Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 315660
Acord del Consell de Govern de 17 de maig de 2024 sobre l’autorització del projecte de construcció de la inversió declarada d’interès autonòmic per a l’ampliació amb un gimnàs al CEIP Can Misses, Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant un acord del Consell de Govern de 27 de desembre de 2022 publicat en el BOIB núm. 169, de 29 de desembre de 2022, es van declarar inversió d'interès autonòmic les obres d'ampliació amb un gimnàs del CEIP Can Misses, ubicat a la parcel·la cadastral 3087101CD6038N0001MO, d'equipament educatiu a sòl urbà urbanitzable programat, de propietat municipal, al terme municipal d'Eivissa, d'acord amb els articles 7 i 8 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El projecte corresponent a les obres de construcció  («Proyecto básico y de ejecución para la ampliación con un nuevo edificio en el CEIP Can Misses, situado en C/Corona nº25 d'Eivissa», redactat per l'arquitecta Catalina Pascual Fuster), s'ha presentat a aquesta conselleria per part de l'IBISEC, ha estat degudament supervisat per aquesta entitat, i consta del contingut i el grau de detall previstos en l'article 152 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

El projecte respon a les necessitats funcionals i edificatòries de l'equipament proposat i dona compliment als requisits que han de reunir les instal·lacions docents segons l'establert al Reial Decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi Tècnic de l'Edificació, i compleix les normes tècniques relatives a seguretat estructural, seguretat d'utilització, salubritat, protecció front al renou, estalvi energètic i seguretat en cas d'incendi.

La parcel·la on s'ha d'ubicar l'ampliació es tracta de la parcel·la on es troba actualment el centre. La parcel·la està classificada com equipament docent a sòl urbà urbanitzable programat, per la qual cosa el planejament ja contempla l'ús docent, segons l'exposat a la memòria justificativa del Servei d'Infraestructures de la Secretaria Autonòmica de Desenvolupament educatiu de dia 13 de maig de 2024, es considera que aquest projecte no està subjecte a avaluació d'impacte ambiental d'acord amb el previst Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost.

Per donar compliment a l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, al BOIB núm. 55, de 25 d'abril de 2024, es va publicar el tràmit d'informació pública del projecte d'execució de les obres d'ampliació amb un gimnàs del CEIP Can Misses, Eivissa. Transcorregut el termini, no s'hi varen presentar al·legacions.

Per altra banda, en relació a aquest mateix article, dia 22 d'abril de 2024  es va trametre el projecte executiu mitjançant registre digital a l'Ajuntament d'Eivissa perquè aquest organisme emetés l'informe corresponent. Transcorregut el termini, l'Ajuntament no ha emès l'informe corresponent, per la qual cosa s'entén favorable segons l'esmentat article 8.4.

Per tot això, d'acord amb el que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, el Consell de Govern a proposta del conseller d'Educació i Universitats, en la sessió de dia 17 de maig de 2024 adopta, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar el projecte de construcció de la inversió declarada d'interès autonòmic per a l'ampliació amb un gimnàs al CEIP Can Misses, situat en la parcel·la amb referència cadastral 3087101CD6038N0001MO, d'Eivissa.

Segon. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament d'Eivissa

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 17 de maig de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens