Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FUNDACIÓ ORQUESTRA SIMFÒNICA ILLES BALEARS

Núm. 309198
Acords del Patronat de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears pels quals es deleguen en la gerent facultats per a la tramitació de determinats procediments de contractació i d’encomanes de gestió

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears és un ens instrumental, definit a l'article 2 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la CAIB, com a fundació del sector públic i està adscrita a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, d'acord amb el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració da la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Fundació, com a part del sector públic, té la consideració de poder adjudicador, i li és d'aplicació la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la qual cosa està sotmesa a la normativa en matèria de contractació pública i a l'obligació de dur a terme els procediments  de contractació a través de mitjans electrònics.

2. L'article 36 dels Estatuts de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears (BOIB núm. 2020, d'1 de desembre de 2020) estableix que l'òrgan de contractació de la Fundació és el Patronat, sens perjudici del que estableixi la normativa autonòmica en matèria de contractació centralitzada.

Ara bé, les funcions que li corresponen com a òrgan de contractació es poden delegar en la presidència, vicepresidència o la gerència.

3. D'altra banda, l'article 15 dels Estatuts de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears (BOIB núm. 2020, d'1 de desembre de 2020) estableix el següent: “l. Acordar l'aprovació d'inici d'expedients de contractació i dels plecs que han de regir els contractes d'obres, serveis i subministraments, així com acordar-ne l'adjudicació i exercir la resta de facultats i funcions pròpies de l'òrgan de contractació, en cas que la competència no estigui delegada en el director gerent segons allò que preveu la lletra f) de l'article 24.1.”

4. Per tal d'agilitar la tramitació dels expedients de contractació, així com la seva publicitat a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic, resulta més adient que el gerent tingui les facultats per poder realitzar determinades contractacions d'obres, serveis i subministraments necessaris, la qual cosa permetrà un desenvolupament i execució àgil de l'activitat de la Fundació en matèria de contractació.

Fonaments de dret

1. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del Règim Jurídic del Sector Públic, quant a les delegacions de competències.

2. Els articles 25, 26 i 42.c) de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, quant a la delegació a favor de l'administració instrumental.

3. Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració da la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. Article 27 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per això, s'aproven els següents

Acords

1. Delegar en la gerent de la Fundació la facultat per a la contractació de les obres, serveis i/o subministraments en els casos prevists a l'article 118 i a l'article 159 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic (expedients de contractació en contractes menors, procediment obert simplificat i procediment obert abreujat), amb els màxims legals vigents de cada procediment en el moment d'efectuar la licitació, sens perjudici de la seva obligació de donar compte al Patronat de totes les contractacions fetes en virtut d'aquesta delegació.

2. Delegar en la gerent de la Fundació la facultat per a la contractació en els procediments amb negociació previstos en la Subsecció 4ª Secció 2ª Capítol I Títol I de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic (negociats amb publicitat i sense publicitat), amb un màxim de valor estimat del contracte lligat al màxim legal vigent en el moment d'efectuar la licitació que tinguin els procediments oberts simplificats de serveis i subministraments, sens perjudici de la seva obligació de donar compte al Patronat de totes les contractacions fetes en virtut d'aquesta delegació.

3. Delegar en la gerent de la Fundació la facultat per dur a terme encomanes de gestió com a mitjà propi de conformitat amb l'article 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre , de Contractes del Sector Públic, amb el límit establert en l'article 15.2 de la Llei 7/2010, de 2 de juliol, del Sector Públic Instrumental de la Comunitat de les Illes Balears, sense perjudici de la seva obligació de donar compte al Patronat de totes les encomanes fetes a mitjans propis en virtut d'aquesta delegació.

4. Disposar que la delegació de facultats a què es refereixen aquests Acords no altera la competència de l'òrgan delegant i s'entén sense perjudici de les potestats de revocació i d'avocació que corresponen al Patronat de la Fundació, quant al coneixement o a la resolució dels assumptes o procediments en què ho consideri oportú, i sempre d'acord amb el que es preveu en els articles 25, 26 i 28 de la Llei 3/2003.

5. Disposar que les resolucions adoptades en virtut de qualsevol de les delegacions de competències a les quals es refereix aquests Acords han d'indicar expressament aquesta circumstància, juntament amb l'especificació de l'òrgan que delega i de la publicació oficial d'aquesta delegació.

6. Publicar aquests Acords en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

7. Establir que els efectes d'aquests Acords es produiran al mateix dia de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, (signat electrònicament: 14 de maig de 2024)

El president del Patronat  Jaume Bauzà Mayol