Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE CIUTADELLA

Núm. 328659
Bases per a la convocatòria per a la constitució d'una borsa de treball de personal funcionari interí corresponent a l'escala d’Administració Especial, subescala de Serveis Especials, classe policia local, Grup de classificació C1, categoria de policia de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca per a cobrir necessitats urgents

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Les bases següents van ser aprovades per acord de Junta de Govern en sessió ordinària de dia 15/05/2024:

BASES ESPECÍFIQUES QUE REGIRAN LA CONVOCATÒRIA PER A CONSTITUIR UNA BORSA PER A OCUPAR LLOCS DE TREBALL AMB CARÀCTER TEMPORAL, PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ, CATEGORIA DE POLICIA LOCAL, PER RAONS I NECESSITATS URGENTS EXISTENTS EN LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE CIUTADELLA DE MENORCA.

Primera.- Objecte, procediment de selecció i normativa

1. L'objecte de la convocatòria és la constitució d'una borsa de treball de personal funcionari interí corresponent a l'escala d'Administració Especial, subescala de Serveis Especials, classe policia local, Grup de classificació C1, categoria de policia de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca per a cobrir necessitats urgents.

2. La selecció de les persones aspirants es realitzarà entre les persones aspirants que compleixin els requisits exigits per a ocupar els llocs de treball, que hagin superat el curs bàsic de policies locals de l'Escola Balear d'Administració Pública.

3. En el que no s'hagi previst en les presents bases serà aplicable el que es preveu en la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de Coordinació de les Policies Locals de les Illes Balears, en el Reglament marc de Coordinació de les Policies Locals de les Illes Balears aprovat pel Decret 40/2019, de 24 de maig, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic; la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears com també la resta de disposicions legals aplicables a la policia local.

4. Els nomenaments com a personal funcionari interí que s'efectuïn a les persones aspirants d'aquesta borsa seran conformes amb l'article 41.2 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears; modificada per la Llei 11/2017, de 20 de desembre, pel Decret llei 6/2021, de 9 de juliol, de modificació de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears. Es podran ocupar llocs de treball per personal funcionari interí nomenat per al desenvolupament de funcions pròpies del personal funcionari de carrera, sempre que es produeixi alguna de les circumstàncies següents:

a) L'existència de places vacants quan no sigui possible cobrir-les per personal funcionari de carrera incloses en l'oferta pública d'ocupació del mateix any o la de l'any següent. La vigència màxima del nomenament serà de tres anys improrrogables, el transcurs dels quals determina, en tot cas, el cessament del funcionari interí.

b) La substitució transitòria de les persones titulars.

La convocatòria s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la pàgina web de l'Ajuntament o al portal de l'opositor de l'ajuntament de Ciutadella.

Segona. Requisits i condicions de les persones aspirants

1. Per a participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds, els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola.

b)Tenir devuit anys complerts.

c) Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o equivalent, o estar en condicions d'obtenir-lo en la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds. En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà aportar l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

d)Tenir el diploma d'aptitud del curs de formació bàsica de la categoria de policia local expedit per l'EBAP o l'òrgan competent de l'àmbit de les Illes Balears i en plena validesa.

e) No patir cap malaltia o defecte físic o psicofísic que impedeixi o minvi el desenvolupament correcte de les funcions, en relació amb el quadre de les exclusions que es determinen en l'annex 5 del Decret 40/2019 de 24 de maig.

f) No haver estat separat del servei de l'Administració local, autonòmica o estatal, ni estar inhabilitat per a l'exercici de la funció pública.

g) No tenir antecedents penals per delictes dolosos.

h) Posseir els permisos de conducció de les classes A2 i B en vigor.

i) Comprometre's a dur armes i, si escau, a utilitzar-les, mitjançant una declaració jurada.

j) Estar en possessió del nivell B2 (nivell avançat) del coneixement de la llengua catalana. Els certificats han de ser els expedits per l'Escola Balear d'Administració Pública, o els expedits o homologats per la conselleria competent en matèria de política lingüística, o els reconeguts segons l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013.

