Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 325855
Departament de Gestió de RRHH. Secció de Gestió. Modificació annex I del barem d’ajudes mèdiques del pla d’acció social

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma en sessió de dia 8 de maig va adoptar el següent acord núm. JGL_20240508_01_017:

“Exposició de fets:

L'annex I del pla d'acció social aprovat per acord de Junta de govern de 2 de juny del 2010 inclou els imports a cobrir per despeses mèdiques per raó de malaltia, pròtesis, aparells ortopèdics i altres prestacions; aquest annex inclou una ajuda per despeses derivades de l'alimentació de cadascuna de les persones celíaques que convisquin amb la persona interessada de 25 euros mensuals.

En mesa de negociació conjunta de dia 5 d'octubre de 2023, es va acordar augmentar l'ajuda per celiaquia establerta en 25€ passant a 50 € al mes a partir del mes de gener de 2024, motivat en l'increment dels preus d'aliments per a persones celíaques  i amb la quantitat que es va pagant per aquest ajuda que no es veu incrementada des del 2020.

Aquest increment ve motivant, en les diverses peticions dels sindicats, i en l'increment del preus dels aliments per a persones celíaques que segons posa de manifest l'informe de preus de productes específics per a persones celíaques elaborat per FACE Federació d'associacions de celíaques d'Espanya) on informa que les persones celíaques suporten de mitjana 538,98 euros més en la seva cesta de la compra. A més també posa de manifest el cost de les matèries primes dels productes sense gluten respecte a l'any 2022 de 169,42 euros (12,39%).

Vist l'informe favorable del Serveis jurídics municipals de data de 22 d'abril del 2024.

Per tot això, atès l'article 127 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local i l'acord de delegació de competències de la Junta de Govern de Palma en els titulars de les Àrees i Àrees delegades pres el dia 5 de juliol de 2023, la cap que subscriu proposa a la regidora de l'Àrea d'Hisenda, Funció Pública i Govern Interior que elevi a la Junta de Govern el següent:

ACORD

1. Modificar  l'annex I del barem d'ajudes mèdiques del pla d'acció social en relació a  la quantitat mensual en relació a l'ajuda per celiaquia   per a l'any 2024, en base a  l'acord de la Mesa de negociació conjunta del dia 5 d'octubre de 2023, on es va acordar establir l'ajuda per celiaquia en 50 € al mes a partir del mes de gener de 2024.

2. La modificació s'aplicarà a les sol·licituds d'ajudes mèdiques presentades per les persones interessades a partir del dia 01/01/2024 dins l'àmbit d'aplicació del barem d'ajudes mèdiques i que compleixin els requisits previstos i d'acord amb els criteris generals d'abonament de les ajudes mèdiques..

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb el que disposa l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. El termini per interposar-lo és d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que s'hagi resolt el de reposició.

El recurs potestatiu de reposició s'ha de presentar al registre general d'aquest Ajuntament o a les dependències a què es refereix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, abans esmentada, i es considerarà desestimat quan no s'hagi resolt ni notificat la resolució, en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la seva interposició. En aquest cas queda expedita la via contenciosa administrativa.

Si no s'utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, d'acord amb el que estableix l'article esmentat anteriorment, i els 45 i següents de la llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació. Això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri convenient.

Palma, a la data de la signatura electrònica (16 de maig de 2024)

La cap de Departament de Personal Esperanza Vega Terrón