Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'EIVISSA

Núm. 305325
Bàndol per establir l’horari de les operacions de càrrega i descàrrega al municipi d’Eivissa de forma genèrica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

RAFAEL TRIGUERO COSTA, ALCALDE DE L'EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE LA CIUTAT D'EIVISSA

FAIG SABER:

De conformitat al previst a l'Ordenança municipal reguladora de l'entrada de vehicles mitjançant de les voreres i/o vies públiques, reserva de la via pública per càrrega i descàrrega d'ús exclusiu i d'us públic publicada al Boib núm. 106 de data 16 de juliol de 2015 i atesa la importància de facilitar els treballs dels transportistes i alleujar el tràfic urbà, s'ha considerat  procedent establir un horari per les operacions de càrrega i descàrrega a tot el municipi d'Eivissa, i mitjançant  Decret d'Alcaldia de data 9 de maig de 2024, s'ha adoptat el següent acord:

PRIMER.- Establir l'horari de les operacions de càrrega i descàrrega al municipi d'Eivissa de forma genèrica de 8:00 fins a les 17:00 hores a tot el municipi.

En relació a les zones ACIRE de la ciutat, només es podrà accedir dins els horaris establerts de restricció i les operacions de càrrega i descàrrega s'hauran d'ajustar al horari genèric establert de 8:00 fins a les 17:00 hores.

SEGON.- Els usuaris de la zona reservada per càrrega i descàrrega estaran sotmesos a les condicions següents:

1. L'Ajuntament podrà determinar per a cada zona de càrrega i descàrrega el temps màxim de permanència. Com a norma general, s'establirà un període màxim d'estacionament de 15 minuts per vehicle, a excepció d'aquelles zones en què es reguli de forma diferent per part dels serveis tècnics municipals.

2. En aquests casos, els usuaris han de col·locar, en un lloc perfectament visible des de l'exterior del vehicle, un mecanisme que indiqui l'hora d'arribada.

3. Fora d'aquestes zones reservades, únicament es permet la càrrega i descàrrega, prèvia autorització, en els dies, hores i llocs que determinin els serveis tècnics municipals i la policia local, i s'hauran d'evitar les hores puntes a les vies principals .

4. Els vehicles que realitzin operacions de càrrega i descàrrega no poden ocupar ni totalment ni parcialment les voreres, passejos o zones en què, amb caràcter general, estigui prohibida la parada.

5. Les mercaderies i els objectes que es carreguin i es descarreguin, s'han de traslladar directament de la finca al vehicle i en cap cas s'han d'emmagatzemar temporalment a la via pública.

6. Les operacions de càrrega i descàrrega s'han de fer amb precaució, evitant sorolls innecessaris, i es deixaran nets els espais utilitzats.

7. Les mercaderies s'han de carregar i descarregar per al costat del vehicle més proper a la vorera, utilitzant els mitjans necessaris per agilitzar l'operació i, sense dificultar la circulació ni de vianants ni de vehicles.

8. Els vehicles d'abastament a locals comercials de venda al detall han de tenir, amb caràcter general, una massa màxima autoritzada de 12.500 kg., per així facilitar l'accés i les maniobres al punt de destinació les operacions de càrrega i descàrrega

 

Eivissa, document signat electronicament (13 de maig de 2024)

L'alcalde Rafael Triguero Costa