Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 306409
Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública relatiu a l'actualització del barem d'indemnitzacions derivades de la col·laboració en la realització d'activitats formatives i de perfeccionament, incloses dins el Pla de Formació del Consell de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'1 d'abril de 2015 el Consell Executiu del Consell va aprovar un acord relatiu a l'aprovació del barem d'indemnitzacions derivades de la col·laboració en la realització d'activitats formatives i de perfeccionament, incloses dins el Pla de Formació del Consell de Mallorca.

2. El 29 de març de 2017 el Consell Executiu del Consell de Mallorca va emetre acord de modificació del barem d'indemnitzacions derivades de la col·laboració en la realització d'activitats formatives i de perfeccionament, incloses dins el Pla de Formació del Consell de Mallorca.

3. El 18 de febrer de 2023 la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat emet resolució per la qual s'actualitza el barem de les indemnitzacions que s'han de percebre per col·laborar en les activitats formatives previstes en el Decret 62/2011, de 20 de maig,

4. El 22 de febrer de 2024 el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública va emetre resolució per la que s'aprova el Pla de Formació del Consell de Mallorca per l'any 2024, on s'inclouen les modalitats de col·laboració en les activitats formatives que són anàlogues a les modalitats previstes en el Decret 62/2011 del Govern.  

5. Atès que les quanties del barem d'indemnitzacions derivades de la col·laboració en la realització d'activitats formatives i de perfeccionament aprovat pel Consell de Mallorca no s'han actualitzat des de febrer de 2017 i que és necessari actualitzar el barem actual d'indemnitzacions aplicable en el Consell d'acord amb els termes del Decret 62/2011

6. El 3 de maig de 2024 la cap de Servei de Formació i Planificació i la directora insular de Funció Pública emeteren informe proposta per deixar sense efectes l'Acord del Consell Executiu d'1 d'abril de 2015 relatiu a l'aprovació del barem d'indemnitzacions derivades de la col·laboració en la realització d'activitats formatives i de perfeccionament, incloses dins el Pla de Formació del Consell de Mallorca.

7. El 3 de maig de 2024 la tècnica jurídica del Servei de Formació i Planificació emet informe favorable

Consideracions jurídiques

1. Atès l'article 29 del Decret 16/2016, de 8 d'abril, pel qual s'aprova el text consolidat del decret pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l'administració autonòmica de les Illes Balears, que estableix que Les indemnitzacions que s'han de percebre per la col·laboració en les activitats de formació i perfeccionament s'han d'ajustar als barems que a aquest efecte els òrgans competents dels instituts, escoles o organismes aprovin i publiquin en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

2. Atès l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques on s'estableixen els principis de bona regulació en l'exercici de la iniciativa legislativa i potestat reglamentaria.

3. Atès l'article 64 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, el Consell de Mallorca ha d'exercir les seves competències atenent a la legislació estatal i autonòmica pertinent.

4. Atès l'article 190 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears on s'estableix el règim jurídic del personal al servei de les entitats locals.

5. Atès l'Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca de 28 de setembre de 2022 pel que es delega en el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública totes les seves atribucions en matèria de personal, excepte l'aprovació de la relació de llocs de treball, la sanció de separació del servei dels funcionaris i l'acomiadament del personal laboral i l'aprovació del nombre i règim del personal eventual.

Per tot això,

 

Resolc

1. Deixar sense efectes l'Acord del Consell Executiu d'1 d'abril de 2015 relatiu a l'aprovació del barem d'indemnitzacions derivades de la col·laboració en la realització d'activitats formatives i de perfeccionament, incloses dins el Pla de Formació del Consell de Mallorca, així com també l'Acord del Consell Executiu de 29 de març de 2017 de modificació de l'Acord del Consell Executiu d'1 d'abril de 2015.

2. Establir el Decret 62/2011, de 20 de maig, pel qual es regulen les modalitats de col·laboració en les activitats formatives i en els processos selectius i de provisió organitzats per l'Escola Balear d'Administració Pública com a norma d'aplicació respecte a les indemnitzacions derivades de la col·laboració en la realització d'activitats formatives i de perfeccionament, incloses dins el Pla de Formació del Consell de Mallorca.

3. Disposar la publicació d'aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (8 de maig de 2024)

El conseller executiu del Departament d'Hisenda i Funció Pública (per delegació del Consell Executiu, segons acord de dia 28 de setembre de 2022, BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) Rafael Àngel Bosch Sans