Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 290821
Resolució d’aprovació de la convocatòria de subvencions en espècie a favor dels Ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants consistent en el lliurament d’equipament informàtic (ordinador portàtil + estació d’acoblament) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i en l’àmbit d'aplicació de l'Ordre TER/836/2022, de 29 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, en data 7 de maig de 2024, ha dictat la següent resolució:

“Antecedents:

1.En data 30 d'agost de 2022 se publica la convocatòria d'ajudes i subvencions aprovada per la Direcció General de Cooperació Autonòmica i Local del Ministeri de Política Territorial del Govern de Espanya i inclosa en l'àmbit d'aplicació de l'Ordre TER/836/2022, de 29 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

2. En data 14 de desembre de 2022 el Consell Insular de Mallorca va presentar dos projectes: “Digitalització dels serveis públics per als ciutadans i empreses Mallorca 2023” (Línia 1) i “Provisió de llocs de treball amb mobilitat Ajuntaments de Mallorca 2023” (Línia 4).

3. En data 14 de juliol de 2023 ell Consell de Mallorca ha estat beneficiària de la subvenció "Provisió de llocs de treball amb mobilitat Ajuntaments de Mallorca 2023" concedida per la Direcció General de Cooperació Autonòmica i Local del Ministeri de Política Territorial del Govern d'Espanya, en data 30 de maig de 2023 en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'Estat i dels Fons NEXT GENERATION de la Unió Europea.

4. El 27 de novembre de 2023, la directora insular de Suport i Coordinació Municipal ha emès memòria justificativa sobre la convocatòria de subvencions en espècie consistent en el lliurament d'equipament informàtic  (ordinador portàtil + estació d'acoblament)

5. El 28 de novembre de 2023, la consellera executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local va resoldre iniciar l'expedient corresponent a la convocatòria de subvencions en espècie a favor dels ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants consistent en el lliurament d'equipaments informàtics.

6. El 13 de desembre de 2023, el Consell Executiu del Consell de Mallorca ha acordat autoritzar prèviament l'aprovació de la convocatòria de subvencions en espècie a favor dels Ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants consistent en el lliurament d'equipament informàtic per un import de 210.000 euros de despesa d'adquisició.

7. El 13 de desembre de 2023, la cap de Secció de la Secretaria Tècnica i el secretari tècnic del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local han emès informe jurídic sobre l'aprovació de la present convocatòria.

8. El Consell de Mallorca ha tramitat l'adquisició de equipaments informàtics, ja que atesa la naturalesa de la convocatòria, els beneficiaris no rebran cap aportació econòmica directa, sinó que l'objecte de la convocatòria és el lliurament a títol gratuït dels equipaments informàtics que han estat adquirits pel Consell de Mallorca. Concretament, la Consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha dictat resolució de adjudicació dels equipaments informàtics (ordinador portàtil + estació d'acoblament) en data 26 de gener de 2024 i es procedeix a la signatura de contracte amb l'adjudicatari en data 6 de març de 2024 per un import de 172.045,06 euros.

9. En data 11 de abril de 2024 se ha emet, per la cap de servei d'assistència jurídica als municipis nou informe jurídic corregint l'anterior en el relatiu a l'import de la subvenció, atès que l'import de la adjudicació és menor al inicialment estimat en el moment en que es va obtenir l'autorització del Consell Executiu, així com en el referent a la aplicació pressupostària, la qual es va designar de forma incorrecta.

10. La intervenció delegada de la Misericòrdia ha emès informe de fiscalització prèvia (núm. ref. 2024/1494) de data 2 de maig de 2024.

 

Fonaments de dret:

I.- De conformitat con l'article 1 de la Ordre TER/836/2022, de 29 d'agost, la finalitat d'aquesta subvenció es la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals, emmarcada dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), instrument de finançament orientat a accelerar la recuperació econòmica i social després de la Covid 19 i a aconseguir incrementar la capacitat de creixement a mitjà i llarg termini.

El referit Pla s'articula en quatre eixos transversals que són: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió territorial i social i la igualtat de gènere, tal com assenyala l'Acord del Consell de Ministres de data 27 d'abril de 2021 i publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE 103 de data 30 d'abril de 2021) a través de Resolució de la Sotssecretària d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital de data 29 d'abril de 2021.  

