Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 298399
Acord del Ple del Consell de Mallorca relatiu a l’aprovació inicial de la creació de la plantilla del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell de Mallorca, el 9 de maig de 2024, ha adoptat el següent acord, i als efectes del disposat a l'article 112 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i l'article 169 del Reial decret legislatiu 2/2004 de 5 març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, en aplicació de l'article 126.3 del Reial decret legislatiu 781/1986 de 18 d'abril, s'exposa a informació pública pel termini de quinze dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació del present anunci en el BOIB:

<< Antecedents

Arran de la nova legislatura iniciada al mes de juliol de 2023, en la qual el president i el vicepresident del Consorci Serra de Tramuntana s'han marcat com a objectius prioritaris les de millorar i enfortir la gestió de la organització del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, i atenent la previsió establerta als Estatuts del Consorci (BOIB núm. 58, de 19 d'abril de 2011), el dia 12 de desembre de 2023, la Junta Rectora va acordar crear la figura del director o directora gerent del Consorci per fer realitat aquests objectius.

Al pressupost del Consorci Serra de Tramuntana per a l'any 2024, s'ha duit a terme una modificació pressupostària per dotar de capítol I al Pressupost del Consorci Serra de Tramuntana per a l'any 2024 en previsió de la creació de la figura del director o directora gerent del Consorci.

Atès que el Consell Executiu del Consell de Mallorca té previst aprovar la relació de llocs de treball del Consorci Serra de Tramuntana.

Vist l'informe jurídic favorable del cap de servei jurídic del Servei de Gestió de Paratges Culturals, de 7 de maig de 2024, així com l'informe econòmic de la cap de secció econòmica de Servei de Secretaria Tècnica de Presidència de 7 de maig de 2024.

Atesa la fiscalització prèvia limitada de la Intervenció General de data 8 de maig de 2024.

Fonaments de dret

1. L'article 1.3 dels Estatuts del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial (BOIB núm. 72, de 30 de maig de 2019) estableix que el Consorci Serra de Tramuntana es regeix per aquests estatuts i la normativa aplicable als consorcis locals.

2. L'article 4.2 dels Estatuts preveu que el Consorci pot exercir les competències i les funcions de gestió que li encomanin els ens consorciats. Per fer-ho, pot utilitzar qualssevol de les formes de gestió admeses per la legislació de règim local.

En aquest sentit, l'article 90 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, estableix que correspon a cada corporació local aprovar anualment, a través del pressupost, la plantilla, que haurà de comprendre tots els llocs de feina reservats a funcionaris, personal laboral i eventual.

Atès que el Consorci Serra de Tramuntana actua com un ens depenent del Consell de Mallorca, s'entén que la competència per aprovar la creació de la plantilla correspondria al Ple del Consell de Mallorca, que posteriorment podria ser ratificada per la Junta Rectora del Consorci.

3. L'article 112 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i l'article 169 del Reial decret legislatiu 2/2004 de 5 març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, en aplicació de l'article 126.3 del Reial decret legislatiu 781/1986 de 18 d'abril, preveuen el tràmit de publicitat per a l'aprovació i creació de la plantilla que passa per una aprovació inicial, exposició pública per un termini de quinze dies hàbils i aprovació definitiva.

4. D'acord amb l'article 38.2 e) del Reglament orgànic del Consell de Mallorca (BOIB núm. 89, de 19 de juliol de 2018), és competència del conseller o consellera executiva la de preparar i proposar al Ple l'adopció dels acords escaients respecte de les matèries atribuïdes al seu departament.

En el cas que ens ocupa, atès que el Consorci Serra de Tramuntana és un ens adscrit al Departament de Presidència segons Decret de presidència del Consell de Mallorca de 28 de juliol de 2023, pel qual s'estableixen les competències dels Departaments del Consell de Mallorca, el conseller executiu de presidència seria l'òrgan competent per presentar la proposta d'acord de creació de la relació de llocs de feina davant el Ple.

Atès que el pressupost del Consorci Serra de Tramuntana per a l'any 2024, compta amb crèdit adequat i suficient per fer front a la despesa prevista per la proposta de creació de la plantilla per l'any 2024

Per tot l'exposat, elevo al Ple del Consell de Mallorca, la següent proposta d'acord:

1. Aprovar inicialment la creació de la plantilla del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per a l'any 2024, amb els termes que es recullen a continuació:

PERSONAL DIRECTIU

Codi

Denominació lloc de treball

Grup

Núm. Llocs

AC001

Director-a gerent

A1

1

S'adjunta l'annex de personal.

2. Ordenar la publicació d'aquest acord de creació de la plantilla del Consorci Serra de Tramunta per a l'any 2024 al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Aquest acord aprovatori serà considerat com a definitiu si no es produeixen reclamacions en contra durant el termini d'exposició pública de 15 dies hàbils comptadors de l'endemà de la data d'inserció d'aquest anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposa l'article 112.3 de la llei 7/85 de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i també a l'art. 169 del Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.>>.

 

Palma, 10 de maig de 2024

El cap de servei jurídic del Servei de Gestió de Paratges Culturals Pere Josep Rosiñol Andreu