2. El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en el procés selectiu, s'ha de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la presa de possessió. Aquestes condicions i requisits s'han d'acreditar de la manera i en el termini que preveu la base sisena.

3. Per ser admès n'hi ha prou que els aspirants manifestin a la sol·licitud (Annex I) que compleixen tots els requisits referits en aquesta base i adjuntar mitjançant la presentació de l'original o còpia de la documentació següent:

a) Document Nacional d'Identitat o equivalent

b) Títol de batxillerat, tècnic o equivalent.

c) Carnets de conduir classe A2 i B en vigor.

d) Títol de català que s'exigeix com a requisit

e) Una relació dels mèrits aportats (Annex II)

f) Els mèrits del es persones candidates s'han d'acreditar mitjançant la presentació de l'original o còpia de la documentació següent:

  • Curs de capacitació: certificat en vigor de l'EBAP d'haver superat el curs de capacitació de la categoria a la qual opta.
  • Certificats dels serveis prestats com a policia local: certificat expedit pels ajuntaments o administracions públiques corresponents.

4. No obstant això, si durant el procés el tribunal considerés que hi ha raons suficients, podran demanar a qualsevol dels/de les persones aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions i els requisits exigits per prendre part en el procés de què es tracti.

Tercera.- Sol·licituds i termini de presentació

1. Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu s'ajustaran al model de sol·licitud de l'annex I. Les sol·licituds de participació en la convocatòria, juntament amb la documentació que correspongui, s'han de presentar en el registre d'entrada de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca, o en qualsevol de les formes que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

2. Les persones aspirants que a la sol·licitud corresponent (veure model sol·licitud a l'annex I) han manifestat expressament autoritzar l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca per a comprovar, per mitjà de la plataforma d'intermediació de dades, el DNI, el títol acadèmic i la possessió dels carnets de conduir classes A2 i B, han d'adjuntar a la sol·licitud correctament emplenada original o fotocòpia de la documentació que s'indica a continuació:

a) Declaració responsable que l'aspirant compleix totes i cadascuna de les condicions exigides a la base segona, referides sempre a la data de finalització de termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds (Annex I).

b) Certificat acreditatiu d'estar en possessió del nivell B2 (nivell avançat) del coneixement de la llengua catalana o equivalent, emès per òrgan competent.

c) Curs de capacitació: certificat en vigor de l'EBAP d'haver superat el curs de capacitació de la categoria a la qual opta en plena validesa.

d) Certificats dels serveis prestats com a policia local: certificat expedit pels ajuntaments o administracions públiques corresponents juntament amb l'Annex II degudament emplenat.

En canvi, les persones aspirants que no hagin autoritzat expressament l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca per a comprovar les dades abans esmentades, també hauran d'aportar a la sol·licitud original o fotocòpia de la següent documentació:

e) Document Nacional d'Identitat en vigor.

f) Títol de batxillerat, tècnic o equivalent.

g) Carnets de conduir classe A2 i B en vigor.

No serà necessària la presentació d'aquells documents que es trobin en poder de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca, i la persona interessada haurà de declarar-ho expressament a la sol·licitud de participació, indicant el número i data del registre d'entrada amb la qual ho aportà a fi de localitzar-ho. En cas que amb la informació aportada la documentació no es pogués localitzar, l'Ajuntament li ho requerirà als efectes oportuns.

4. Les presents bases estaran exposades al públic, previ anunci al BOIB, al tauler d'anuncis de la web de l'Ajuntament (www.ajciutadella.org) o al portal de l'opositor de l'ajuntament de Ciutadella.

5. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de deu (10) dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci corresponent al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Quan l'últim dia del termini sigui inhàbil, s'ha d'entendre prorrogat al primer dia hàbil següent.

6. Els aspirants han de manifestar en aquest tràmit electrònic que reuneixen totes i cada una de les condicions exigides en la base segona i que aporten la documentació acreditativa per efectuar la valoració.