II.- D'acord con la article 2 de la esmentada Ordre, las actuacions subvencionats hauran de complir amb la següent normativa:

En l'àmbit de la unió europea:

a) El Reglament (UE) 2020/2094 del Consell, de 14 de desembre de 2020, pel qual s'estableix un Instrument de Recuperació de la Unió Europea per a donar suport a la recuperació després de la crisi de la COVID-19.

b) El Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s'estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR).

c) El Reglament (UE) 2020/852 del Parlament Europeu i del Consell, de 18 de juny de 2020, relatiu a l'establiment d'un marc per a facilitar les inversions sostenibles i pel qual es modifica el Reglament (UE) 2019/2088, ja que totes les actuacions que s'executin dins del PRTR han de complir el principi de no causar un perjudici significatiu als objectius mediambientals recollits en l'article 17 del citat reglament.

d) Els Actes Delegats del Reglament de Taxonomia, «Supplementing Regulation (EU) 2020/852 of the European Parliament and of the Council by establishing the technical cribratge criteria for determining the conditions under which an economic activity qualifies as contributing substantially to climate change mitigation or climate change adaptation and for determining whether that economic activity causis no significant harm to any of the other environmental objectives», («Actes Delegats de Taxonomia»).

En l'àmbit nacional:

e) La «Guia tècnica sobre l'aplicació del principi de “no causar un perjudici significatiu” en virtut del Reglament relatiu al Mecanisme de Recuperació i Resiliència (2021/C 58/01)» («Guia Tècnica de la Comissió Europea»).

f) L'Acord del Consell de Ministres, de 27 d'abril de 2021, pel qual s'aprova el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i la Decisió d'Execució del Consell relativa a l'aprovació de l'avaluació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya.

g) La normativa interna aplicable a la gestió, seguiment i control que s'estableixi per al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya, en particular, el Reial decret llei 36/2020, de 30 de desembre, pel qual s'aproven mesures urgents per a la modernització de l'Administració Pública i per a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i les ordres que pugui adoptar el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, com a autoritat responsable del PRTR davant la Unió Europea, entre les quals es troben les següents:

- 1r Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

- 2n Ordre HFP/1031/2021, de 29 de setembre, per la qual s'estableix el procediment i format de la informació a proporcionar per les Entitats del Sector Públic Estatal, Autonòmic i Local per al seguiment del compliment de fites i objectius i d'execució pressupostària i comptable de les mesures dels components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

h) La Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i el seu Reglament de desenvolupament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, seran aplicable, en el que procedeixi, en tot el que sigui compatible amb l'especialment previst en el Reial decret llei 36/2020, de 30 de desembre.

i) La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014, en el cas que en l'execució de les subvencions se celebrin contractes que hagin de sotmetre's a aquesta llei.

III.- Segons disposa l'article 3 b) de l'Ordre /Ter/ 836/2022, els destinataris finals de les subvencions concedides al Consell Insular de Mallorca seran els municipis amb població inferior a 20.000 habitants del seu àmbit territorial, d'acord amb les xifres de població resultants de la revisió del Padró municipal referides a l'1 de gener de 2020.

IV.- Segons l'indicat en l'apartat 5 2 b) de l'Ordre TER 836/2022 l'objecte d'aquesta convocatòria es emmarca en la línia d'actuació 4, es qual tinc com objectiu dotar a les administracions locals de les infraestructures tecnològiques necessàries per a la seva modernització, amb la finalitat d'assegurar la disponibilitat en qualsevol circumstància i d'adaptar la capacitat disponible a les necessitats existents a cada moment, contribuint a desenvolupar la connectivitat digital, l'economia de la dada i la intel·ligència artificial en les administracions. Així mateix, les actuacions subvencionables poden ser les següents:

- Cloud i Centres de processament de dades (CPD) sostenibles. Adopció de solucions cloud i infraestructures sostenibles, contemplant migració d'infraestructures heretades a noves solucions que aportin major eficàcia i eficiència a través de l'optimització dels processos de gestió i provisió.

- Implantació de llocs de treball intel·ligents. Provisió de llocs de treball de nova generació amb mobilitat i eines col·laboratives que maximitzin la productivitat dels empleats públics i habilitin el seu treball no presencial.

