Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 295941
Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual s’autoritza el canvi de la denominació específica del CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca per la de CEPA es Pla i s’autoritza l’actualització del domicili fiscal i social del centre

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant el Decret 58/1999, de 28 de maig de 1999  (BOCAIB  núm. 74, de 8 de juny), pel qual es creen centres d'educació de persones adultes, es va crear el centre d'educació de persones adultes CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca amb el codi de centre 07008181.

2. L'Ordre del Conseller d'Educació i Cultura, de dia 28 de maig de 2003 (BOIB núm.83, de 12 de juny) que modificava l'Ordre de dia 6 de maig que autoritzava la implantació d'ensenyances en centres públics d'educació secundària i d'educació de persones adultes, va implantar els ensenyaments d'ESPA presencial al CEPA Mancomunitat des Pla, de Vilafranca de Bonany.

3. L'Ordre de la Consellera d'Educació i Cultura, de dia 30 de juny de 2008 (BOIB núm. 102, de 22 de juliol), autoritzà la implantació el Cicle formatiu de grau mitjà d' Atenció sociosanitària (SSC21) en el CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca.

4. La resolució  del conseller d'Educació i Cultura de 18 d'octubre de 2010 (BOIB núm. 162, de 6 de novembre ) autoritzà la implantació a partir del curs 2010-2011 del cicle formatiu de grau mitjà de Cures auxiliars d'infermeria (SAN23) al CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca.

5. En data 10 de juliol de 2023, el director del CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca, comunicà a aquesta Direcció General la necessitat de canviar el domicili fiscal i social del centre , ja que l'Agència tributària els havia fet saber que per actualitzar la seva targeta d'Identificació Fiscal, era necessari fer aquest canvi, ja que la adreça que els constava era la del c. Hospital, núm. 16 de Petra. També indicà que s'havien traslladat a les actuals instal·lacions al municipi de Vilafranca de Bonany a partir del curs 2003-2004.

6. El 7 de març de 2024, el representant del CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca, va presentar una sol·licitud de canvi d'adreça, de l'antic domicili al municipi de Petra c/ de l'Hospital núm. 16, a la ubicació actual al c/ de l'Escorxador, núm. 2, del municipi de  Vilafranca de Bonany,indicant que havien d'actualitzar la targeta fiscal ja que el domicili que hi figurava no es corresponia amb la ubicació del centre.

7. El 12 de març de 2024, el representant del CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca, va presentar una sol·licitud de canvi de denominació. Indicà que el claustre de professors i el consell escolar del centre havien valorat i proposat una nova denominació. Passaria de CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca a CEPA es Pla. Adjuntà  l'acta de la reunió del Consell escolar celebrat el 5 de març amb el resultat, de tots els vots a favor. També adjuntà un informe explicatiu del motiu del canvi de denominació i l'informe favorable de l'ajuntament, en el qual s'indicava que estaven d'acord amb aquest canvi.

8. El 26 d'abril de 2024, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre el canvi de denominació del CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca que passaria a dir-se CEPA es Pla.

També indicà que tal i com regula l'article 5, punt 1, del Decret 4/2023 de 13 de febrer sobre la Denominació específica dels centres docents dependents de la Conselleria d'Educació i Formació Professional

1. La Conselleria d'Educació i Formació Professional ha d'aprovar la denominació específica dels centres docents que en depenen, a proposta del consell escolar dels respectius centres, escoltat l'ajuntament del municipi on estigui radicat, en el cas que l'ajuntament sigui titular de l'edifici en el qual s'ubica el centre, aquest centre havia justificat cada un dels punts que regulen el canvi de denominació.

A més a més informà favorablement de l'actualització de l'adreça i el canvi de domicili ja que no havia quedat registrat al seu moment. Aquest canvi ha de quedar reflectit en el Registre estatal de centres docents no universitaris (RCD) del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports i en el Registre autonòmic de la Conselleria d'Educació i Universitats.

9. El 3 de maig de 2024, la directora general de Planificació i Gestió Educatives va emetre una proposta de resolució per la qual s'autoritza el canvi de denominació del CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca, que passara a denominar-se CEPA es Pla i la inscripció del canvi de domicili en el Registre estatal de centres docents no universitaris (RCD) del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports i en el Registre autonòmic de la Conselleria d'Educació i Universitats.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102 de creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Decret 4/2023 de 13 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles infantils públiques, els col·legis d'educació primària, els col·legis d'educació infantil i primària, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb ensenyaments elementals de música, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb educació secundària i els instituts d'educació secundària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 16 de febrer).

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

7. Decret 1/2024, de 4 de gener, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, i pel Decret 17/2023, de 23 d'agost, (BOIB núm. 3, de 5 de gener).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives amb data 3 de maig de 2024, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar el canvi de la denominació específica del CEPA Mancomunitat des Pla de Mallorca registrat amb el codi 07008181, per la de CEPA es Pla. 

2 Autoritzar la modificació del domicili del CEPA es Pla, que passa del carrer de l'Hospital,16, del municipi de  Petra, al carrer de l'Escorxador, 2, de Vilafranca de Bonany amb efectes des de l'inici del curs escolar 2003-2004.

3. Instar que s'actualitzin les dades fiscals i socials del centre CEPA es Pla i inscriure-les en el Registre estatal de centres docents no universitaris  (RCD) del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports i en el Registre autonòmic de la Conselleria d'Educació i Universitats aquestes actualitzacions.

4. Determinar que, com a conseqüència d'aquestes modificacions, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07008181

Denominació genèrica: Centre d'educació de persones adultes

Denominació específica: ES PLA

Titular: Conselleria d'Educació i Universitats

Domicili: c/ de l'Escorxador, 2

Municipi: Vilafranca de Bonany

CP: 07250

Ensenyaments autoritzats:

Ensenyaments formals

ESPA- Educació secundària per a persones adultes (presencial continuada i torn vespertí)

 

Formació Professional: Estudis de la família professional Sanitat (SAN)

SAN 22- Tècnic en farmàcia i parafarmàcia (presencial continuada)

SAN23- Tècnic en cures auxiliars d'infermeria (presencial continuada i torn vespertí)

Formació Professional: Estudis de la família professional Serveis socioculturals i a la comunitat (SSC)

SSC21- Tècnic en atenció a persones en situació de dependència (presencial continuada)

Ensenyaments no formals

Preparació proves d'accés a la UIB per a majors de 25 anys (torn vespertí)

Preparació proves d'accés a cicle formatiu de grau mitjà *

Preparació proves d'accés a cicle formatiu de grau superior *

Preparació proves lliures graduat en ESO*

Preparació proves de català (presencial continuada i torn vespertí)

Castellà per a estrangers (presencial continuada i torn vespertí)

Ensenyaments inicials I (presencial continuada)*

Ensenyaments inicials II (presencial continuada)*

Acollida lingüística català*

Acollida lingüística castellà *

Idiomes (torn vespertí)

Informàtica (presencial continuada i torn vespertí)

*S'impartiran o no, segons les necessitats d'escolarització del centre.

5. Notificar aquesta Resolució a la direcció del centre, a la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats i al Departament de Gestió Econòmica de la Secretaria General de la Conselleria d'Educació i Universitats perquè en prenguin coneixement.

6. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (8 de maig de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany