Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 319435
Requeriment d'esmena de deficiències en relació amb la sol·licitud d’ajudes de minimis per a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments d’allotjament turístic, destinada a la compra de mecanismes d’elevació de llits, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea amb Next Generation EU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 28 de desembre de 2023, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'Ordre 25/2023 del conseller de Turisme, Cultura i Esports per la qual s'estableixen les bases reguladores i s'aprova una nova convocatòria de les ajudes de minimis per a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments d'allotjament turístic, destinada a la compra de mecanismes d'elevació de llits, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea amb Next Generation EU.

El 8 de febrer de 2024, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'Ordre 6/2024 del conseller de Turisme, Cultura i Esports per la qual es modifica l'Ordre 25/2023 en el sentit d'adaptar-la al nou règim de minimis que preveu els articles 2.2 i 3.2 del Reglament (UE) 2023/2831 de la Comissió Europea, de 13 de desembre de 2023.

L'article 13 de l'Ordre 25/2023 i el punt 10 de la convocatòria regulen la forma i el contingut necessari de les sol·licituds. Per altra banda, l'article 14 de l'Ordre disposa que, si la sol·licitud no compleix els requisits establerts en la convocatòria o no va acompanyada de la documentació exigida, s'ha de requerir a la persona sol·licitant perquè en un termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la notificació del requeriment, esmeni les deficiències, amb indicació que, si no ho fa, s'entendrà que ha desistit de la sol·licitud, després de la resolució prèvia que s'ha de dictar d'acord amb l'article 21.1 de la Llei 39/2015.

L'òrgan instructor ha examinat les sol·licituds presentades i ha detectat deficiències en els expedients que s'indiquen en l'annex.

Per això, es requereix a les persones sol·licitants que s'inclouen en l'annex que, en el termini màxim de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la notificació d'aquest requeriment presentin les esmenes a les deficiències indicades en l'annex.

Per esmenar les deficiències, s'ha d'utilitzar el tràmit electrònic específic posat a disposició de les persones interessades en el portal de la Direcció General de Turisme i en la Seu Electrònica de la CAIB. L'accés a aquest tràmit es pot fer des de la pàgina web

mrrturisme.caib.es > Convocatòries en tramitació > Nova convocatòria de subvenció per a la compra dels mecanismes d'elevació de llits (2024) > Enllaç al tràmit telemàtic > Esmena de la sol·licitud.

En el tràmit telemàtic d'esmena de la sol·licitud s'ha d'indicar el número d'expedient corresponent que s'indica en l'annex d'aquest requeriment.

Les esmenes efectuades per qualsevol altre mitjà diferent a l'anterior no es consideren vàlides i s'entenen com a no presentades, com assenyala l'article 14 de l'Ordre.

Així mateix, es fa constar que, en el cas de no esmenar les deficiències assenyalades en el termini atorgat, es considera que la persona sol·licitant desisteix de la sol·licitud i s'ha de dictar resolució en aquests termes.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (16 de maig de 2024)

La secretària general María Isabel Sáez Sastre

 

 

ANNEX Llista de sol·licituds amb deficiències

NIF

Sol·licitant

Nom de l'establiment

Núm. d'expedient

Deficiència

A07064645

ROCA SOL SOCIEDAD ANONIMA

HOTEL GRAN SOL

TUR_AJDLLITS_A252/2024

B C

41452***K

*** *** ***

HOTEL ENTRE PINOS

TUR_AJDLLITS_A258/2024

D F

A07010176

LOS MOLINOS DE IBIZA SA

THB LOS MOLINOS

TUR_AJDLLITS_A281/2024

D

A07019227

HOTELERA SAN VALENTIN SA

VALENTIN PAGUERA HOTEL

TUR_AJDLLITS_A334/2024

E

B57030983

CAN SERRETA SL

HOTEL GATZARA

TUR_AJDLLITS_A372/2024

A D

 

Relació de deficiències

A

No consta que la persona sol·licitant es trobi al corrent en l'execució de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària (punt 10.3.e).2n de la convocatòria).

B

Incongruència entre el preu unitari sol·licitat i el preu unitari de la factura.

C

Manca la còpia d'almenys tres pressuposts de diferents empreses proveïdores (punt 10.3,j) de la convocatòria.)

D

Manca acreditar l'existència d'acord amb les persones explotadores de l'establiment per tal que les persones propietàries puguin sol·licitar l'ajut (punt 3.2 de la convocatòria).

E

Manca la factura proforma o factura de l'empresa proveïdora seleccionada dels mecanismes d'elevació de llits que especifiqui el nombre de mecanismes d'elevació de llits, el preu unitari, el total de la factura proforma sense IVA i el total de la factura proforma amb IVA (punt 10.3.i) de la convocatòria).

F

Manca el certificat tributari de situació censal que acrediti les dades de la persona sol·licitant en el Cens d'empresaris, professionals i retenidors de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària o en el cens equivalent de l'Administració Tributària Foral, que ha de reflectir l'activitat econòmica efectivament desenvolupada en la data de sol·licitud de l'ajut (punt 10.3.c)de la convocatòria).