- Infraestructures físiques i punts d'accés digital. Implantació de punts i de llocs digitals d'ajuda al ciutadà, que facilitin l'automatització i l'agilitació dels serveis; de sistemes que contribueixin a la modernització de les entitats locals, a través de la millora de l'accés del seu personal mitjançant targetes intel·ligents; i d'infraestructures que millorin l'eficiència energètica de les seus

V. En relació amb l'assenyalat en l'article 8 de l'Ordre 836/2022, les entitats beneficiàries podran concertar amb tercers l'execució total o parcial dels projectes, mitjançant els procediments de licitació corresponents o procedir a la seva execució total o parcial a través d'encàrrecs a mitjans propis.

VI.  La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Real Decret 887/2006, de 21 de juliol, por el que se aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca aprovada per Acord del Ple de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21, de 18.02.2017) modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96, de 04.08.2018) serà la normativa de referència d'aquesta convocatòria de subvencions en espècie.

VII.- L'esmentada convocatòria de subvencions en espècie es troba prevista en el Pla Estratègic de Subvencions del Consell de Mallorca per a l'exercici 2024 amb la modificació feta el 10 d'abril de 2024.

VIII.-. La quantia total destinada a l'adquisició dels equipaments informàtics que són objecte de concessió dins el marc de la convocatòria de subvencions és de 172.045,06 € amb càrrec a l'aplicació pressupostària 65 49175 65000 del pressupost del Consell de Mallorca per a l'exercici 2024.  Si bé la generació de crèdit és correspondre amb l'any 2023, és procedent efectuar la despesa en el 2024 perquè estem davant una despesa de finançament afectat definit pel Pla General de Comptabilitat Pública en els següents termes: despesa pressupostària que es finança, en tot o en part, amb recursos pressupostaris concrets que en cas de no realitzar-se la despesa no podrien percebre's o si s'haguessin percebut haurien de reintegrar-se als agents que els van aportar. En aquest cas, el finançament es concedeix en el marc del el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i en l'àmbit d'aplicació de l'Ordre TER/836/2022 per a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals amb una població inferior a 20.000 habitants.

D'altra banda, per l'agent finançador s'ha ampliat el termini d'execució d'aquests fons Next Generation fins al 30 de setembre de 2024, raó per la qual ens trobem dins del termini establert per al compliment dels objectius de dotar a les entitats locals beneficiàries de les infraestructures tecnològiques necessàries per a la seva modernització.

IX.- El Consell Executiu del Consell de Mallorca, en sessió de 13 de desembre de 2023, ha acordat l'autorització prèvia d'aquesta Convocatòria de subvencions; i, conformement amb l'Acord del Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca de delegació d'atribucions del Consell Executiu en els consellers executius i conselleres executives (BOIB núm. 153, de 24 de novembre de 2022), la consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local és competent per aprovar les convocatòries d'ajudes i subvencions inferiors a 250.000 euros.

X.- L'adquisició dels 230 equipaments informàtics objecte de la convocatòria de subvencions en espècie s'ha efectuat mitjançant la licitació d'un contracte de subministrament previst en l'art. 16 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, tramitat mitjançant el procediment de contractació obert simplificat regulat en l'art. 159 de la mateixa norma legal i havent-se dictat resolució d'adjudicació del citat contracte en data 26 de gener de 2024.

XI.- L'article 6 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca disposa que els lliuraments de béns, drets o serveis que s'han adquirit amb la finalitat exclusiva de lliurar-se a tercers tenen la consideració d'ajuts en espècie i queden subjectes a aquesta Ordenança i a la legislació de subvencions, amb les peculiaritats que comporta l'especial naturalesa de la seva finalitat.

RESOLC

Per tot l'anteriorment exposat, la Consellera Executiva del departament de  Promoció Econòmica i Desenvolupament Local aprova els següents punts:

1.- Aprovar la convocatòria de subvencions en espècie a favor dels Ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants consistent en el lliurament de equipament informàtic (ordinador portàtil + estació d'acoblament) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i en l'àmbit d'aplicació de l'Ordre TER/836/2022, de 29 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals.

2.- Aprovar la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (7 de maig de 2024)

La consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local Maria del Pilar Amate Rotger

 

Convocatòria de subvencions en espècie a favor dels Ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants consistent en el lliurament d'equipament informàtic (ordinador portàtil + estació d'acoblament) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i en l'àmbit d'aplicació de l'Ordre TER/836/2022, de 29 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals

1. Normativa aplicable.

Referent a la finalitat, a les actuacions subvencionables i als destinataris, resulta d'aplicació l'Ordre TER/836/2022, de 29 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals, atès que el finançament prové del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència (PRTR) aprovat per Acord del Consell de Ministre de 27 d'abril de 2021 i ratificat per la Comissió Europea en data 16 de juny de 2021.

