Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 312360
Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual s’autoritza la implantació de unitats educatives específiques en centre ordinari (UEECO) als CP Es Canyar, del municipi de Manacor, CEIP Colònia de Sant Jordi, del municipi de Ses Salines, CEIP Guillem Ballester i Cerdó, del municipi de Muro, CEIP Son Caliu, IES Son Ferrer, del municipi de Calvià i IES Sant Agustí, del municipi de Sant Josep de sa Talaia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació i Cultura de 5 de febrer de 2003 (BOIB núm. 20, de 13 de febrer) es publicà la plantilla actualitzada del cos de mestres dels centres públics d'educació infantil i de primària, d'educació especial, d'educació de persones adultes, de primer cicle d'educació secundària obligatòria i dels equips d'atenció primerenca i la composició d'unitats dels centres públics d'educació infantil i de primària i dels centres públics d'educació especial. En aquesta resolució, el CP Es Canyar, va quedar configurat amb 12 unitats d'educació primària.

2. El 25 de setembre de 2023, la cap de Servei d'Atenció a la Diversitat va remetre un informe favorable a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives sobre les necessitats per autoritzar la creació d'aules UEECO a la zona d'escolarització de Manacor i, de manera prioritària, l'obertura de la UEECO del CP Es Canyar.

3. El 16 d'octubre de 2023, l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) va emetre un informe tècnic amb proposta d'actuació per implantar una aula UEECO al CP Es Canyar. En aquest informe es proposa enderrocar la subdivisió interior de la vivenda del conserge per obtenir un espai de 63m2 per a l'aula UEECO i un altre espai per al bany adaptat, també indicà que l'aula UEECO podria disposar d'un espai exterior cobert en el pati d'accés existent.

4. Mitjançant el Reial decret 1552/1985, del 3 de juliol, (BOE núm. 208 de 30 d'agost) es varen crear 47 centres públics d'educació general bàsica y preescolar a les províncies d'Astúries, Balears, Cantabria, Lleó, Madrid, Terol, Toledo, Valladolid i Saragossa. Un dels centres que es va crear amb aquest Reial decret va ser el CEIP Colònia de Sant Jordi, del municipi de Ses Salines. Mitjançant l'Ordre de 3 de setembre de 1985 (BOE núm. 253 de 22 d'octubre) es va posar en funcionament el centre i quedà configurat , amb 8 unitats d'EGB. Mitjançant l'Ordre Ministerial de 5 d'agost de 1994, es regula la implantació gradual del segon cicle d'educació infantil, en determinats centres, un dels quals era el CEIP Colònia de Sant Jordi (BOE núm. 201, de 23 d'agost).

5. El 24 de gener de 2024, la cap del Servei d'Atenció a la Diversitat va remetre un informe favorable a la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives sobre la necessitats d' autoritzar una UEECO pel proper curs escolar 2024-2025,  per donar resposta a les necessitats del municipi de Ses Salines i dels municipis del voltant, en relació amb l'escolarització d'educació especial bàsica 1 (EEB1).

6. El 12 de març de 2024, el Servei d'Infraestructures Educatives va emetre un informe favorable a l'ampliació de la configuració del CEIP Colònia de Sant Jordi amb una aula UEECO a la planta baixa.

7. Mitjançant l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura de 18 de desembre de 2008, es disposà el canvi de domicili del CP Guillem Ballester i Cerdó. Amb aquesta modificació el centre va quedar configurat amb 6 unitats d'educació infantil i 12 unitats d'educació primària.

8. El 27 de gener de 2022, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, va autoritzar l'obertura d'una aula UEECO al CEIP Guillem Ballester i Cerdó, a partir del curs escolar 2022-2023. Aquesta autorització no és va publicar al BOIB.

9. El 18 de març de 2024, el Servei d'Infraestructures Educatives va emetre un informe favorable a l'ampliació de la configuració del CEIP Guillem Ballester i Cerdó, amb una aula UEECO a la planta baixa del centre.

