Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 299699
Acord del Consell de Govern de 10 de maig de 2024 sobre l’autorització del projecte de construcció de la inversió declarada d’interès autonòmic per a l’ampliació del CEIP Els Molins (T.M. d’Andratx)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant Acord del Consell de Govern de 22 de maig de 2023, publicat al BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023, es declara l'ampliació del CEIP Els Molins d'Andratx, d'interès autonòmic i es considera sistema general d'equipament públic educatiu en sòl rústic la parcel·la cadastral 07005A014006030000RO, de propietat municipal, de conformitat amb els articles 7 i 8 del Decret Llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El projecte corresponent a l'ampliació signat pels tècnics competents («Ampliación del CEIP Es Molins. Andratx», signat per l'arquitecte Tomás Montis Sastre), s'ha presentat a aquesta conselleria per part de l'IBISEC, ha estat degudament supervisat per aquesta entitat, i consta del contingut i el grau de detall previstos en l'article 152 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

La parcel·la on s'ha d'ubicar l'ampliació es tracta de la parcel·la on es troba actualment el centre. D'acord amb la revisió de les Normes Subsidiàries de planejament del municipi d'Andratx, publicada al BOIB núm. 62, de dia 13 de maig de 2023, la porció de parcel·la on s'ubica l'edifici actual i on s'ha d'ubicar l'ampliació queda classificada com a sòl urbà i qualificada com a equipament docent amb el codi SA-E-D i una superfície de 4820m2. La resta de la parcel·la queda situada en sòl rústic protegit i està qualificada com a equipament docent amb el codi SG-E-D1, amb una superfície de 1545 m2. Per aquest motiu,  el planejament ja contempla l'ús docent i es considera que aquest projecte no està subjecte a avaluació d'impacte ambiental d'acord amb el previst Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost.

No obstant això, segons l'exposat a la memòria justificativa del Servei d'Infraestructures de la Secretaria Autonòmica de Desenvolupament educatiu de dia 09 de maig de 2024, es va sol·licitar l'avaluació d'impacte ambiental simplificada, i s'ha resolt formular l'informe d'impacte ambiental sobre el projecte d'ampliació i reforma del CEIP Els Molins, S'Arracó (T.M. Andratx). Aquest informe condiciona no subjectar a avaluació d'impacte ambiental ordinària el projecte, sempre que es compleixin les mesures preventives i correctores proposades a l'esmentat informe.

El projecte respon a les necessitats funcionals i edificatòries de l'equipament proposat i dona compliment als requisits que han de reunir les instal·lacions docents segons l'establert al Reial Decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi Tècnic de l'Edificació, i compleix les normes tècniques relatives a seguretat estructural, seguretat d'utilització, salubritat, protecció front al renou, estalvi energètic i seguretat en cas d'incendi.

Per donar compliment al que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, es va publicar al BOIB núm. 131 de 23 de setembre de 2023 el tràmit d'informació pública del projecte d'execució de l'ampliació del CEIP Els Molins (Andratx). Transcorregut el termini, no s'hi varen presentar al·legacions. Per altra banda, en relació a aquest mateix article, dia 20 de setembre de 2023 es va trametre el projecte executiu mitjançant registre digital a l'Ajuntament d'Andratx perquè aquest organisme emetés l'informe corresponent. L'Ajuntament d'Andratx va emetre l'esmentat informe amb deficiències a esmenar al projecte, el qual es va trametre a l'IBISEC per a la revisió i modificació del projecte.

Això no obstant, segons criteri de l'IBISEC, els ajustaments requerits no modifiquen substancialment el projecte, ja que el volum i les característiques de l'edificació no canvien, sinó que només s'ha de desplaçar lleugerament l'edificació en l'emplaçament previst. Aquestes correccions es poden resoldre in situ en l'acta de replanteig de l'obra, a la qual han d'assistir representants de l'Ajuntament d'Andratx.

Per tot això, d'acord amb el que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, a proposta del conseller d'Educació i Universitats, el Consell de Govern en la sessió de dia 10 de maig de 20224 adoptà l'Acord següent:

Primer. Autoritzar el projecte de construcció de la inversió declarada d'interès autonòmic per a l'ampliació del CEIP Els Molins d'Andratx, situat en la parcel·la amb referència cadastral 07005A014006030000RO.

Segon. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament d'Andratx

 

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 10 de maig de 2024

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens