Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 312698
Resolució de revocació de la Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia de 24 d’abril de 2024 per la qual es deneguen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVESIII) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 3 de juliol de 2021 es va publicar la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) mitjançant la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 28 de juny de 202, modificada per la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 3 d'agost de 2022 (BOIB núm. 103, de 6 d'agost de 2022.

2. En data 19 de març de 2024 , es va publicar en el BOIB núm.38 la Proposta de resolució provisional del director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic per la qual es deneguen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

3. En data 27 d'abril de 2024 , es va publicar en el BOIB núm.56 la Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia per la qual es deneguen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVESIII) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

4. En data 27 de març de 2024, el Sr Juan Antonio Güeto García   ,titular de l'expedient MOVESIII-4640/2021, va presentar al·legacions contra la Proposta de resolució esmentada.

5. Posteriorment, s'ha detectat que en la Resolució de denegació de 24 d'abril de 2024 (BOIB núm.56, de 27 d'abril de 2024) les al·legacions presentades per Juan Antonio Güeto García no varen ser resoltes.

Fonaments de dret

1. És competent per dictar aquesta Resolució el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, de conformitat amb l'article 56.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el qual disposa que la revocació dels actes de gravamen o desfavorables i la rectificació dels errors materials, aritmètics o de fet en actes i disposicions administratives corresponen a l'òrgan que hagi dictat l'acte o la disposició.

2. L'article 88 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que «La resolució que posi fi al procediment decidirà totes les qüestions plantejades pels interessats i aquelles altres derivades d'aquest.»

3. L'article 109.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que «les administracions públiques poden revocar, mentre no hagi transcorregut el termini de prescripció, els seus actes de gravamen o desfavorables, sempre que aquesta revocació no constitueixi dispensa o exempció no permesa per les lleis, ni sigui contrària al principi d'igualtat, a l'interès públic o a l'ordenament jurídic.»

Per tant, acreditat que l'interessat havia presentat dins termini l'escrit d'al·legacions, és procedent revocar l'esmentada Resolució de denegació de la subvenció per tal de poder atendre-les.

Així mateix, aquesta revocació no constitueix una dispensa o exempció que no estigui permesa per la llei, ni és contrària al principi d'igualtat, a l'interès general o a l'ordenament jurídic.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Deixar sense efecte la Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia de 24 d'abril de 2024 per la qual es deneguen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVESIII) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU (BOIB núm.56, de  27 d'abril de 2024).

2. Retrotreure les actuacions al moment anterior en què es va dictar la Resolució.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 13 de maig de 2024

El director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic Diego Viu Domínguez Per delegació del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia (BOIB núm.103, de 22/07/2023)