Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 329918
Extracte de l'Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca, de dia 23 de maig de 2024, pel qual s'aprova la convocatòria de subvencions a ajuntaments i entitats locals menors per a la promoció i difusió del producte de Mallorca 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 762990

El Consell Executiu del Consell de Mallorca, en sessió de dia 23 de maig de 2024, ha aprovat el següent acord:

“De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions  (http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

Poden sol·licitar subvencions en el marc d'aquesta convocatòria, els ajuntaments de l'illa de Mallorca i entitats locals menors de l'illa de Mallorca

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és el finançament de projectes que promouran el reconeixement i el consum del producte local mitjançant la seva promoció i la seva difusió.

La finalitat és incentivar el consum del producte local per recolçar les vendes dels comerços tradicionals i garantir la seva continuïtat com part del nostre teixit productiu. Així mateix, també es pretén créixer com a economia local i diversificar els sectors empresarials de l'illa en torn a la producció illenca i crear imatge de producte propi i enfortir-ho dins el mercat illenc.

El producte local considerat com els béns produïts, elaborats o transformats a Mallorca i que s'associen a la forma de ser i de fer de la nostra illa, el petit comerç, i el tradicional, entesos com la interacció física entre un venedor i un comprador en un local concret han de ser la finalitat del foment d'aquesta convocatòria.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm.21, de 18 de febrer de 2017 i BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018).

Quart. Quantia

El crèdit de la convocatòria és de 700.000,00€ (420.000,00€ capítol 4 i 280.000,00€ capítol 7) amb càrrec a les aplicacions pressupostàries següents:

Aplicació pressupostària

BENEFICIARIS

Crèdit pressupostari Despeses Corrents

Crèdit pressupostari Despeses d'inversió

65.43110.46200

Ajuntaments

400.000,00 €

 

65.43110.76200

Ajuntaments

 

260.000,00 €

65.43110.46800

Entitats locals menors

20.000,00 €

 

65.43110.76800

Entitats locals menors

 

20.000,00 €

Cinquè. Termini per a la presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Si el darrer dia del termini fos un dissabte, diumenge o un dia declarat festiu al municipi de Palma, s'entendrà que conclou el següent dia hàbil.

Les sol·licituds se presentaran exclusivament per via telemàtica i s'han de dirigir al Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local a través del registre electrònic del Consell de Mallorca, accessible des de la seu electrònica (https://seu.conselldemallorca.net). Igualment ho poden presentar pel Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR).

Si l' entitat local empra pel registre de la sol·licitud  l'eina de la Direcció Electrònica Habilitada única (en davant DEHú) s'ha de tenir en compte que, la recepció de la notificació a la DEHú no equival a la presentació en el Registre electrònic general del Consell Insular de Mallorca sinó la data de compareixença en la DEHú, que serà la data de registre vàlida. Si s'empra el “Sistema de Interconexión de Registros (SIR”), la data de registre vàlida de la sol·licitud serà la data de sortida de la entitat local.

Sisè. Altres dades

L'àmbit territorial d'aquesta convocatòria és l'illa de Mallorca.

Les actuacions subvencionables s'han d'haver executat entre el dia 1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2024 (ambdós inclosos) pels beneficiaris de la convocatòria.

Aquesta convocatòria està reflectida al Pla estratègic de subvencions del Consell Insular de Mallorca per a l'any 2024.

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s'hi ha d'acompanyar es troba disponible igualment a la seu electrònica del Consell Insular de Mallorca https://seu.conselldemallorca.net”

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (23 de maig de 2024)

La consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local Maria del Pilar Amate Rotger