7. Amb la formalització i presentació de la sol·licitud l'aspirant dóna el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés, d'acord amb la normativa vigent.

Quarta.- Admissió dels aspirants

Expirat el termini de presentació d'instàncies, l'Alcaldia o la regidora delegada dictarà resolució declarant aprovada la llista provisional d'admesos i exclosos, amb les causes que van motivar l'exclusió. En aquesta resolució, que es publicarà en la seu electrònica d'aquest Ajuntament s'assenyalarà un termini de cinc (5) dies hàbils perquè es puguin formular reclamacions o esmenar els defectes que hagin motivat l'exclusió.

Transcorregut el termini d'esmena, l'Alcaldia o la regidora delegada s'aprovarà la llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos, que es publicarà en la seu electrònica d'aquest Ajuntament. Igualment, en la mateixa resolució, es farà constar la designació nominal del Tribunal.

Cinquena.- Òrgan de selecció

1. L'òrgan de valoració o tribunal estarà integrat per cinc membres (integrants de la plantilla municipal o de la plantilla d'altres administracions públiques) i el mateix nombre de suplents, en cada cas, i seran d'igual o superior categoria a la de la plaça objecte d'aquesta convocatòria.

2. L'òrgan encarregat de la selecció és el Tribunal Qualificador. Aquest es determinarà per resolució de Batlia o Regidora delegada i la seva composició s'haurà de publicar, amb la llista definitiva de persones admeses i excloses, al tauler d'anuncis de la web de l'Ajuntament (www.ajciutadella.org) o al portal de l'opositor de l'ajuntament de Ciutadella.

3. L'òrgan de selecció serà col·legiat i la seva composició s'ajustarà als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, procurant així mateix la paritat entre dona i home. La seva composició serà predominantment tècnica i els membres hauran d'estar en possessió de la titulació o especialització igual o superior a l'exigida per a l'accés en les places convocades.

4. El personal d'elecció o de lliure designació política, el personal funcionari interí i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció. Tampoc poden formar part els representants dels empleats públics, sense perjudici de les funcions de vigilància del bon desenvolupament del procediment selectiu. Els representants sindicals que participin en el procediment selectiu amb aquestes funcions de vigilància, han d'estar acreditats i, com a màxim, pot haver-hi un per cada sindicat, amb un màxim de quatre en cada procediment acreditats i, com a màxim, pot haver-hi un per cada sindicat, amb un màxim de quatre en cada procediment.

5. La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual, no podent ostentar-se aquesta en representació o per compte de ningú.

6. El tribunal qualificador estarà constituït per cinc membres, i pel mateix nombre de suplents:

a) Un President/a: designat/da per l'ajuntament convocant entre el personal funcionari de carrera d'experiència reconeguda.

b) Tres Vocals designats entre un funcionari membre vocal proposat per la Direcció general, competent en matèria de coordinació de policies locals, i/o un altre funcionari proposat per l'Escola Balear d'Administració Pública i/o un funcionari designat per l'ajuntament convocant.

c) Un Secretari/ària: designat/da per l'ajuntament convocant amb veu i sense vot.

7. El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, ni sense president/a ni secretari/ària, i les seves decisions s'adoptaran per majoria.

8. Les persones integrants del tribunal s'hauran d'abstenir d'intervenir, i ho notificaran a l'autoritat convocant, quan concorri alguna de les circumstàncies previstes per l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, o quan hagin realitzat tasques de preparació d'aspirants a proves selectives en els cinc anys anteriors a la publicació d'aquesta convocatòria, o quan es trobin en les situacions descrites per l'article 60 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic. Així mateix, les persones aspirants podran recusar les persones que integrin el tribunal quan concorri alguna de les circumstàncies contemplades en aquest paràgraf.

9. Les decisions adoptades pel tribunal es poden recórrer en les condicions que estableix l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

10. Son funcions del tribunal qualificador:

Valorar els mèrits al·legats i acreditats per les persones aspirants, en la forma establerta en aquestes bases.