10. El 9 de maig de 2024, el cap de servei d'Inclusió per a la Comunitat Educativa va remetre un informe favorable de la necessitat d'autoritzar una UEECO, al  CEIP Guillem Ballester i Cerdó,  ja que actualment es troba en funcionament, des del curs 2022-2023

11. Mitjançant el Decret 62/2004, de dia 2 de juliol (BOIB núm. 97 de 13 de juliol) es va crear el CP  Son Caliu, del municipi de Calvià,  i mitjançant l'Ordre del conseller d'Educació i Cultura, de 6 de setembre de 2004 (BOIB núm. 129 de 16 de setembre) es va disposar la posada en funcionament del centre per al curs escolar 2004-2005. El centre va quedar configurat amb 6 unitats d'educació infantil i 12 unitats d'educació primària.

12. El 19 de març de 2024 el Servei d'Infraestructures Educatives va emetre un informe favorable d'implantació d'una aula UEECO al CEIP Son Caliu, a la planta baixa del centre.

13. El 9 de maig de 2024 el cap de Servei d'Inclusió per a la Comunitat Educativa va emetre un informe sobre la necessitat d'autoritzar una aula UEECO al CEIP Son Caliu, la qual es troba en funcionament des del curs 2021-2022.

14. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca d'11 de novembre de 2019 s' actualitzà l'oferta formativa per al curs 2019/2020 dels ensenyaments autoritzats, com a conseqüència de la implantació, la supressió i el canvi de perfil o de règim dels cicles formatius de formació professional en centres públics d'educació secundària, en centres integrats de formació professional i en centres d'educació de persones adultes (BOIB núm. 156, de 16 de novembre). Amb aquesta resolució l'IES Son Ferrer va quedar configurat de la manera següent:

Educació secundària obligatòria

De primer a quart d'ESO

Segon d'ESO PMAR

Tercer d'ESO PMAR*

El Programa de Millora de l ‘Aprenentatge i del Rendiment (PMAR)  de 3r de l'ESO desapareix, en aplicació de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, i es va transformar en Programa de diversificació curricular PDC a 3r i 4t de l'ESO, que s'impartiran segons les necessitats d'escolarització.

Batxillerat

Modalitat d'humanitats i ciències socials

Modalitat de ciències

Formació Professional

Estudis de la família professional d'informàtica i comunicacions (IFC)

IFC11 - Títol professional bàsic en Informàtica i comunicacions (presencial continuada) Implantació curs 2014-2015

IFC21 - Tècnic en Sistemes microinformàtics i xarxes (torn d'horabaixa)

IFC33 - Tècnic superior en Desenvolupament d'aplicacions Web (torn d'horabaixa)

Estudis de la família professional Fabricació mecànica (FME)

FME11 - Títol professional bàsic en Fabricació i muntatge (presencial continuada)

Implantació curs 2014-15.

15. El 16 d'abril de 2024, el cap de servei d'Inclusió per a la Comunitat Educativa va emetre un informe sobre la necessitat d'autoritzar una aula UEECO a l'IES Son Ferrer degut a la manca de places vacants a l'etapa d'educació especial bàsica 2 a la zona de Calvià-Andratx i a la zona de Palma per al curs 2024-25.

16. El 8 de maig de 2024 el Servei d'Infraestructures Educatives, de la Secretaria Autonòmica de Desenvolupament Educatiu, va emetre un informe favorable a l'ampliació de la configuració amb la implantació d'una unitat UEECO a l'IES Son Ferrer, condicionat a la instal·lació d'una presa d'aigua.

17. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca d'11 de novembre de 2019  s' actualitzà l'oferta formativa per al curs 2019-2020 dels ensenyaments autoritzats, com a conseqüència de la implantació, la supressió i el canvi de perfil o de règim dels cicles formatius de formació professional en centres públics d'educació secundària, en centres integrats de formació professional i en centres d'educació de persones adultes (BOIB núm. 156, de 16 de novembre). Amb aquesta resolució l'IES Sant Agustí, del municipi de Sant Josep de Sa Talaia va quedar configurat de la manera següent:

Educació secundària obligatòria

De primer a quart d'ESO

Segon d'ESO PMAR

Tercer d'ESO PMAR*

El Programa de Millora de l ‘Aprenentatge i del Rendiment (PMAR) de 3r de l'ESO desapareix, en aplicació de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, i es va transformar en Programa de diversificació curricular PDC a 3r i 4t de l'ESO, que s'impartiran segons les necessitats d'escolarització.

