Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 312044
Extracte de la convocatòria d’ajudes econòmiques de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, destinades a l’adaptació dels centres d’atenció infantil per a nins i nines de 0 a 3 anys al Reglament pel qual s’estableixen els criteris d’autorització dels centres d’atenció infantil per a nins i nines de 0 a 3 anys per l’illa de Mallorca, aprovada per la Resolució de la Presidència de l’IMAS de dia 14 de maig de 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif: 761008)

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.bi 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la base de dades Nacional de subvencions

Primer. Objecte i Finalitat

Aquestes ajudes van destinades a persones físiques o jurídiques o entitats sense ànim de lucre titulars de centres privats, que atenen regularment infants de 0 a 3 anys sotmeses al Reglament pel qual s'estableixen els criteris d'autorització dels centres d'atenció infantil per a nins i nines de 0 a 3 anys per a l'illa de Mallorca publicat al BOIB núm. 67, de 20 de maig de 2023 (en endavant RACAI), i per tant, sense autorització educativa com a centres educatius de primer cicle d'educació infantil a l'illa de Mallorca.

La finalitat d'aquestes ajudes es donar suport al finançament d'obres i els subministraments indicats a la convocatòria per a l'adaptació de centres d'atenció infantil per a nins i nines de 0 a 3 anys al RACAI.

Segon. Persones beneficiàries

Podran sol·licitar una ajuda en el marc d'aquesta convocatòria les entitats, associacions, persones físiques i jurídiques que, a més de dur a terme l'activitat econòmica descrita, i per tant, tenir la consideració d'empresa, reuneixin els requisits següents:

  1. Estar legalment constituïdes, en el cas de persones jurídiques
  2. Tenir domicili social (representació o delegació) a l'illa de Mallorca.
  3. Tenir personalitat jurídica i capacitat d'obrar
  4. Estar al corrent en el compliment de les obligacions econòmiques amb el Consell de Mallorca i amb l'IMAS i de les altres obligacions tributàries i amb la Seguretat Social que venguin imposades per la normativa vigent.
  5. No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari que estableix l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i l'article 8 de OGS (Annex 3).
  6. Tenir assignat número de CAI o, al seu cas, haver presentat la comunicació establerta a la Disposició transitòria primera del RACAI.
  7. Estar inscrit en el Registre Unificat de Serveis Socials (RUSS)

Tercer. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions de el Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017).

Modificada per Acord de Ple del Consell de Mallorca de data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 4 d'agost de 2018).

Quart. Quantia

L'import màxim total que es destina a la convocatòria és de 1.000.000,00 €, amb càrrec a la partida 50.23151.77000 del pressupost de despeses de l'IMAS de 2024. Es preveu que la despesa no reconeguda dins l'exercici pressupostari 2024 s'incorporarà al pressupost de l'any 2025 com a romanent afectat.

No obstant, L'execució de la despesa corresponent a l'exercici 2025 resta condicionada a existència de crèdit adequat i suficient en el pressupost de despeses d'aquesta anualitat, es a dir les concessions de les ajudes que es resolguin a l'any 2025.

La quantia total màxima que figura en aquesta convocatòria té caràcter estimat i la concessió de les subvencions queda condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de concessió tal com disposa l'article 23.3 de l'Ordenança general de subvencions.

Cinquè. Termini per a presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds és des del dia següent al de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears fins al dia 1 de setembre de 2024.

Si el darrer dia del termini fos inhàbil (dissabte, diumenge o un dia declarat festiu al municipi de Palma), s'entendrà que el termini conclou en el primer dia hàbil següent.

Sisè. Període subvencionable i despeses subvencionables

Període subvencionable

Únicament seran subvencionables les despeses realitzades des del 21 de maig de 2023 fins el 31 de març de 2025, ambdós inclosos.

Despeses subvencionables.

Es determina que l'import de la subvenció podrà ser de fins al 100% de les despeses subvencionables amb un màxim de 40.000 euros per centre.

Les despeses subvencionables amb aquestes ajudes son les següents:

A. Les obres i treballs d'adaptació sobre espais i instal·lacions de centres existents a l'illa de Mallorca que siguin necessaris per obtenir l'autorització del servei com a centre d'atenció infantil, d'acord amb el RACAI, entre aquestes:

  • Adequació dels espais i els elements que conformen el centre per tal d'obtenir les condicions mínimes d'ús i accessibilitat regulades en la normativa vigent, i en especial al RACAI.
  • Adequació a la normativa vigent de les instal·lacions de sanejament, aigua, gas, electricitat, aigua calenta sanitària, calefacció i climatització.
  • Instal·lacions de proteccions solars dels patis o zones exteriors.
  • Adequació de banys i cuines.
  • Instal·lació de sistemes de climatització.
  • Millora de l'aïllament tèrmic o acústic (adequació de finestres, etc.)
  • La supressió de barreres arquitectòniques i millora de l'accessibilitat.
  • Dotació de mobiliari i/o maquinària amb coherència amb l'ús previst. (Mobiliari i maquinària per a sales, aules, menjadors, etc.).

Únicament, si es du a terme l'obra i es refereixen a aquesta obra, també seran despeses subvencionables:

  • Honoraris tècnics per a la redacció de projectes d'obres i/o activitat (Plànols de planta, d'instal·lacions elèctriques, etc.).
  • Taxa per a la llicència d'obres.
  • Taxa per a l'ampliació o modificació de la llicència d'activitats.
  • Taxa per l'abonament de certificats de l'ajuntament corresponent.

L'import de la subvenció per aquests conceptes podrà ser de fins al 100% de les despeses subvencionables amb un màxim de 40.000 euros per centre.

B. En el cas de centres en què l'adequació dels espais per obtenir l'autorització corresponent del servei com a centre d'atenció infantil no sigui viable, es pot subvencionar el trasllat a un local més adient a l'illa de Mallorca. En aquests casos, les despeses subvencionables són les obres i treballs d'adequació, així com les taxes descrites en el punt anterior sobre els nous espais per tal d'autoritzar el nou centre d'atenció infantil amb un màxim de 40.000 euros per centre.

C. En el cas que el beneficiari no pugui recuperar o compensar l'IVA de les actuacions indicades a els apartats A i B i així l'hagi indicat a l'Annex 1, també es considerarà com a despesa subvencionable l'IVA de les actuacions indicades.

Setè. Altres dades d'interès

Qualsevol altre informació d'aquesta convocatòria, així com els models per presentar sol·licitud es troben a la Seu del Consell de Mallorca https://seu.conselldemallorca.net/web/seu/fitxa?key=146916

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra ella es pot interposar, d'acord amb l'article 28.1 dels Estatuts de l'IMAS aprovats per Acord del Ple del Consell de Mallorca d'11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la notificació de la present resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

(Signat electrónicament: 15 de maig de 2024

El conseller executiu de Benestar Social i president de l'IMAS Guillermo Sánchez Cifre)