Requerir, si escau, a les persones aspirants que hagin acreditat els mèrits amb defectes formals, a l'efecte de la seva esmena, o quan sigui necessari una aclariment d'algun dels mèrits acreditats en temps i en forma.

Confeccionar una llista, per ordre de prelació, de les persones que formen part de la borsa.

Resoldre les reclamacions presentades, en el termini establert i en la forma escaient, per les persones aspirants.

Elevar a la Batlia o la regidora delegada la composició definitiva de la borsa.

Els mèrits acreditats per les persones candidates es valoraran d'acord amb el barem que s'adjunta com Annex II.

11. Els membres del tribunal externs meritaran les indemnitzacions i assistències que mereixin per raó del servei, d'acord amb el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei.

Sisena.- Desenvolupament del procés.

1.- El Tribunal ordenarà les persones aspirants d'acord amb la nota final obtinguda en el curs bàsic de policies locals de l'Escola Balear d'Administració Pública i amb el nombre d'anys complets de serveis prestats i reconeguts com a policia local.

2.- El tribunal avaluarà i ordenarà, d'acord amb el barem següent:

a) Valoració del curs de capacitació. Només es valoren els cursos expedits o homologats per l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) que estiguin en vigor. La valoració de la nota obtinguda en el curs bàsic de capacitació per a l'accés a la categoria de policia és el resultat de multiplicar la nota per un coeficient de 0,8, fins a un màxim de 8 punts.

b) Valoració dels serveis prestats. Per cada mes complet de serveis prestats i reconeguts com a policia local o turístic a les Illes Balears: 0,5 punts per mes, fins a un màxim de 30 punts.

Els serveis prestats com a auxiliar de policia o auxiliar de policia turístic o de temporada únicament es valoraran, de la manera prevista en l'apartat anterior, quan s'hagin prestat en municipis sense cos de policia local.

3.- Una vegada conclosa la valoració el tribunal qualificador publicarà, en la pàgina web de l'Ajuntament (o al portal de l'opositor), una llista de les puntuacions obtingudes per les persones aspirants (per blocs i total). Aquesta llista es publicarà per ordre de major a menor puntuació total.

4. Les persones aspirants disposen d'un termini de cinc (5) dies hàbils, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la llista, per a al·legar les rectificacions pertinents sobre la valoració provisional.

Setena. Publicació de la borsa definitiva

Resoltes, en el seu cas, les reclamacions, el Tribunal qualificador elaborarà una llista definitiva de totes les persones aspirants que formin part de la borsa, per ordre de la puntuació obtinguda, que elevarà a la batlessa o regidora delegada perquè en dicti la resolució que correspongui.

La borsa es publicarà en el tauler d'anuncis de la web de l'Ajuntament (www.ajciutadella.org) o al portal de l'opositor de l'ajuntament de Ciutadella, amb indicació de totes les persones integrants, l'ordre de prelació i la puntuació obtinguda per cadascuna.

Vuitena. Funcionament de la borsa

1. En haver-hi vacant, si fa falta proveir-la, d'acord amb l'article 41 de la Llei 4/2013, modificada per la Llei 11/2017, es pot nomenar una persona funcionaria.

a) La durada màxima de vigència de la borsa és de dos anys.

b) S'ha d'oferir formalment el lloc, a les persones incloses en la borsa d'acord amb l'ordre de prelació i que es trobin en la situació de disponible.

c) La borsa de treball s'utilitzarà per a les futures contractacions que resultin necessàries a fi de cobrir vacants temporals, i seran cridades seguint l'ordre establert en el llistat corresponent.

2.- Si la persona accepta formalment el nomenament haurà d'aportar la documentació acreditativa del compliment dels requisits per a participar en la convocatòria objecte de declaració responsable en el termini de tres (3) dies abans de la presa de possessió.

