Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 315203
Resolució de la directora gerent de l’Escola Balear d’Administració Pública per la qual s’acorda l’obertura d’un nou termini per a la presentació de plans de formació del personal al servei de l’Administració local de les Illes Balears per a l’any 2024, en el marc de l’Acord de formació per a l’ocupació de les administracions públiques de 9 de març de 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En la sessió de dia 21 de desembre de 2023, rectificada per la sessió de 5 d'abril de 2024, la Comissió General de Formació per a l'Ocupació de les Administracions Públiques va aprovar la transferència de fons a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al 2024 en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació de les administracions públiques.

2. En la sessió de dia 17 d'abril de 2024, la Comissió Paritària de Formació per a l'Ocupació de l'Administració Local de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va aprovar les condicions per a la presentació de plans de formació adreçats al personal al servei de les entitats locals de les Illes Balears que ha d'impulsar directament l'EBAP.

3. En data 23 d'abril de 2024 es publica en el BOIB núm. 54 la Resolució de la directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública per la qual s'aproven les condicions per a la presentació de plans de formació del personal al servei de l'Administració local de les Illes Balears per a l'any 2024.

Fonaments de dret

1.La Resolució de la directora gerent de l'EBAP de 18 d'abril de 2024 (BOIB núm. 54, de 23 d'abril), per la qual s'aproven les condicions per a la presentació de plans de formació del personal al servei de l'Administració local de les Illes Balears per a l'any 2024, atorgava un termini de quinze dies hàbils per presentar la sol·licitud per participar en la convocatòria.

2 .D'acord amb l'article 5.1 del Decret 31/2012, de 13 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública, aquesta entitat té com a funció, entre d'altres, promoure la formació i el perfeccionament del personal de la Comunitat Autònoma i, si escau, de la resta d'administracions del seu àmbit territorial.

3. A causa de la complexitat en l'elaboració dels plans de formació, diverses entitats locals, així com la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (promotors d'aquestes activitats formatives) ens han comunicat que no han pogut presentar els respectius plans de formació en termini per poder formalitzar els convenis de col·laboració corresponents.

4. Una vegada avaluats els interessos públics de les parts interessades i considerant que no es tracta d'un procediment de concurrència competitiva, i la distribució de fons es realitza a la pròpia convocatòria, d'acord amb el nombre d'efectius de cada entitat local, tal i com s'exposa a l'annex 2 de la Resolució de la directora gerent de l'EBAP, de 18 d'abril de 2024, es considera beneficiós per a l'interès públic no perdre l'import destinat a aquests plans formatius.

5. Per tot el que s'ha exposat, l'EBAP estima l'obertura d'un nou termini de cinc dies hàbils comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, per a la presentació de les sol·licituds per participar en la convocatòria aprovada per la Resolució de la directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública de 18 d'abril de 2024 (BOIB núm. 54, de 23 d'abril de 2024).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Obrir un nou termini de cinc dies hàbils comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears per presentar la sol·licitud de participació en la convocatòria dels plans de formació adreçats al personal al servei de les entitats locals de les Illes Balears per a l'any 2024, en el marc de l'Acord de formació per a l'ocupació de les administracions públiques de 9 de març de 2018, d'acord amb les condicions que figuren en l'annex 1 de la Resolució de la directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública de 18 d'abril de 2024 (BOIB núm. 54, de 23 d'abril de 2024).

2.  Les sol·licituds s'hauran de presentar de forma telemàtica, i hauran d'estar signades electrònicament i acompanyades de la documentació continguda en el punt 3 de l'annex 1 de la Resolució de la directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública de 18 d'abril de 2024 (BOIB núm. 54, de 23 d'abril de 2024).

La formalització de la sol·licitud s'ha de fer a través del següent enllaç que us redirigeix al tràmit telemàtic creat a la seu electrònica:

 https://www.caib.es/seucaib/ca/202/administracions/tramites/tramite/6125256

En cas de presentar la sol·licitud de manera presencial, l'Administració, els requerirà perquè la presentin de la manera abans esmentada, amb l'advertència, que si no ho fa així se'l tindrà per desistit de la seva petició, amb la resolució prèvia que ha de ser dictada en els termes prevists a l'article 21 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Adminictratiu Comú de les Administracions Públiques.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que no exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs d'alçada davant la presidenta de l'EBAP en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà que s'hagi publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 16 de maig de 2024)

La directora gerent de l'EBAP Maria Violeta Rodríguez Martínez