Batxillerat

Modalitat d'humanitats i ciències socials

Modalitat de ciències

Formació Professional

Estudis de la família professional d'informàtica i comunicacions (IFC)

IFC11 - Títol professional bàsic en Informàtica i comunicacions (presencial continuada)

18. El 22 d'abril de 2024, l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius va emetre un informe sobre la proposta d'ubicació i la necessitat d'una aula UEECO a l'IES Sant Agustí. A l'informe s'indica la proposta d'ubicació del bany adaptat, pendent de construir.

19. El 24 d'abril de 2024, el cap de Servei d'Inclusió per a la Comunitat Educativa va remetre un informe al qual informava de la necessitat d'autoritzar una aula UEECO a l'IES Sant Agustí, per al curs escolar 2024-2025, a causa de la manca de places vacants a l'etapa d'educació especial bàsica 2 a l'illa d'Eivissa.

20. El 15 de maig de 2024, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre la implantació d'una UEECO d'EEB1, al CP Es Canyar, del municipi de Manacor, al CEIP Colònia de Sant Jordi, del municipi de Ses Salines, al CEIP Guillem Ballester i Cerdó, del municipi de Muro, al CEIP Son Caliu, del municipi de Calvià i la implantació d'una UEECO d'EEB2, a l ‘IES Son Ferrer, del municipi de Calvià i a l'IES Sant Agustí, del municipi de Sant Josep de sa Talaia.

21. El 15 de maig de 2024, la directora general de Planificació i Gestió Educatives va emetre una proposta de resolució sobre l'autorització de la implantació d'unitats UEECO d'EEB1, als CP Es Canyar, del municipi de Manacor, CEIP Colònia de Sant Jordi, del municipi de Ses Salines, CEIP Guillem Ballester i Cerdó, del municipi de Muro, CEIP Son Caliu, del municipi de Calvià i la implantació d'una unitat UEECO d'EEB2, als IES Son Ferrer, del municipi de Calvià i IES Sant Agustí, del municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 340, de 30 de desembre)

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102.1, la creació, la supressió i la transformació de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan. (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Decret 39/2011, de 29 d'abril, pel qual es regula l'atenció a la diversitat i l'orientació educativa als centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics (BOIB núm. 67, del 5 de maig de 2011).

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

7. Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost, (BOIB núm. 3, de 5 de gener).

Per tot això, d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives, en data 15 de maig de 2024, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar, amb efectes de l'inici del curs escolar 2023-2024, la modificació de la configuració del col·legi d'educació primària (CP) Es Canyar, del municipi de Manacor, amb la implantació d'una unitat UEECO d'educació especial bàsica1 (EEB1), amb 7 places escolars. Amb aquesta modificació el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07002038

Denominació genèrica: col·legi d'educació primària

Denominació específica: Es Canyar

Domicili: c. Es Canyar, s/n

Municipi: Manacor

CP: 07500

Ensenyaments autoritzats:

- Educació primària: 12 unitats i 300 places escolars.

- EEB1:1 unitat UEECO amb 7 places escolars.

2. Autoritzar, amb efectes de l'inici del curs escolar 2024-2025, la modificació de la configuració del col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) Colònia de Sant Jordi, del municipi de Ses Salines, amb la implantació d'una unitat UEECO d'educació especial bàsica 1 (EEB1), amb 7 places escolars. Amb aquesta modificació el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07002257

Denominació genèrica: col·legi d'educació infantil i primària

Denominació específica: Colònia de Sant Jordi

Domicili: c. de ses Escoles, s/n

Localitat: Colònia de Sant Jordi

Municipi: Ses Salines

CP: 07638

Ensenyaments autoritzats:

- Educació infantil de segon cicle: 6 unitats i 150 places escolars.

- Educació primària: 12 unitats i 300 places escolars.

- EEB1:1 unitat UEECO amb 7 places escolars.

