Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 326185
Extracte de l'aprovació per part del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa de dia 9 de maig de 2024 de les bases reguladores de les ajudes econòmiques per fomentar l’associacionisme i el voluntariat com a instruments de participació ciutadana en la vida social i cultural de l’illa d’Eivissa durant l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Núm. d'identificació de la convocatòria (BDNS)

De conformitat amb l'establert als articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria de les ajudes econòmiques per fomentar l'associacionisme i el voluntariat com a instruments de participació ciutadana en la vida social i cultural de l'illa d'Eivissa durant l'any 2024

Primer. Justificació.

La labor de les associacions en matèria de participació ciutadana es manifesta de manera transversal en diferents àmbits de la vida social, cultural, esportiva i de lleure. Aquestos àmbits específics conten amb associacions sectorials (de serveis socials, esportives, culturals, de lleure educatiu...) constituïdes a l'empara de la normativa específica reguladora i que disposen de convocatòries d'ajuts pròpies, i diferents d'aquesta línia d'ajuts que va dirigida exclusivament a altres entitats que fomenten la participació.

Per això, aquest Consell Insular, conscient de la importància del paper que desenvolupen les associacions en els diferents sectors de la vida social dels ciutadans de l'illa d'Eivissa, té interès a donar suport a les associacions que treballen per aconseguir una major participació ciutadana en la vida social i cultural dels ciutadans illencs, i per això ha previst al Pressupost general del Consell Insular d'Eivissa per a l'any 2024 (aprovació definitiva al BOIB núm. 176, de 30-12-2023) i al Pla estratègic de subvencions 2023-2025, aprovat per acord de Consell Executiu de data 23 de gener de 2023 (publicat al BOIB núm. 12, de 26-01-2023) i modificat per Decret de Presidència núm. 2024/00002725B de data 7 de març de 2024 (publicat al BOIB núm. 36, 14-03-2024) una línia de subvencions per al foment de l'associacionisme a l'illa d'Eivissa, així com l'ajuda al funcionament i manteniment de les associacions com a vehicle d'organització i canalització de la participació ciutadana. I en aquest sentit vol fomentar la creació i el manteniment del teixit associatiu i la realització d'activitats que, sent pròpies de l'objecte social d'aquestes entitats, afecten diferents àmbits de la vida social dels eivissencs, amb la finalitat d'aconseguir un tractament igualitari de totes les associacions que operen a l'illa d'Eivissa i que posen de relleu una societat més rica i igualitària, la qual cosa redunda en benefici dels ciutadans eivissencs.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és el foment del voluntariat i de l'associacionisme com a instruments a través dels quals es canalitza i desenvolupa la participació de la ciutadania en la vida social i cultural de l'illa d'Eivissa, a través de la concessió d'ajudes econòmiques a les associacions que compleixin els requisits establerts a les presents bases, per al finançament del seu funcionament i manteniment, i de la realització d'activitats de participació ciutadana durant el període comprès entre l'01-11-2022 i el 31-10-2024.

Amb aquest objecte, s'estableixen cinc modalitats d'ajudes:

Línia 1: Ajudes per a associacions de vesins de l'illa d'Eivissa

Línia 2: Ajudes per a associacions d'immigrants a l'illa d'Eivissa

Línia 3: Ajudes per a cases regionals a l'illa d'Eivissa

Línia 4: Ajudes per a associacions de voluntaris sense ànim de lucre

Línia 5: Ajudes per a associacions sense ànim de lucre no incloses a les altres línies d'aquesta convocatòria

Tercer. Crèdits pressupostaris i quanties de les subvencions

La quantitat total màxima destinada a aquesta convocatòria d'ajudes és de 100.000 € amb càrrec a l'aplicació pressupostària 9240 4890000 del pressupost general d'aquesta Corporació per a l'exercici 2024, que es distribuirà de la manera següent:

Línia 1: Ajudes per a associacions de vesins de l'illa d'Eivissa: 65.000€.

L'import màxim de l'ajuda individual a cada una d'aquestes entitats és de 6.500 o la quantitat sol·licitada, si aquesta és inferior.

 

Línia 2: Ajudes per a associacions d'immigrants a l'illa d'Eivissa: 13.000€.

L'import màxim de l'ajuda individual a cada una d'aquestes entitats és de 4.500 o la quantitat sol·licitada, si aquesta és inferior.

 

Línia 3: Ajudes per a cases regionals a l'illa d'Eivissa: 13.000€.

L'import màxim de l'ajuda individual a cada una d'aquestes entitats és de 6.000 o la quantitat sol·licitada, si aquesta és inferior.

 

Línia 4: Ajudes per a associacions de voluntaris sense ànim de lucre: 5.000€

L'import màxim de l'ajuda individual a cada una d'aquestes entitats és de 5.000 o la quantitat sol·licitada, si aquesta es inferior.

 

Línia 5: Ajudes per a associacions sense ànim de lucre no incloses a les altres línies d'aquesta convocatòria: 4.000€

L'import màxim de l'ajuda individual a cada una d'aquestes entitats és de 1.500 o la quantitat sol·licitada, si aquesta és inferior.

Quart. Termini de presentació de sol·licituds.

El termini per presentar les sol·licituds serà de quinze dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la data publicació de l'extracte de la convocatòria d'aquestes ajudes al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

 

Eivissa, 21 de maig de 2024

La cap de secció d'Indústria del Departament de Promoció Econòmica i Empresarial, i Cooperació Municipal del Consell Insular d'Eivissa Marta Díaz Pascual