3.- El/la aspirant proposat/da ha d'haver presentat al departament de RRHH de l'Ajuntament, sense requeriment previ, els documents acreditatius de les condicions de capacitat i dels requisits exigits que es detallen a la base segona i en el cas que no ho hagi fet anteriorment, i que serà, com a mínim, la següent:

  • Declaració responsable de: No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de l'Administració pública, ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques.
  • No estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública.
  • Certificat mèdic oficial de no patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti el desenvolupament de les tasques pròpies de les places a cobrir, lliurat.

4. Els/les aspirants al tenir la condició de funcionaris/àries públics estan exempts/es de justificar documentalment les condicions i requisits ja demostrats i que no requereixin actualització. Hauran de presentar una certificació de l'Administració pública de la qual depenen que acrediti la seva condició.

5. En cas d'empat de puntuació de la borsa per a l'ordre de prelació s'ha de resoldre tenint en compte, successivament, els criteris següents:

a) Major puntuació pel concepte de nota del curs de capacitació

b) Major puntuació pel concepte de ser serveis prestats

c) Si encara persisteix l'empat, es realitzarà un sorteig.

6. Estaran en situació de no disponibles les persones integrants de la bossa que en el moment de la crida no accepten l'oferta pels següents motius:

a) Estar en període d'embaràs, permís de maternitat o de paternitat, d'adopció o d'acolliment permanent o preadoptiu, incloent-hi el període en què sigui procedent la concessió d'excedència per a cura de fills i filles per qualsevol dels supòsits anteriors.

b) Estar prestant serveis, com a personal funcionari de carrera o interí de la policia local en un municipi de les Illes Balears.

c) Patir malaltia o incapacitat temporal.

d) Estar exercint càrrec públic representatiu que impossibiliti l'assistència al treball.

La indisponibilitat, acreditada degudament en el termini màxim d'un (1) dia hàbil des de l'oferta efectuada formalment, implicarà mantenir l'ordre en la borsa però en situació d'indisponible i es cridarà a l'aspirant següent. En cas contrari, decaurà i es considerarà que renuncia.

Mentre l'aspirant estigui en situació de no disponible en la borsa, no se li oferirà cap lloc de treball corresponent a aquesta convocatòria.

Les persones interessades estan obligades a comunicar per escrit a l'ajuntament l'acabament de les situacions d'indisponibilitat en un termini màxim de tres dies hàbils comptadors des de que finalitzi la circumstància al·legada.

7. Estan en situació de disponibles la resta d'aspirants de la borsa i, per tant, se'ls podrà oferir llocs de treball d'acord amb la seva posició en la borsa.

8. S'ha de comunicar a la persona aspirant que correspongui el lloc i el termini en el qual cal que es presenti. Si la persona interessada no manifesta la seva conformitat amb el nomenament en el termini d'un dia hàbil —o en el segon dia hàbil següent si la crida es fa en divendres— i la seva disposició a incorporar-se en el termini indicat, s'entén que hi renuncia.

9. A les persones aspirants que hi renunciïn de forma expressa o tàcita — d'acord amb aquesta base— se les ha d'excloure de la borsa de treball corresponent, llevat que al·leguin, dins del termini establert a l'apartat anterior, la concurrència d'alguna de les circumstàncies d'indisponibilitat que s'han de justificar documentalment dins del següent dia hàbil.

10.Quan la persona seleccionada mitjançant aquesta borsa cessi en el lloc de treball, excepte si és per renúncia voluntària, es reincorporarà novament a la borsa de treball amb el mateix ordre de prelació que tenia. La renúncia voluntària d'una persona funcionària interina en el lloc de treball que ocupa, així com l'incompliment del deure de prendre possessió del lloc de treball prèviament acceptat, suposa la seva exclusió de la borsa de treball excepte els casos de força major.

Novena. Nomenament i presa de possessió

1 . Exhaurit el període de presentació de documents, i en el termini màxim de cinc (5) dies, el president/a de la corporació nomenarà funcionari/ària interí/na el/l'aspirant proposat/ada pel tribunal. Aquest nomenament serà notificat a la persona interessada i publicat en el tauler d'anuncis de la web de l'Ajuntament (www.ajciutadella.org) o al portal de l'opositor de l'ajuntament de Ciutadella.