3. Autoritzar, amb efectes de l'inici del curs escolar 2022-2023, la modificació de la configuració del col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) Guillem Ballester i Cerdó, del municipi de Muro, amb la implantació d'una unitat UEECO d'educació especial bàsica1 (EEB1), amb 7 places escolars. Amb aquesta modificació el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07002567

Denominació genèrica: col·legi d'educació infantil i primària

Denominació específica: Guillem Ballester i Cerdó

Domicili: c. can Moragues, s/n

Municipi: Muro

CP: 07440

Ensenyaments autoritzats:

- Educació infantil de segon cicle: 9 unitats i 225 places escolars.

- Educació primària: 18 unitats i 450 places escolars.

- EEB1:1 unitat UEECO amb 7 places escolars..

4. Autoritzar, amb efectes retroactius, de l'inici del curs escolar 2021-2022, la modificació de la configuració del col·legi d'educació infantil i primària (CEIP) Son Caliu, del municipi de Calvià, amb la implantació d'una unitat UEECO d'educació especial bàsica 1 (EEB1), amb 7 places escolars. Amb aquesta modificació el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07012998

Denominació genèrica: col·legi d'educació infantil i primària

Denominació específica: Son Caliu

Domicili: c. Zaragoza, núm. 6

Localitat: Palmanova

Municipi: Calvià

CP: 07181

Ensenyaments autoritzats:

- Educació infantil de segon cicle: 6 unitats i 150 places escolars.

- Educació primària: 12 unitats i 300 places escolars.

- EEB1:1 unitat UEECO amb 7 places escolars.

5. Autoritzar, amb efectes de l'inici del curs escolar 2024-2025, la modificació de la configuració de l'Institut d'educació secundària (IES) Son Ferrer, del municipi de Calvià, amb la implantació d'una unitat UEECO d'educació especial bàsica 2 (EEB2), amb 7 places escolars. Amb aquesta modificació el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07008363

Denominació genèrica: institut d'educació secundària

Denominació específica: Son Ferrer

Titular: Conselleria d'Educació i Universitats

Domicili: c. Còndor, núm. 9

Localitat: Son Ferrer

Municipi: Calvià

CP: 07181

 

Ensenyaments autoritzats:

Educació secundària obligatòria

De primer a quart d'ESO

2 unitats PDC

1 unitat UEECO d'EEB2, amb 7 places escolars.

Batxillerat

Modalitat d'humanitats i ciències socials, ciències i tecnologia i general

Formació Professional

Estudis de la família professional d'informàtica i comunicacions (IFC)

IFC11 - Títol professional bàsic en Informàtica i comunicacions (presencial continuada)

IFC21 - Tècnic en Sistemes microinformàtics i xarxes (torn d'horabaixa)

IFC32 – Tècnic superior en Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma (presencial continuada)

IFC33 - Tècnic superior en Desenvolupament d'aplicacions Web (torn d'horabaixa)

Estudis de la família professional Fabricació mecànica (FME)

FME11 - Títol professional bàsic en Fabricació i muntatge (presencial continuada)

6. Autoritzar, amb efectes de l'inici del curs escolar 2024-2025, la modificació de la configuració de l'Institut d'educació secundària (IES) Sant Agustí, del municipi de Sant Josep de sa Talaia, amb la implantació d'una unitat UEECO d'educació especial bàsica 2 (EEB2), amb 7 places escolars. Amb aquesta modificació el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07008867

Denominació genèrica: institut d'educació secundària

 Denominació específica: Sant Agustí

Titular: Conselleria d'Educació i Universitats

Domicili: Finca davall es Pou, s/n

Localitat: Sant Agustí des Vedrà

Municipi: Sant Josep de sa Talaia

CP: 07839

Ensenyaments autoritzats:

Educació secundària obligatòria

De primer a quart d'ESO

2 unitats PDC

1 unitat UEECO d'EEB2, amb 7 places escolars.

Batxillerat

Modalitat d'humanitats i ciències socials, ciències i tecnologia i general

Formació Professional

Estudis de la família professional d'informàtica i comunicacions (IFC)

IFC11 - Títol professional bàsic en Informàtica i comunicacions (presencial continuada)

7. Inscriure aquestes autoritzacions en el Registre estatal de centres docents no universitaris (RCD) del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports i en el Registre autonòmic de centres docents de la Conselleria d'Educació i Universitats (Repositori de centres).

8. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.​​​​​​​

Palma, en data de la signatura electrònica (16 de maig de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany