bartomeu, de forma que sigui un únic sentit de circulació del carrer Sant Cristobal cap el carrer Sant Bartomeu.

7. Senyalitzar amb senyal vertical d'entrada a zona d'ORA (senyal 4.1 de l'OMC), al carrer Republicans, entrant des del Pont del Jueus, al Carrer Sant Cristobal amb Republicans i Av. Miramar, al carrer Berga amb l'Av. Miramar, al carrer Platja amb l'Av. Miramar, al carrer Gran i General Consell, amb l'Avinguda Miramar i al carrer Sant Cristobal amb l'Avinguda Miramar.

8. Al caixetí dels senyals del punt setè constarà la següent llegenda:

Màxim-Máximo-Maximun: 2h

Tots els dies – Todos los días – Every day.

De/from 9:00 h. a/to 21:00 h.

ORA. Zona d'estacionament limitat subjecte a obtenció de ticket.

ORA. Zona de estacionamiento limitado sujeto a la obtención de ticket.

ORA. Limited parking area subject to obtaining a ticket.

9. Senyalitzar amb senyal vertical de sortida a zona d'ORA (senyal 4.2 de l'OMC), al carrer Republicans sortida cap el Pont del Jueus, al carrer Maria Antoni Salvà amb Av. Miramar, al carrer Terral amb Av. Miramar i al carrer Sant Bartomeu amb Av.Miramar.

10. Al caixetí dels senyals del punt novè constarà la següent llegenda:

  • Fi/final/end de zona/area ORA

11. Senyalitzar amb marques vials horitzontals, de color blau, els estacionaments de nova implantació i els corresponents a Republicans. Els càrregues i descàrregues també duran un rectangle de color blau.

12. Senyalitzar amb senyal R-308 una zona reservada per a càrrega i descàrrega a l'Av. Miramar, 31, de 10 mts de llargària, amb la llegenda:

  • Excepte Càrrega i descàrrega de 8:00 hores a 13:00 hores.

13. Senyalitzar la reserva d'estacionament per a l'autobús regular, a l'Av. Miramar, amb el senyal R-308 i la llegenda:

  • EMT de 7:00 hores a 21:00 hores.

14. Moure els contenidors de rebuig per a facilitar el seu buidatge amb la nova configuració d'estacionament. Davant els contenidors hi haurà una reserva d'espai senyalitzat amb el senyal R-307. Els espais entre els contenidors i els passos de vianant existents o entre els contenidors i els vehicles estacionats, que siguin inferiors a 5 metres, seran senyalitzats com estacionaments per a motos o, si escau, per a bicicletes.

15. En quan al carrer Republicans, els reservats per taxis, vehicles policials, vehicles de càrrega elèctrica i motos, es mantindran amb la configuració actual no estant afectats per l'ORA. El reservat per vehicles d'emergència es mantindrà amb l'horari i dates actuals, sense està afectat per l'ORA en el moment d'estar actiu l'horari de reserva d'estacionament. El reservar per a càrrega i descàrrega no estarà afectat en el moment de la reserva d'espai per a càrrega i descàrrega. El reservat per a vehicles amb mobilitat reduïda no estirà afectada per l'ORA.

16. S'instal·laran, a la zona afectada, dues màquines expenedores de tiquets, amb les tarifes i horaris establers en el present decret.

17. D'acord a l'article 68 de l'OMC, es publicarà el present decret al BOIB.

18. L'Àrea de Policia serà l'encarregada d'impulsar, mitjançant el servei de manteniment i senyalització viària, l'execució dels canvis previstos en el present decret.

19. Els canvis entraran en vigor i seran d'obligat compliment el mateix moment de l'execució del canvi.

 

Llucmajor, 24 de maig de 2024

La batlessa Maria Francisca Lascolas Rossello