Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 327693
Decret de Presidència de l’Agència Menorca Talaiòtica núm. 1/2024, relatiu al nomenament dels membres del Consell Científic de l’Agència Menorca Talaiòtica (exp. 0704-2023-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès l'acord del Ple del Consell Insular de Menorca, adoptat en la sessió de caràcter ordinari de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 14 de 27 de gener de 2022), pel qual s'aprovaren definitivament la constitució i els estatuts de l'Agència Menorca Menorca Talaiòtica com a organització especialitzada sense personalitat jurídica pròpia dependent del Consell Insular de Menorca i adscrita al al departament competent en matèria de patrimoni històric;

Atès que els Estatuts de l'Agència Menorca Menorca Talaiòtica estableixen que aquesta s'estructura internament en cinc òrgans de caràcter executiu –la Presidència, la Vicepresidència, el Consell Rector, la Comissió Executiva i la Direcció– i dos òrgans de caràcter bàsicament consultiu –el Consell Social i el Consell Científic–;

Atès que l'article 12 dels estatuts abans esmentats preveu expressament que el Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica pels membres següents:

a) El/la president/a.

b) El/la vicepresident/a.

c) El director o directora insular que tengui atribuïdes les competències de patrimoni històric, en el cas que no recaigui en aquesta persona la Vicepresidència de l'Agència.

d) El/la director/a de l'Agència.

e) El/la director/a del Museu de Menorca.

f) El/la director/a del Museu Municipal de Ciutadella.

g) La o el cap de la Secció d'Història i Arqueologia de l'IME.

h) Un mínim de 10 i un màxim de 15 persones amb reconegut prestigi científic i tècnic per la seva vàlua o com a representants d'institucions científiques com la Universitat de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears o altres col·legis professionals.

i) El secretari o secretària, amb veu però sense vot, que sigui designat per la presidència entre el personal administratiu que presti servei a l'Agència o, en el seu defecte, en el servei de patrimoni històric.

Vist el nomenament de directors insulars que s'estableix en el Decret de Presidència núm. 122/2023 de data 20 de juliol (BOIB 104, de 25-07-2023) en la qual es nomena al senyor Jaime Reurer Morlá, director insular d'Educació, Cultura i Patrimoni;

Atès, per altra banda, el nomenament dels consellers executius efectuat mitjançant el Decret de Presidència núm. 92 de 10 de juliol de 2023 (BOIB núm. 95 d'11-7-2023);

Vist el Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 103/2023, de 14 de juliol (BOIB núm. 99 de 18-7-2023), en el qual es delega la presidència de l'Agència Menorca Talaiòtica en el senyor Juan Domingo Pons Torres, conseller executiu cap del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports;

De conformitat amb les atribucions que em confereix la normativa vigent i, en particular, la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars;

RESOLC:

PRIMER. Nomenar vicepresident del Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica, el senyor Jaime Reurer Morlá, director insular d'Educació, Cultura i Patrimoni.

SEGON. Designar com a vocals del Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica les persones següents:

- Antoni Ferrer Rotger, director de l'Agència Menorca Talaiòtica

- Carolina Desel Gonzàlez, directora del Museu de Menorca

- Maria José León Moll, directora del Museu Municipal de Ciutadella

- Amalia Pérez-Juez Gil, cap de la Secció d'Història i Arqueologia de l'Institut Menorquí d'Estudis

TERCER. Designar com a vocals del Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica les persones amb reconegut prestigi científic i tècnic per la seva vàlua o com a representants d'institucions científiques següents:

- Enrique García Riaza com a representant de la Universitat de les Illes Balears (titular) i Daniel José Albero Santacreu (suplent).

- Ramon F. Martin Gordon com a representant del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears (titular) i Pau Sureda Torres (suplent).

- Joana Gual Cerdó: cap del servei de Patrimoni històric del CIM.

- Margarita Orfila Pons: catedràtica jubilada de la Universitat de Granada i presidenta de l'Ateneu de Maó.

- Cipriano Marín Cabrera: coordinador de l'expedient de Menorca Talaiòtica.

- Mónica Luengo Añón: coordinadora de l'expedient del Paisaje de la Luz (Madrid) i assessora de Menorca Talaiòtica.

- Juan Antonio Belmonte Avilés: professor de Recerca de l'Institut d'Astrofísica de les Canàries.

- Damià Ramis Bernad: arqueòleg.

- Josep Maria Fullola Pericot: catedràdic de la Universitat de Barcelona.

- Manuel Antonio Calvo Trias: catedràtic de la Universitat de les Illes Balears.

- Antoni Camps Extremera: arqueòleg.

- Jaime Manuel García Roselló: arqueòleg de la Universitat de les Illes Balears.

- Alicia Castillo Mena: arqueòloga de la Universitat Complutense de Madrid.

- Fernando Prados Martínez: arqueòleg.

- Jordi Pons Mercadal: arquitecte.

QUART. Designar com a secretària del Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica, amb veu però sense vot, a Carina Grandal Nuñez, administrativa de l'Agència Menorca Talaiòtica.

CINQUÈ. Notificar aquesta resolució a les persones interessades i donar-ne compte al Ple en la primera sessió que tengui lloc.

SISÈ. Disposar la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de que tengui efectes des de la data en què s'hagi dictat.

 

Maó, 15 de maig de 2024

El president de l'Agència Menorca Talaiòtica Juan Domingo Pons Torres (DP 103/2023, de 14 de juliol) (BOIB núm. 99, de 18-7-2023)