2. Una vegada efectuada aquesta notificació, l'aspirant nomenat/da ha d'incorporar-se al servei de la corporació en el moment en què siguin requerits/des, i en un termini màxim de 3 dies des de la data del nomenament. En aquest moment els serà lliurada una diligència d'inici de prestació de serveis com a funcionari/ària interí/na.

3. El/l'aspirant que injustificadament no s'incorpori al servei de la corporació perdrà tots els drets derivats del procés i del nomenament subsegüent com a funcionari/ària interí/na.

4. El nomenament com a funcionari/ària interí/na serà publicat al BOIB. Caldrà fer el jurament o promesa a què fa referència el Decret 359/1986, de 4 de desembre, abans de prendre possessió com a funcionari/a interí/na.

Desena.- Causes de finalització de la relació d'interinitat

1.- L'ajuntament formalitzarà d'ofici la finalització de la relació d'interinitat per qualsevol de les següents causes, sense dret a cap compensació:

a) Per la cobertura reglada del lloc per personal funcionari de carrera a través de qualsevol dels procediments legalment establerts.

b) Per raons organitzatives que donin lloc a la supressió o a l'amortització dels llocs assignats.

c) Per la finalització del termini autoritzat expressament recollit en el seu nomenament.

d) Per la finalització de la causa que va donar lloc al seu nomenament.

e) Renúncia a la condició de funcionari.

f) Pèrdua de la nacionalitat.

g) La jubilació total del funcionari.

h) La sanció disciplinària de separació del servei que tingués caràcter ferm.

i) La pena principal o accessòria d'inhabilitació absoluta o especial per a càrrec públic que tingués caràcter ferm.

Onzena.- Recursos i impugnacions

Tots els actes d'aquesta convocatòria que estiguin sotmesos a informació pública s'han de publicar en el al tauler d'anuncis de la web de l'Ajuntament (www.ajciutadella.org) o al portal de l'opositor de l'ajuntament de Ciutadella.

En allò que no estigui previst en aquestes bases i en la normativa específica de les policies locals s'ha d'aplicar supletòriament la normativa reguladora de funció pública definida en l'article 190 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

Contra aquesta convocatòria i aquestes bases, que esgoten la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i el 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 22 de maig de 2024)

L'alcaldessa Juana Maria Pons Torres

 

ANNEX I SOL·LICITUD D'ADMISSIÓ PER PRENDRE PART EN EL PROCÉS SELECTIU PER A PARTICIPAR EN LA BORSA PER A OCUPAR LLOCS DE TREBALL AMB CARÀCTER TEMPORAL, PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ, CATEGORIA DE POLICIA LOCAL, PER RAONS I NECESSITATS URGENTS EXISTENTS EN LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE CIUTADELLA DE MENORCA.

SOL·LICITANT

1r llinatge: ................................................................... 2n llinatge: ........................................................... Nom: .......................................................................... Document d'identitat: ........................................ Data de naixement: ................................................ Telèfon 1: ........................................................ Tel. 2: ................................................................... Nacionalitat: ........................................................ Adreça:.......................................................................................................................................................... Núm. : .......................... Pis: ..................... Municipi: ........................................................................ Província: ................................................................. Codi postal: ................................... Altres (polígon, nom de la casa, etc. ): ................................................................................................................... Adreça electrònica: ..........................................................................................................................

