Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 301801
Resolució del director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, en endavant, EPRTVIB, per la qual s’aprova la llista definitiva de mèrits del Grup C i D del concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l’EPRTVIB, així com la llista de persones aspirants que han superat el procés selectiu del concurs, referida a cada una de les illes en què es convoquen places, i se’ls adjudica el lloc de treball

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Direcció de 25 de maig de 2022, es va aprovar l'oferta pública d'ocupació d'estabilització corresponent al personal laboral al servei de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) (BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022), en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOIB núm. 67, de 24 de maig). El dia 1 de desembre de 2022 es va publicar al BOIB una modificació de l'Acord pel qual s'aprova l'oferta pública d'ocupació corresponent al personal laboral de l'EPRTVIB (BOIB 156, de 1 de desembre) aprovada en la sessió del Consell de Direcció de dia 28 de novembre de 2022.

2. El dia 17 de desembre de 2022 (BOIB núm. 164 de 17 de desembre de 2022) es va publicar la Resolució del director de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears per la qual s'aprova la convocatòria de concurs extraordinari de mèrits per cobrir 55 places de personal laboral de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, el sistema de selecció de les quals és el de concurs extraordinari de mèrits (disposicions addicionals setena i vuitena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre) incloses en l'oferta pública d'estabilització aprovada, per l'Acord del Consell de Direcció de 25 de maig de 2022 i modificada per Acord del Consell de Direcció de dia 28 de novembre de 2022.

3. El dia 31 de gener de 2023 va finalitzar el termini que preveuen les bases reguladores per a la presentació de sol·licituds per prendre part en la convocatòria esmentada.

4. Per mitjà de la Resolució del director general de l'EPRTVIB del 28 de març de 2023, es va aprovar la llista provisional de persones admeses i excloses, amb indicació de les causes d'exclusió, del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir places de personal laboral de l'EPRTVIB.

5. Les persones aspirants excloses i/o omeses van disposar d'un termini de 7 dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, per esmenar el defecte o adjuntar el document que sigui preceptiu. Si la persona interessada no acompleix el requeriment dins els termini esmentat, l'Ens considerarà que desisteix de la sol·licitud.

6. El dia 20 d'abril de 2023 es va publicar la Resolució per la qual es nomenen els membres dels òrgans de selecció de la convocatòria del procés selectiu d'estabilització mitjançant concurs extraordinari de mèrits de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

7. Mitjançant la Resolució del director general de l'EPRTVIB de l'11 de maig de 2023, es va aprovar la llista definitiva de persones admeses i excloses del procés d'estabilització del concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'EPRTVIB.

8. El dia 11 de maig de 2023 es va publicar de conformitat amb la base 10.2 la Resolució per la qual s'aprova la llista provisional de mèrits al·legats pels aspirants que han participat en el procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i es va atorgar un període de 7 dieshàbils des de la publicació de la llista provisional de mèrits al·legats per esmenar els errors de fet, materials o aritmètics que hagin pogut cometre en les al·legacions dels mèrits (full d'autobaremació), com a conseqüència d'haver situat de manera incorrecta un mèrit en l'apartat d'un altre mèrit, o d'haver calculat erròniament les unitats dels mèrits al·legats.

9. El Tribunal Qualificador del procés selectiu dels grups C i D es va constituir en la sessió de 30 de maig de 2023.

10. Dins del termini atorgat al efecte, es presenten al·legacions per part de tres candidats que opten, dos d´ells a la categoria de “tècnic especialista, especialitat tècnica i explotació- Menorca”,i un ala de “Editor/a Grup C, especialista Informatius-Menorca”.

11. El Tribunal qualificador a la sessió de data 1 de juny de 2023, es reuneix a l´efecte de revisar les tres al·legacions presentades, si bé no es va poder fer ja que el tribunal encara no tenia accés a la plataforma “convoca”.

12. El tribunal qualificador ala sessió de data 15 de juny 2023,es reuneix a l'efecte de resoldre les al·legacions presentades pels candidats a les que s ha fet referència al punt anterior.I acordadesestimar l'al·legació presentada per el Sr. Narcís Joan Colomer Gomila, atès que el curs de formació no s´ajusta a l`establert al punt 2.3 de les bases. Igualment acorda estimar provisionalment l'al·legació presentada per la Sra. Vanesa Ortí Precedo, en la qual rectifica la puntuació de mèrits professionals. El Tribunal acorda considerar l'autobaremació realitzada per l'aspirant, no obstant, la comprovació dels mèrits es realitzarà en el moment adient, d'acord amb el que estableix el punt “11. Llista informativa d'ordre d'aspirants i requeriments” de l'annex 2 “Bases específiques de la convocatòria” .

13. El tribunal qualificador a la sessió de 4 de juliol esreuneix,a l`efecte de revisar l' al·legació d´un dels candidats (Sr. Bartomeu Fiol Arguimbau- Tècnic especialista, especialista tècnica i explotació Menorca) i acorda estimar la seva al·legació, atès que una vegada revisat el seu expedient, no és tracta dela presentació d'un nou mèrit sinó la rectificació del càlcul de puntuació.

