Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FAMÍLIES I AFERS SOCIALS

Núm. 298995
Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials de concessió de la subvenció a l’Ajuntament d’Artà en el marc de la convocatòria de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis de les Illes Balears que siguin titulars de serveis d’estades diürnes integrats a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència, per a l’adquisició de vehicles de transport adaptat per a gent gran en situació de dependència, per als anys 2023 i 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data de 14 de desembre de 2023, es va publicar al BOIB núm. 169, la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials per la qual s'aprova com a expedient anticipat de despesa la convocatòria de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis de les Illes Balears que siguin titulars de serveis d'estades diürnes integrats a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, per a l'adquisició de vehicles de transport adaptat per a gent gran en situació de dependència, per als anys 2023 i 2024, modificada per Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials de dia 7 de març de 2024 (BOIB núm. 37, de 16 de març) per un import màxim de 375.000,00 €.

2. L'objecte de la convocatòria és l'establiment de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis per finançar les despeses derivades de l'adquisició de vehicles de transport social adaptat, per a l'acompanyament als serveis d'estades diürnes i altres possibles usos socials per a gent gran en situació de dependència. Es varen establir diverses modalitats:

a) Vehicles elèctrics purs (BEV). Import màxim subvencionable: 60.000 €.

b) Vehicles elèctrics d'autonomia estesa (EREV). Import màxim subvencionable: 50.000 €.

c) Vehicles híbrids endollables (PHEV). Import màxim subvencionable: 50.000 €.

d) Vehicles elèctrics de pila de combustible (FCV). Import màxim subvencionable: 60.000 €.

e) Vehicles elèctrics híbrids de pila de combustible (FCHV). Import màxim subvencionable: 60.000 €.

3. La convocatòria indica que la concessió de la subvenció s'han de resoldre individualment a mesura que entrin en el registre de l'òrgan competent, encara que no hagi acabat el termini de presentació, fins que s'exhaureixi el crèdit destinat a la convocatòria.

4. El termini de presentació de les sol·licituds es va iniciar l'endemà d'haver publicat la convocatòria en el BOIB i finalitza el 15 de maig de 2024.

5. El 5 de març de 2024, l'Ajuntament d'Artà, amb NIF P0700600J, va presentar per Registre Electrònic (GOIBE138016_2024), una sol·licitud per participar en la convocatòria de subvencions de referència mitjançant la qual sol·licita un import de 60.000,00 euros per a l'adquisició d'un vehicle elèctric pur (BEV).

6. En data de 9 d'abril de 2024, el cap del Servei de Centres i Programes II va emetre Informe tècnic relatiu a la sol·licitud presentada per l'Ajuntament d'Artà per participar en la convocatòria de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis de les Illes Balears que siguin titulars de serveis d'estades diürnes integrats a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, per a l'adquisició de vehicles de transport adaptat per a gent gran en situació de dependència, per als anys 2023 i 2024.

L'informe conclou que, l'Ajuntament d'Artà, compleix els requisits establerts a la Convocatòria, relatiu a les entitats que poden ser beneficiàries, i ha presentat en el termini establert i en la forma escaient la sol·licitud així com tota la documentació adjunta exigida pel punt vuitè de la convocatòria.

7. Atès l'anterior, el 9 d'abril de 2024, es va notificar a l'entitat la proposta de resolució de concessió de la subvenció sol·licitada, per un import de 60.000 € per a l'adquisició d'un vehicle elèctric pur (BEV). En la mateixa data, l'Ajuntament d'Artà va donar la conformitat i va acceptar la proposta esmentada.

8. En conseqüència, el 29 d'abril de 2024, el director general d'Atenció a la Dependència va emetre una proposta resolució de concessió de la subvenció a l'Ajuntament d'Artà en el marc de la convocatòria de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis de les Illes Balears que siguin titulars de serveis d'estades diürnes integrats a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, per a l'adquisició de vehicles de transport adaptat per a gent gran en situació de dependència, per als anys 2023 i 2024.

Aquesta proposta de resolució s'ha publicat a la pàgina web de la Direcció General d'Atenció a la Dependència.

9. En compliment del punt quart de la Resolució de la convocatòria, seràn subvencionables les adquisicions de vehicles que compleixin els requisits que estableix aquesta convocatòria que s'efectuïn entre l'1 de gener de 2023 i el 15 de novembre de 2024.

10. El pagament de la subvenció objecte d'aquesta convocatòria es farà una vegada corporació local presenti la justificació i la documentació prevista al punt 12.3 de la convocatòria.

11. S'ha comprovat que l'entitat està al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries amb l'Estat, amb la Seguretat Social i amb la Hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

12. En data 6 de maig de 2024, la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha emès informe de fiscalització prèvia limitada de conformitat sense oposar-hi objecció per a la subvenció objecte d'aquesta resolució.

13. Hi ha crèdit adequat i suficient a la partida pressupostària 17301.313D01.76000.10 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2024.

Fonaments de dret

1. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

2. El Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

3. Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

4. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, pel qual es despleguen determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports, de 5 de març de 2021, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i joventut.

6. El Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Dins aquesta estructura, i sota la direcció del Govern, s'inclou la Conselleria de Famílies i Afers Socials de la qual depèn la Direcció General d'Atenció a la Dependència.

7. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, que atribueix a la Conselleria de Famílies i Afers Socials, mitjançant la Direcció General d'Atenció a la Dependència, l'atenció i el suport a persones amb dependència, a persones amb discapacitat, a persones de la tercera edat i a altres col·lectius en situació de risc o de necessitat social.

8. La Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials per la qual s'aprova com a expedient anticipat de despesa la convocatòria de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis de les Illes Balears que siguin titulars de serveis d'estades diürnes integrats a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, per a l'adquisició de vehicles de transport adaptat per a gent gran en situació de dependència, per als anys 2023 i 2024, modificada per Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials de dia 7 de març de 2024 (BOIB núm. 37, de 16 de març).

D'acord amb tot l'exposat anteriorment, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la concessió de la subvenció sol·licitada per l'Ajuntament d'Artà, per import de 60.000 € (seixanta mil euros) per a l'adquisició d'un vehicle de transport adaptat (vehicle elèctric pur), per a l'acompanyament als serveis d'estades diürnes i altres possibles usos socials per a gent gran en situació de dependència.

2. Autoritzar i disposar una despesa per import de 60.000 € (seixanta mil euros), a favor de l'Ajuntament d'Artà amb càrrec a la partida pressupostària 17301.313D01.76000.10 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2024.

3. Les entitats beneficiàries de les subvencions són les úniques responsables de la realització del projecte que és el fonament de concessió de la subvenció en la forma i els termes establerts, com també de la justificació de les despeses que deriven de l'execució.

4. El pagament de la subvenció s'ha de fer dins l'exercici de 2024, una vegada que la corporació local presenti la justificació i la documentació que figura en el punt 12.3 de la convocatòria.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 9 de maig de 2024

La consellera de Famílies i Afers Socials Catalina Cirer Adrover