EXPÒS

Que, vistes les bases de la convocatòria per a participar en la borsa per a ocupar llocs de treball amb caràcter temporal, personal funcionari interí, categoria de policia local, per raons i necessitats urgents existents en la policia local de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca; present la següent

DECLARACIÓ RESPONSABLE

Declar que reunesc tots i cadascun dels requisits exigits a la base segona de la convocatòria i que són certes les dades que s'hi consignen:

  • Tenir la nacionalitat espanyola.
  • Tenir divuit anys complerts.
  • Posseir la titulació exigida.
  • No sofrir cap malaltia o defecte físic o psicofísic que impedeixi o disminueixi el desenvolupament correcte de les funcions, en relació amb el quadre de les exclusions mèdiques.
  • No haver estat separat del servei de l'Administració local, autonòmica o estatal, ni estar inhabilitat per a l'exercici de la funció pública.
  • No tenir antecedents penals per delictes dolosos.
  • Posseir els permisos de conduir de les classes A2 i B en vigor.
  • Comprometre's a portar armes i, si és el cas, a utilitzar-les, mitjançant una declaració jurada.
  • Acreditar, si escau, el coneixement de la llengua catalana del nivell que determini la legislació vigent.
  • Complir els requisits exigits en les bases.
  • Haver superat el curs bàsic de policies locals de l'Escola Balear d'Administració Pública.

I a més, declar:

que amb la sol·licitud de participació present la següent DOCUMENTACIÓ*

(Marcau amb una X la documentació que presentau)

( ) Original o còpia compulsada del certificat oficial de llengua catalana de nivell B2 o superior*.

( ) Curs de capacitació: certificat en vigor de l'EBAP d'haver superat el curs de capacitació de la categoria a la qual opta.

( ) Serveis prestats com a policia local: certificat expedit pels ajuntaments o administracions públiques corresponents juntament amb l'Annex II.

(*) No obstant açò, no serà necessària la presentació d'aquells documents que es trobin en poder de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca, i la persona interessada ha de declarar-los, relacionant-los a la sol·licitud de participació, indicant el número i data del registre d'entrada en que foren aportats/procediment, a fi de localitzar-ho. En cas que amb la informació aportada la documentació no es pogués localitzar, l'Ajuntament li ho requerirà, als efectes oportuns.

I a més,

(Marcau amb una X si autoritzau, o no)

( ) AUTORITZ l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca perquè, per a comprovar, per mitjà de la plataforma d'intermediació de dades, el DNI, el títol acadèmic i la possessió dels carnets de conduir classes A2 i B.

( ) NO AUTORITZ* l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca perquè, per a comprovar, per mitjà de la plataforma d'intermediació de dades, el DNI, el títol acadèmic i la possessió dels carnets de conduir classes A2 i B.

(*) En cas de no autoritzar l'Ajuntament expressament:

(Marcau amb una X la documentació que presentau)

( ) DNI en vigor*.

( ) Títol de batxillerat, tècnic o equivalent*.

( ) Carnets de conduir classes A2 i B en vigor*.

(*) No obstant açò, no serà necessària la presentació d'aquells documents que es trobin en poder de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca, i la persona interessada ha de declarar-los, relacionant-los a la sol·licitud de participació, indicant el número i data del registre d'entrada en que foren aportats/procediment, a fi de localitzar-ho. En cas que amb la informació aportada la documentació no es pogués localitzar, l'Ajuntament li ho requerirà, als efectes oportuns.

AVÍS LEGAL

De conformitat amb la Llei Orgànica 3/2018, de 13 de març, de Protecció de Dades de Caràcter Personal i Garantia dels Drets Digitals, se us informa del següent:

  • Les dades de caràcter personal que s'obtinguin de la vostra sol·licitud seran incorporades i tractades de forma confidencial en un fitxer propietat d'aquest Ajuntament.
  • Les dades obtingudes amb aquesta instància podran ser utilitzades, salvaguardant la vostra identitat, per elaborar estadístiques internes.
  • Tindreu la possibilitat d'accedir en qualsevol moment a les dades facilitades i a sol·licitar-ne, si escau, la rectificació, oposició, o cancel·lació dirigint una comunicació escrita, juntament amb la documentació acreditativa de la vostra identitat, a aquest Ajuntament.

ALTRES DADES/OBSERVACIONS que voleu que es prenguin en consideració:

....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .........................................................................................................................................................

