Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INDÚSTRIES CULTURALS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 319778
Resolució de la directora gerent de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears per la qual es concedeixen i es deneguen els ajuts destinats a donar suport a la producció i coproducció d’obres audiovisuals per a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 60, d'11 de maig de 2023, es va publicar la Resolució del president de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears per la qual es convoquen les subvencions per donar suport a la producció i coproducció d'obres audiovisuals per a l'any 2023.

2. Dins el termini establert en l'apartat 6.1 de la convocatòria, l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (d'ara endavant, ICIB) va rebre un total de quaranta-quatre sol·licituds.

3. D'acord amb l'apartat 9.a) de les bases de la convocatòria, un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la Comissió Avaluadora ha de valorar els projectes sol·licitats, separadament per a cada modalitat, segons els criteris de valoració que es fixen en el punt 25. En el cas d'empat, s'ha de seguir el criteri establert en l'apartat 10.2.

4. De conformitat amb l'apartat 11.2 de la convocatòria, la Comissió Avaluadora es va reunir el dia 25 d'abril de 2024, per tal d'examinar les sol·licituds presentades i, posteriorment, va estendre l'acta de la sessió, a la qual s'adjuntà l'informe que va servir de base per dictar la Proposta de resolució.

5. En data 29 d'abril de 2024, la directora gerent de l'ICIB va dictar la Proposta de resolució per la qual es concedeixen i es deneguen els ajuts destinats a donar suport a la producció i coproducció d'obres audiovisuals per a l'any 2023.

6. El dia 29 d'abril de 2024, es va notificar la Proposta de resolució mitjançant la publicació a la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. De conformitat amb l'apartat 13.3 de la convocatòria, una vegada publicada la Proposta de resolució, els beneficiaris als quals s'ha proposat la concessió han de comunicar a l'ICIB si accepten la subvenció o hi renuncien en un termini de cinc dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació de la Proposta. En qualsevol cas, si en el termini de deu dies hàbils des de la notificació de la Proposta de resolució el beneficiari no fa constar el contrari, s'entén que accepta la subvenció que se li ha adjudicat.

7.1 Solworks Films, SL, va presentar la renúncia a la subvenció atorgada. En conseqüència, d'acord amb l'apartat 13.3 de la convocatòria, l'import de l'ajuda s'adjudicà, correlativament, als expedients denegats de la Modalitat A.

8. Totes les persones interessades han acceptat expressament o tàcita la Proposta de resolució, i s'entén que accepten la subvenció que s'ha proposat.

9. D'acord amb l'apartat 13.2 de la convocatòria, es va atorgar un termini de deu dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de la Proposta a la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a fi que les persones interessades poguessin formular-hi al·legacions. Així, dins el termini establert, es va rebre l'al·legació següent:

9.1. Andreu Fullana Arias va presentar una al·legació en relació amb l'expedient PCP 44 2023, en què sol·licita la revisió de la puntuació obtinguda.

10. Respecte de l'al·legació presentada, es va acordar el següent:

10.1. Al·legació sobre l'expedient PCP 44 2023: s'estima l'al·legació i s'admet la sol·licitud. La Comissió Avaluadora revisa i valora la documentació presentada d'acord amb els criteris de valoració establerts en l'apartat 25 de la convocatòria.

11. L'ICIB, com a òrgan instructor i gestor del procediment, ha comprovat que les persones beneficiàries compleixen els requisits que la normativa preveu per poder rebre subvencions.

Fonaments de dret

1. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre de 2003).

2. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

3. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

4. El Decret 50/2018, de 21 de desembre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (BOIB núm. 160, de 22 de desembre de 2018; correcció d'errades, BOIB núm. 6, de 12 de gener de 2019).

5. La Resolució del president de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears per la qual es convoquen les subvencions per donar suport a la producció i coproducció d'obres audiovisuals per a l'any 2023 (BOIB núm. 60, d'11 de maig de 2024).

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Concedir els ajuts a les persones interessades que s'especifiquen en l'annex 1 d'aquesta Resolució pels imports indicats en cada cas.

2. Autoritzar i disposar la despesa indicada per a cadascun dels beneficiaris amb càrrec al capítol IV del pressupost de l'ICIB.

3. Excloure les sol·licituds de les persones interessades que s'especifiquen en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

4. Informar els beneficiaris que la subvenció s'ha de justificar i pagar d'acord amb el que disposen els apartats 19 i 20 de la convocatòria.

5. Informar els beneficiaris que l'acceptació de la subvenció implica el compliment de les obligacions disposades en l'apartat 20 de la convocatòria i de totes les que recull la normativa de subvencions.

6. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució a la Seu Electrònica de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el president de l'ICIB, en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 20 de maig de 2024)

La directora gerent Diana de la Cuadra Menéndez

Documents adjunts