Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 306401
Modificació dels Estatuts de la Federació Balear de Caça

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 97.6 de la Llei 2/2023, de 7 de febrer, de l'activitat física i l'esport de les Illes Balears estableix que els estatuts de les federacions esportives, com també les seves modificacions -una vegada que els ha ratificat l'administració esportiva del Govern de les Illes Balears- s'inscriuran en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears.

El 10 de maig de 2024 el director general d'Esports va dictar la Resolució per la qual es ratifica la modificació dels articles 20.5, 24.4 i 66.C).k) dels Estatuts de la Federació Balear de Caça aprovats per l'Assemblea General en la sessió extraordinària de 24 d'abril de 2024.

Així mateix, s'autoritza la inscripció d'aquesta modificació en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears amb la redacció següent:

«Article 20.5

Tots els càrrecs són honorífics. L'Assemblea General pot establir, amb caràcter excepcional, una compensació econòmica per a un membre de la junta directiva per la seva dedicació exclusiva, i tal compensació ha de constar de forma diferenciada en el pressupost. L'Assemblea General acordarà anualment, juntament amb l'aprovació dels pressuposts anuals, l'import que es destinarà a les dietes del càrrec de president/a.

En cap cas, la compensació econòmica ni les dietes del càrrec de president/a pot ser satisfeta amb càrrec a les subvencions públiques que percebi la federació.»

«Article 24.4

El president/a percebrà un import en concepte de dietes, quantitat que ha de ser aprovada anualment, juntament amb els pressuposts anuals, per l'Assemblea General».

«Article 66

C. Finalitat i/o aplicació dels recursos

La totalitat dels ingressos de la federació han d'aplicar-se al compliment de les seves finalitats socials. Quan es tracti d'ingressos procedents de competicions o manifestacions esportives adreçades al públic, aquests beneficis han d'aplicar-se exclusivament al foment i desenvolupament de les activitats físiques i esportives dels membres de la federació.

Sense perjudici de l'anterior, la federació pot destinar els seus bens a finalitats industrials, comercials, professionals o de serveis, o exercir activitats d'igual caràcter, sempre que els possibles rendiments s'apliquin íntegrament a conservar-ne l'objecte social, i sense que, en cap cas, puguin repartir-se beneficis entre els seus membres.

En conseqüència, la finalitat dels recursos econòmics de la federació és la següent, sens perjudici d'altres aplicacions o finalitats que reculli el pressupost o la memòria sempre que compleixin el que estableixen els dos paràgrafs anteriors:

a. Administració de la federació.

b. Direcció i serveis de la Junta Directiva, incloent-hi els viatges.

c. Competicions.

d. Ajudes a clubs i altres entitats.

e. Ajudes a actes esportius.

f. Construccions i altres actius immobilitzats.

g. Formació d'esportistes i de tècnics i de tècniques.

h. Esport d'alt nivell i professional.

i. Àrbitres.

j. Òrgans jurisdiccionals.

k. Dietes president/a».

Informar que tot i que la Federació Balear de Caça hagi procedit a modificar el contingut de l'article 20.5, no es tenen per adaptats la resta d'apartats d'aquest article a la legislació vigent.

La Resolució del director general d'Esports de 10 de maig de 2024 queda incorporada com a annex del text refós dels Estatuts ratificat pel conseller de Turisme i Esports el 9 d'octubre de 2012, modificat mitjançant Resolució del conseller de Turisme i Esports de 17 de juliol de 2014 i Resolucions del director general d'Esports de 15 de setembre de 2023, de 22 de desembre de 2023 i de 29 de febrer de 2024.

Aquesta modificació dels Estatuts entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Els Estatuts han d'estar permanentment accessibles en la pàgina web de la federació, sense perjudici de qualsevol altre mitjà que n'asseguri la publicitat.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (13 de maig de 2024)

El director general d'Esports Joan Antoni Ramonell Miralles