Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 296855
Resolució del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural per la qual s’ordena l’arxivament de les actuacions del procediment d’elaboració del Decret pel qual es regula l’activitat d’agroestades en explotacions agràries preferents a l’illa de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 10 de març de 2021, es va substanciar el tràmit de consulta prèvia relativa al projecte de Decret pel qual es regula l'activitat d'agroestades en explotacions agràries preferents a l'illa de Mallorca.

2. En data 2 de maig de 2024, el director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural va emetre la Proposta d'arxivament de les actuacions del procediment d'elaboració del Decret pel qual es regula l'activitat d'agroestades en explotacions agràries preferents a l'illa de Mallorca.

3. Cal considerar el temps transcorregut des de la consulta prèvia, i la falta de regulació de la figura de les agroestades en la llei en matèria turística, que va fer inviable continuar el procediment d'elaboració normativa.

Fonaments jurídics

1. L'article 55.1 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, preveu que, prèviament a l'elaboració de l'avantprojecte de llei o del projecte de reglament, se substanciarà una consulta pública, d'acord amb la normativa bàsica estatal. A aquest efecte, el conseller competent per iniciar el procediment ha d'ordenar l'inici d'una consulta pública a través del lloc web, amb la finalitat que la ciutadania pugui emetre la seva opinió durant un termini adequat a la naturalesa de la matèria i, en tot cas, no inferior a deu dies.

2. L'article 49,1 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, preveu que, en l'exercici de la iniciativa legislativa i la potestat reglamentària, el Govern de les Illes Balears actuarà d'acord amb els principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència, eficiència, qualitat i simplificació, establerts en la normativa estatal bàsica. L'exposició de motius o el preàmbul, segons es tracti, han d'informar, respectivament, sobre l'adequació dels avantprojectes de llei o dels projectes de reglament a aquests principis.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Donar per finalitzat el procediment d'elaboració del Decret pel qual es regula l'activitat d'agroestades en explotacions agràries preferents a l'illa de Mallorca.

2. Ordenar l'arxivament de les actuacions del procediment d'elaboració del Decret pel qual es regula l'activitat d'agroestades en explotacions agràries preferents a l'illa de Mallorca.

3. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 9 de maig de 2024

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural Joan Simonet Pons