SOL·LICIT:

Ser admès/admesa en el procediment selectiu.

Ciutadella de Menorca, .............. d ............................... de 20.......

(Signatura)

 

 

EXCM. AJUNTAMENT DE CIUTADELLA DE MENORCA

 

ANNEX II DOCUMENTACIÓ A EFECTES DE MERITACIÓ

SOL·LICITANT

1r llinatge: ...................................................................... 2n llinatge: ........................................................... Nom: .................................................. Document d'identitat: ................................................................ Data de naixement: ........................................................ Telèfon 1: ....................................................... Tel. 2: ................................................................... Nacionalitat: ........................................................ Adreça:.......................................................................................................................................................... Núm. : .......................... Pis: ..................... Municipi: ........................................................................ Província: ................................................................. Codi postal: ................................... Altres (polígon, nom de la casa, etc. ): ................................................................................................................... Adreça electrònica: ..........................................................................................................................

EXPÒS

Que, vistes les bases de la convocatòria per a participar en la borsa per a ocupar llocs de treball amb caràcter temporal, personal funcionari interí, categoria de policia local, per raons i necessitats urgents existents en la policia local de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca; present la següent:

A continuació, relacion els mèrits que consider s'han de puntuar d'acord amb la present convocatòria i la puntuació que crec que resulta de la valoració dels meus mèrits segons el disposat a les bases (*):

Pàgina

Base 5ª

Descripció

Punts

 

Apartat 1

 

 

 

 

a) Valoració del curs de capacitació. Només es valoren els cursos expedits o homologats per l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) que estiguin en vigor. La valoració de la nota obtinguda en el curs bàsic de capacitació per a l'accés a la categoria de policia és el resultat de multiplicar la nota per un coeficient de 0,8, fins a un màxim de 8 punts.

 

 

Apartat 2

b) Valoració dels serveis prestats. Per cada mes complet de serveis prestats i reconeguts com a policia local o turístic a les Illes Balears: 0,5 punts per mes, fins a un màxim de 30 punts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(*) Tot aquell mèrit que no s'acrediti documentalment o que no tingui relació amb la convocatòria no serà tingut en compte.

No obstant açò, no serà necessària la presentació d'aquells documents que es trobin en poder de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca, i la persona interessada ha de declarar-los, relacionant-los a la sol·licitud de participació, indicant el número i data del registre d'entrada en que foren aportats/procediment, a fi de localitzar-ho. En cas que amb la informació aportada la documentació no es pogués localitzar, l'Ajuntament li ho requerirà, als efectes oportuns.

Tota la documentació referida a experiència professional i formació acadèmica que s'adjunta ha d'anar paginada i incloure aquesta referència a la columna corresponent en forma d'índex.

AVÍS LEGAL

De conformitat amb la Llei Orgànica 3/2018, de 13 de març, de Protecció de Dades de Caràcter Personal i Garantia dels Drets Digitals, se us informa del següent:

  • Les dades de caràcter personal que s'obtinguin de la vostra sol·licitud seran incorporades i tractades de forma confidencial en un fitxer propietat d'aquest Ajuntament.
  • Les dades obtingudes amb aquesta instància podran ser utilitzades, salvaguardant la vostra identitat, per elaborar estadístiques internes.
  • Tindreu la possibilitat d'accedir en qualsevol moment a les dades facilitades i a sol·licitar-ne, si escau, la rectificació, oposició, o cancel·lació dirigint una comunicació escrita, juntament amb la documentació acreditativa de la vostra identitat, a aquest Ajuntament.

ALTRES DADES/OBSERVACIONS que voleu que es prenguin en consideració:

....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .........................................................................................................................................................

SOL·LICIT:

Es tinguin per presentats i es tinguin en comptes a efectes de meritació, la documentació que s'adjunta.

Ciutadella de Menorca, .............. d ............................... de 20.......

(Signatura)

 

 

EXCM. AJUNTAMENT DE CIUTADELLA DE MENORCA