Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 299461
Notificació de Resolució de concessió, denegació i desistiment als beneficiaris de les ajudes, de data 2 de maig de 2024, a l’empara de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 12 d’abril de 2023, per la qual s’aprova la convocatòria de les ajudes per al foment de pastures per a l’aprofitament de la ramaderia ecològica, per l’ any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'apartat 8.3. de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 12 d'abril de 2023 per la qual s'aprova la convocatòria de les ajudes, per al foment de pastures per a l'aprofitament de la ramaderia ecològica, per a l' any 2023 , especifica que la resolució expressa es notificarà a les persones interessades mitjançant la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears d'acord amb els termes que preveu l'article 45.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques .

Els expedients han estat tramitats pel Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) en compliment del que disposa l'article 43 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques .

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA, en data 2 de maig de 2024, va signar la següent resolució, 

“INFORME/ PROPOSTA  DE RESOLUCIÓ

Compromisos agroambientals en superfícies agràries. Compromisos de cultius sostenibles

Intervenció 6503_02. Foment de pastures per a l'aprofitament de la ramaderia ecològica

Document: resolució

Codi SIA: 3004364

Emissor (DIR3): A04026954

Data: 26/04/2024

Codi BDNS:  687676

Antecedents

1.En data 6 d'abril de 2023, es publica en el BOIB núm. 43, l'Ordre de la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el marc de les intervencions per al desenvolupament rural de les Illes Balears 2023-2027.

2.En data 15 d'abril de 2023, es publica en el BOIB núm. 48, la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual s'aprova la convocatòria, per a l'any 2023, de les ajudes destinades per al foment de pastures per a l'aprofitament de la ramaderia ecològica.

3.En data 30 de maig de 2023, es publica en el BOIB núm. 71,  la Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es modifica la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 27 de febrer de 2023, de convocatòria, per a l'any 2023, dels ajuts corresponents a les intervencions en forma de pagaments directes que preveu el Pla estratègic de la PAC (PEPAC), així com altres resolucions de convocatòria d'ajuts que preveuen les intervencions al desenvolupament rural.

4.En data 30 de juny de 2023, s'han rebut 162 sol·licituds per l'ajuda destinada per al foment de pastures per a l'aprofitament de la ramaderia ecològica.

5.Els òrgans gestors del Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural han duit a terme el control administratiu de les sol·licituds i de la documentació aportada d'acord amb les normes reguladores d'aquesta ajuda.

6.El expedients que apareixen en l'annex I d'aquesta resolució han sol·licitat el desistiment de l'ajuda, i han estat acceptades totalment.

7.En les dates 26 de febrer i 8 d'abril de 2024 es notifica, mitjançant publicació a la pàgina web del FOGAIBA, les propostes provisionals de resolució i es concedeix un termini de 10 dies hàbils per presentar al·legacions. Els expedients que així ho han fet apareixen a l'annex II d'aquesta resolució, on s'indica l'estimació favorable o no d'aquestes al·legacions.

8. En data 9 d'abril de 2024, es publica en el BOIB núm. 47 la Resolució   de denegació als beneficiaris de les ajudes, Rd2 conjunta de la Secció II, per l'incompliment del requisit previst a l'apartat 7 del punt tercer de la convocatòria d'estar al corrent de les obligacions tributàries.

9. Una vegada avaluades les al·legacions pels òrgans gestors i d'acord amb l'informe/proposta provisional de resolució, els interessats que figuren a l'annex III no compleixen amb algun o alguns dels requisits de la convocatòria que no els permet la concessió de l'ajuda. Juntament a l'annex III s'inclou la taula de motius de denegació de l'ajuda.

10. Els interessats que figuren a l'annex IV compleixen totalment amb els requisits de l'ajuda i per això es proposa a concessió la superfície compromesa, acotada a UBM, si escau, tal i com es detalla a l'annex IV, així com i els imports concedits amb les corresponents anualitats i cofinançaments.

11. Els interessats de l'annex V compleixen parcialment amb els requisits de l'ajuda i per això es proposa a concessió la superfície que compleix (superfície compromesa), es detallen els imports concedits amb les corresponents anualitats i cofinançaments per a cada beneficiari  i, finalment, es proposen per denegar aquells recintes (superfície no auxiliable) que incompleixen algun o alguns punts de  la convocatòria. Juntament a l'annex V s'inclou la taula de motius d'incompliment de cada recinte afectat.

