Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 317920
Resolució del conseller d'Educació i Universitats per la qual s'autoritza la modificació de la configuració del col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) Son Basca, amb la implantació de l'educació secundària obligatòria i que passarà a denominar-se col·legi d'educació infantil i primària integrat amb educació secundària obligatòria (CEIPIESO) Son Basca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Decret 25/2006, de 10 de març, va crear el CP Sa Pobla, de sa Pobla, amb el codi de centre 07013334 (BOIB núm. 39, de 18 de març).

2. L'Ordre del conseller d'Educació i Cultura, de 20 de juliol de 2006, disposà la posada en funcionament del col·legi d'educació infantil i primària CP Sa Pobla, per al curs 2006-2007; el centre es va posar en funcionament amb 6 unitats d'educació infantil i 12 unitats d'educació primària (BOIB núm. 109, de 03 d'agost).

3. La Resolució del conseller d'Educació i Cultura de 9 d'octubre de 2009 autoritza el canvi de la denominació específica del CP Sa Pobla, registrat amb el codi 07013334, per la de CEIP Son Basca (BOIB núm. 161, de 03 de novembre).

4. Per necessitats d'escolarització del municipi de Sa Pobla, el CEIP Son Basca ha tengut en un determinat moment tres línies d'educació infantil  i d'educació primària.

5. El Decret 23/2019, de 22 de març, creà el CEIP Nou de sa Pobla, i aquest començà l'activitat escolar el curs escolar 2019-2020, la qual cosa ha afavorit que progressivament el CEIP Son Basca vagi recuperant la seva configuració inicial com a centre de dues línies d'EI i EP.

6.  L'1 de juliol de 2022 el Consell Escolar del CEIP Son Basca va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Conselleria d'Educació i Formació Professional la transformació del CEIP Son Basca en centre integrat d'educació secundària obligatòria amb la implantació de 4 unitats de l'etapa d'ESO.

7. A partir de la petició del centre, el Servei de Centres va realitzar un estudi per determinar les necessitats d'espais, així com el moment adequat per iniciar la transformació del col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) Son Basca en un col·legi d'educació infantil i primària integrat amb educació secundària obligatòria (CEIPIESO).

8. En l'informe de 8 de juliol de 2022, es determinaren les actuacions necessàries que s'havien de dur a terme per a la transformació i es concloïa  que el moment oportú per iniciar-la era a partir del curs 2024-25, moment en què que el centre tendria la capacitat per allotjar 4 unitats d'ESO, sense la necessitat d'intervenir significativament en les instal·lacions.

Aquest mateix informe indicà que si més endavant es volia autoritzar una configuració de 26 unitats (6 d'EI, 12 d'EP i 8 d'ESO), caldria, entre d'altres, l'ampliació amb espais addicionals als existents: laboratori, aula de plàstica, taller de tecnologia i biblioteca, tots quatre de 75 m2, i tres aules de 45 m2.

9. Vist l'informe del Servei de Centres, el 6 de maig de 2024, la cap del Departament de Planificació i Centres, va emetre un informe favorable sobre la implantació de 4 unitats d'Educació Secundària Obligatòria, al col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) Son Basca a partir del curs 2024-25. També va informar favorablement sobre el canvi de tipologia del centre, que passaria, a ser de  tipologia B i sobre el canvi de la denominació, que passaria a denominar-se col·legi d'educació infantil i primària integrat amb educació secundària obligatòria  (CEIPIESO) Son Basca.

També s'informà de la necessitat d'adaptació del centre per anar completant la doble línia de totes les diferents etapes educatives i l'ocupació dels diferents espais.

A més a més, els canvis socials i les demandes de la societat exigeixen la possibilitat d'oferir a les famílies poder escolaritzar els seus fills al mateix centre durant l'etapa obligatòria i a xarxa de l'escola pública és insuficient l'oferta de centres que ofereixin la possibilitat d'atendre els alumnes des de l'educació infantil fins a l'educació secundària.

10. El 9 de maig de 2024, la directora general de Planificació i Gestió Educatives va proposar la modificació de la configuració, el canvi de denominació i el canvi de tipologia del col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) Son Basca, amb la implantació de 4 unitats de l'Educació Secundària Obligatòria, el qual passarà a denominar-se Col·legi d'educació infantil i primària integrat amb educació secundària obligatòria (CEIPIESO) Son Basca.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102 de creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Decret 4/2023 de 13 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles infantils públiques, els col·legis d'educació primària, els col·legis d'educació infantil i primària, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb ensenyaments elementals de música, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb educació secundària i els instituts d'educació secundària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 16 de febrer).

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

7. Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost, (BOIB núm. 3, de 5 de gener).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives amb data 9 de maig de 2024, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar la implantació de 4 unitats d'educació secundària obligatòria, al CEIP Son Basca, amb codi 07013334, de manera progressiva i amb efectes de l' inici del curs 2024-2025, amb la implantació de 2 unitats de 1r curs d'ESO.

2. Determinar que com a conseqüència d'aquesta implantació el centre canviarà la tipologia de centre  i passarà a ser de tipologia B, a partir de l'1 de juliol de 2024.

3.  Autoritzar el canvi de denominació del centre que passarà a ser col·legi d'educació infantil i primària integrat amb educació secundària obligatòria Son Basca (CEIPIESO Son Basca), a partir de l'1 de juliol de 2024.

4. Instar a la direcció del centre perquè proposi el nomenament d'un cap d'estudis adjunt de secundària, amb efectes des d'1 de juliol de 2024 per garantir la implantació de la nova etapa educativa.

5. Determinar que, com a conseqüència d'aquestes autoritzacions, el centre quedarà configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07013334

Denominació genèrica: col·legi d'educació infantil i primària integrat amb educació secundària obligatòria

Denominació específica: Son Basca

Titular: Conselleria d'Educació i Universitats

Domicili: carrer del Mestre Arabí, 18

Municipi: sa Pobla

CP: 07420

Ensenyaments autoritzats: 22 unitats (570 places escolars) repartides de la manera  següent:

- Educació infantil: 6 unitats de 150 places escolars

- Educació primària: 12 unitats de 300 places escolars

- Educació secundària: 4 unitats de 120 places escolars

6.  Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (16 de maig de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany