Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 320326
Resolució del director general de Pesca de 15 de maig de 2024 per la qual es prorroga la zona de veda per a la pesca recreativa a la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 31, de 28 de febrer de 2009, es va publicar la Resolució de la consellera d'Agricultura i Pesca de 19 de febrer de 2009 per la qual s'estableixen mesures complementàries de regulació a la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca. El punt cinquè de la Resolució disposa la creació d'una zona de veda per a la pesca recreativa situada al sud de la Reserva Marina.

2. Aquesta Resolució establia un període de vigència de la zona de veda de cinc anys a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. L'article 4 de l'Ordre del conseller d'Agricultura i Pesca de 3 de maig de 2002 per la qual s'estableix la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca compresa entre el Cap Blanc, el Parc Nacional Maritimoterrestre de Cabrera i Cala Figuera, autoritza la Direcció General de Pesca a establir limitacions d'activitats per preservar els recursos naturals i pesquers.

2. L'article 2.10.b) del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, estableix que la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de la Direcció General de Pesca, és l'òrgan que exerceix, entre d'altres, la competència en matèria de recursos marins i de pesca marítima en aigües interiors de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la pròrroga com a zona de veda per a la pesca recreativa a l'àrea de la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca compresa entre els punts:

— 39º 15' 37'' N 02º 55' 11'' E

— 39º 13' 26'' N 02º 57' 56'' E

— 39º 13' 26'' N 03º 03' 32'' E

Les coordenades es refereixen a la projecció ETRS89.

2. La zona vedada serà objecte d'un seguiment científic i pesquer específic.

3. Disposar que aquesta Resolució tengui una vigència de cinc anys a partir de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Palma, 15 de maig de 2024

El director general de Pesca Antoni Maria Grau Jofre