Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 294813
Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca relatiu a l’aprovació de la creació de la relació de llocs de treball del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell de Mallorca, el 8 de maig de 2024, ha adoptat el següent acord:

<< Antecedents

Arran de la nova legislatura iniciada al mes de juliol de 2023, en la qual el president i el vicepresident del Consorci Serra de Tramuntana s'han marcat com a objectius prioritaris les de millorar i enfortir la gestió de la organització del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, i atenent la previsió establerta als Estatuts del Consorci (BOIB núm. 58, de 19 d'abril de 2011), el dia 12 de desembre de 2023, la Junta Rectora va acordar crear la figura del director o directora gerent del Consorci per fer realitat aquests objectius.

Al pressupost del Consorci Serra de Tramuntana per a l'any 2024, s'ha duit a terme una modificació pressupostària per dotar de capítol I al Pressupost del Consorci Serra de Tramuntana per a l'any 2024 en previsió de la creació de la figura del director o directora gerent del Consorci.

Vist l'informe jurídic favorable del cap de servei jurídic del Servei de Gestió de Paratges Culturals, de 7 de maig de 2024.

Atesa la nota de conformitat del secretari general del Consell de Mallorca de dia 7 de maig de 2024.

Fonaments de dret

1. L'article 1.3 dels Estatuts del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial (BOIB núm. 72, de 30 de maig de 2019) estableix que el Consorci Serra de Tramuntana es regeix per aquests estatuts i la normativa aplicable als consorcis locals.

2. L'article 4.2 dels Estatuts preveu que el Consorci pot exercir les competències i les funcions de gestió que li encomanin els ens consorciats. Per fer-ho, pot utilitzar qualssevol de les formes de gestió admeses per la legislació de règim local.

En aquest sentit, l'article 90 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, estableix que correspon a cada corporació local aprovar anualment, a través del pressupost, la relació de llocs de treball plantilla, que haurà de comprendre tots els llocs de feina reservats a funcionaris, personal laboral i eventual.

3. L'article 13 e) dels Estatuts del Consorci, preveu que la competència per aprovar la relació de llocs de treball i la plantilla correspon a la Junta Rectora del Consorci.

Ara bé, l'article 28.1 e) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars,  estableix que correspon al Consell Executiu del Consell de Mallorca l'aprovació de la relació de llocs de feina.

Atès que el Consorci Serra de Tramuntana actua com un ens depenent del Consell de Mallorca, s'entén que la competència per aprovar la creació de la relació de llocs de treballs correspondria al Consell Executiu del Consell de Mallorca, que posteriorment podria ser ratificada per la Junta Rectora del Consorci.

4. D'acord amb l'article 38.2 e) del Reglament orgànic del Consell de Mallorca (BOIB núm. 89, de 19 de juliol de 2018), és competència del conseller o consellera executiva la de preparar i proposar al Consell Executiu l'adopció dels acords escaients respecte de les matèries atribuïdes al seu departament.

En el cas que ens ocupa, atès que el Consorci Serra de Tramuntana és un ens adscrit al Departament de Presidència segons Decret de presidència del Consell de Mallorca de 28 de juliol de 2023, pel qual s'estableixen les competències dels Departaments del Consell de Mallorca, el conseller executiu de presidència seria l'òrgan competent per presentar la proposta d'acord de creació de la relació de llocs de feina davant el Consell Executiu.

Per tot l'exposat, elevo al Consell Executiu del Consell de Mallorca, la següent proposta d'acord:

1. Crear la relació de llocs de feina del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per a l'any 2024, amb les següents característiques:

Relació de Llocs de Feina del personal d'Òrgans de Govern i de direcció del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial

CODI LLOC

LLOC DE FEINA

DESTINACIÓ

NOMBRE DE LLOCS

FORMA DE PROVISIÓ

TIPUS D'HORARI

SOU ANUAL

OBSERVACIONS

AC001

DIRECTOR/A GERENT

Palma

1

Personal Directiu

Jornada de plena disponibilitat

57.523,90 €

Requisits Disposició Addicional 1ª Estatuts Consorci (BOIB núm. 72, de 30/05/2019)

2. Ordenar la publicació d'aquesta relació de llocs de feina al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3.  Remetre aquest acord a la Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana als efectes oportuns.

Contra aquest acte, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació. El recurs es pot interposar formalment davant aquest Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca o davant el Ple del Consell de Mallorca, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques>>.

 

Palma, 9 de maig de 2024

El cap de servei jurídic del Servei de Gestió de Paratges Culturals Pere Josep Rosiñol Andreu