Fonaments de dret

1.En data 6 d'abril de 2023, es publica en el BOIB núm. 43, l'Ordre de la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el marc de les intervencions per al desenvolupament rural de les Illes Balears 2023-2027.

2.Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 12 d'abril de 2023 per la qual s'aprova la convocatòria per a l'any 2023 de les ajudes destinades per al foment de pastures per a l'aprofitament de la ramaderia ecològica,  publicada al BOIB núm. 48 de dia 15 d'abril de 2023.

3.Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 5 de desembre de 2023 per la qual es modifiquen diverses convocatòries de subvencions del FOGAIBA, corresponents a les intervencions que preveu el Pla estratègic de la PAC 2023-2027 d'Espanya (PEPAC) per a l'ajuda de la Unió finançada pel FEAGA i pel FEADER, publicada en el BOIB núm. 167 de 9 de desembre de 2023.

4.Punt tercer de la convocatòria referent als requisits de les persones beneficiàries i de les explotacions, apartat 1 lletra a) pel que fa a seguir les pràctiques i mètodes que defineix el Reglament (UE) 2018/848 del Parlament Europeu i del Consell, de 30 de maig de 2018, sobre producció ecològica i etiquetatge dels productes ecològics.

5.Punt tercer de la convocatòria referent als requisits de les persones beneficiàries i de les explotacions, apartat 1 lletra b) que estiguin inscrites al Consell Balear de Producció Agrària Ecològica (CBPAE).

6.Punt tercer de la convocatòria referent als requisits de les persones beneficiàries i de les explotacions, apartat 2 lletra b) de disposar d'una superfície mínima de pastures ecològiques de 2 hectàrees de cultiu d'ús farratger.

7.Punt quart de la convocatòria referent a l'activitat subvencionable.

8.Punt cinquè de la convocatòria, apartat 3 referent al nombre d'unitats de bestiar major (UBM) certificades com a ecològiques pel CBPAE.

9.Article 8 apartat 3 de l'RD 1048/2022, de 27 de desembre sobre l'aplicació, a partir de 2023, de les intervencions en forma de pagaments directes i l'establiment de requisits comuns dins el marc del PEPAC, i la regulació de la sol·licitud única del SIGC.

10.Article 11 apartat 1 de l'RD 1048/2022, de 27 de desembre.

11.Article 12 apartat 5 i 6 de l'RD 1048/2022, de 27 de desembre.

12.Annex V de l'RD 1048/2022, de 27 de desembre.

13.Article 31 de l'RD 147/2023, de 28 de febrer, pel qual s'estableixen les normes per a l'aplicació de penalitzacions en les intervencions contemplades en el PEPAC, i es modifiquin diferents reials decrets pels quals es regulen diferents aspectes relacionats amb l'aplicació a Espanya de la PAC per al període 2023-2027.

Informe i proposta de resolució

Per tot això,  s'informa i es proposa al vicepresident en Matèria Agrària del FOGAIBA que dicti una resolució en els termes següents:

1.Acceptar el desistiment dels expedients de l'annex I.

2.Denegar les sol·licituds presentades pels interessats que figuren a l'annex III, per incompliment dels requisits indicats.

3.Concedir la superfície de compromís que apareix a l'annex IV i a l'annex V.

4.Denegar la superfície no auxiliable que apareix a l'annex V, per incompliment dels requisits indicats.

5.Notificar la resolució als interessats en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució –que no exhaureix la via administrativa- es pot interposar recurs d'alçada davant la consellera d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la notificació de la resolució, d'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La cap de Secció II d' Ajudes per al Desenvolupament Rural María José Lorente García

Conforme amb l'informe, es proposa

La cap del Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural

Gema Canós Franch

Conforme amb la proposta, en dict resolució

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA

Fernando Fernández Such”

 

Palma, a data de la signatura electrònica (10 de maig de 2024)

El director gerent del FOGAIBA  Joan Josep Coll Bibiloni

Documents adjunts