14. En data 10 de juliol i 16 d´agost, el Tribunal qualificador es reuneix amb la següent odre del dia “Revisió del mèrits i requisits dels aspirants inclosos a la llista informativa elevada al director de l´ens públic”, si bé no s´arriba a cap acord ja que segons manifesta el Tribunal la sol·licitud que s'ha realitzat a RRHH envers l'aportació dels certificats dels expedients personals impedeix fer la revisió dels candidats.

15. En data 6 de setembre, l´Ens a la vista de les actes i acords abans referenciats, detecta que el Tribunal qualificador ha omès incloure la llista informativa de l´ordre d' aspirants d' acord amb la puntuació dels mèrits al·legats en la declaració responsable i sol·licita al Tribunal que ho esmeni.

16. En data 7 de setembre el tribunal es reuneix i acorda esmenar l'acord pres en data 15 de juny atès que es va ometre adjuntar l´annex de la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació resultant dels mèrits al·legats en la declaració responsable d'autobaremació. Igualment esmena uns errors del quadre resum on es relacionen el nombre de places convocades i el nombre d'aspirants als quals se'ls ha de requerir la documentació, per tant, aquest Tribunal remet novament l'Acord rectificat.

17. Per mitja de la resolució de data 5 de desembre publicada en data 7 de setembre de 2023, el director general de l´EPRTVIB, va aprovar la llista informativa de l' odre d' aspirants d' acord amb la puntuació resultant dels mèrits al·legats en la declaració responsable d'autobaremació del procés excepcional d' estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir places de personal laboral ( Grup C i D). Aquesta resolució va conferir un termini de 10 dies hàbils als aspirants requerits, per tal que acreditessin els requisits i els mèrits al·legats en la declaració responsable.

18. Un cop finalitzat el termini per presentar las documentació, el Tribunal Qualificador va baremar els mèrits dels aspirants en diverses sessions celebrades durant els mesos de gener i febrer de 2024

19. El 6 de febrer de 2024, es va publicar l´acord del tribunal pel qual s´aprovava la llista provisional de mèrits, que conferia un termini de 7 dies hàbils per presentar al·legacions o per sol·licitar la revisió de l'expedient.

20. Durant aquest termini varen presentar al·legacions o varen sol·licitar veure l' expedient els aspirants següents: Alfredo Martín Moreno, Ignacio Beato López, Alejo Fraile Bueno, i Mª Jose Garcia Doce.

21. Entre el 6 de març de 2024, els aspirants indicats anteriorment varen revisar l' expedient davant el tribunal, enaquest acte el Tribunal els notifica el full de valoració dels mèrits mitjançant el qual es desestimaven motivadament les al·legacions de tots, manco la de la Sra. María Jose Doce Garcia Doce.

22. Pel que fa la categoria de tècnic especialista, especialitat tècnica i operacions ( Menorca) lesactuacions a partir de la resolució del expositiu 18 varen ser les següents:

- El 25 de gener de 2024 es va publicar el requeriment d'esmena de documentació d'aquesta categoria, que conferia un termini de 10 dies hàbils per presentar la documentació que acrediti el compliment dels requisits declarats.

- Atès que durant aquest termini no es varen presentar les esmenes pertinents, el 21 de febrer de 2024, es va publicar l'acord del Tribunal Qualificador d'ampliar el requeriment de presentació de documentació als candidats de la categoria tècnic especialista, especialitat tècnica i explotació Menorca, que conferia un termini de 10 dies hàbils als aspirants requerits, per tal que acreditessin els requisits i els mèrits al·legats en la declaració responsable.

- Un cop finalitzar el termini per presentar la documentació, el Tribunal Qualificador va baremar els mèrits dels aspirants.El 21 de març de 2024, es va publicar l'acord del Tribunal Qualificador de la llista provisional de mèrits de la categoria tècnic especialista, especialitat tècnica i explotació Menorca, que conferia un termini de 7 dies hàbils per presentar al·legacions o per sol·licitar la revisió de l'expedient. Durant aquest termini varen presentar al·legacions l'aspirant Bartomeu Fiol Arguimbau.

- El 22 d'abril l'aspirant indicat anteriorment va revisar l'expedient davant el Tribunal, El qual va desestimar motivadament l'al·legació presentada.

Per tot això, dict la següent

 Resolució

1. Aprovar la llista definitiva de mèrits del Grup C-D del concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de l'EPRTVIB, que s'adjunta com annex 1.

2. Aprovar la llista de persones aspirants que han superat el procés selectiu del concurs, referida a cada una de les illes en què es convoquen places, i adjudicar-los el lloc de treballsegons l'establert a l'annex 2.

3. La firma del contracte i presa de possessió s'ha d'efectuar en el termini de tres dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, prèvia compliment de les formalitats preceptives i presentació de documentació corresponent.

4. Aprovar larelació complementària dels aspirants que estiguin situats a continuació de les persones proposades, per ordre de puntuació, per a la seva possible contractació com a personal laboral fix en substitució de les qui hi renunciïn, que s'adjunta com annex 3.

5. Ordenar la publicació d´aquesta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d'anuncis de l'Ens.

Règim de recursos: Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el director de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears en termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Calvià, (signat electrònicament: 13 de maig de 2024)

El director general de l'EPRTVIB Albert Salas Domínguez

Documents adjunts