Aquesta convocatòria s'aprova d'acord amb l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, aprovada en sessió plenària de dia 23 de desembre de 2016 (BOIB núm. 21 de 18-02-2017), modificada per acord plenari de dia 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 04-08-2018).

També li resulta d'aplicació la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.

2. Finalitat i objecte de la convocatòria

La finalitat de la present convocatòria es la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals, sent l'esmentada transformació digital un dels quatre eixos fonamentals del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Concretament, l'objectiu d'aquesta subvenció està comprès dins de la línia estratègica 4, la qual pretén dotar a les administracions locals de les infraestructures tecnològiques necessàries per a la seva modernització, amb la finalitat d'assegurar la disponibilitat en qualsevol circumstància i d'adaptar la capacitat disponible a les necessitats existents a cada moment, contribuint a desenvolupar la connectivitat digital, l'economia de la dada i la intel·ligència artificial en les administracions

L'objecte de la convocatòria és el lliurament de equipament informàtic consistent específicament en: ordinador portàtil HP ProBook 445 G10, un ratolí Logitech USB, un cable HDMI M-M de 1 metre, i un maletí de 15'4"; estació d'acoblament o "docking station" HP USB-C G5. Es disposa d'un total de 230 unitats d'aquest material.

L'acció de lliurar els portàtils y les estacions d'acoblament es correspon amb l'actuació d'Implantació de llocs de treball intel·ligents establerta com a actuació II de la línia estratègica 4 en l'article 5 de l'Ordre Ter 836/2022.

3. Afectació

Els equipaments subvencionats queden afectats durant el termini de cinc anys des de la seva recepció a la finalitat concreta per la qual es va atorgar la subvenció.

L'incompliment de l'obligació de destí serà causa de reintegrament de la subvenció.

4. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els Ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants d'acord amb les xifres de població resultants de la revisió del Padró municipal referides a l'1 de gener de 2020, segons exigeix l'art. 3 de l'Ordre TER 836/2022 .  Els ajuntaments amb una població inferior als 20.000 són els següents:

 

 

CIF

AJUNTAMENT

POBLACIÓ 2020

P-0700100-A

AJUNTAMENT D'ALARÓ

       5.572  

P-0700400-E

AJUNTAMENT D'ALGAIDA

       5.642  

P-0700500-B

AJUNTAMENT D'ANDRATX

     11.271  

P-0706600-D

AJUNTAMENT D'ARIANY

          868  

P-0700600-J

AJUNTAMENT D'ARTÀ

       7.845  

P-0700700-H

AJUNTAMENT DE BANYALBUFAR

          515  

P-0700800-F

AJUNTAMENT DE BINISSALEM

       8.567  

P-0700900-D

AJUNTAMENT DE BÚGER

       1.050  

P-0701000-B

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

       4.700  

P-0701200-H

AJUNTAMENT DE CAMPANET

       2.640  

P-0701300-F

AJUNTAMENT DE CAMPOS

     10.862  

P-0701400-D

AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

     11.868  

P-0701600-I

AJUNTAMENT DE CONSELL

       4.053  

P-0701700-G

AJUNTAMENT DE COSTITX

       1.288  

P-0701800-E

AJUNTAMENT DE DEIÀ

          617  

P-0701900-C

AJUNTAMENT D'ESCORCA

          212  

P-0702000-A

AJUNTAMENT D'ESPORLES

       5.062  

P-0702100-I

AJUNTAMENT D'ESTELLENCS

          315  

P-0702200-G

AJUNTAMENT DE FELANITX

     17.780  

P-0702500-J

AJUNTAMENT DE FORNALUTX

          660  

P-0704900-J

AJUNTAMENT DE SANT JOAN

       2.108  

P-0702800-D

AJUNTAMENT DE LLORET DE VISTALEGRE

       1.372  

P-0702900-B

AJUNTAMENT DE LLOSETA

       5.988  

P-0703000-J

AJUNTAMENT DE LLUBÍ

       2.273  

P-0703400-B

AJUNTAMENT DE MANCOR DE LA VALL

       1.509  

P-0703500-I

AJUNTAMENT DE MARIA DE LA SALUT

       2.227  

P-0703800-C

AJUNTAMENT DE MONTUÏRI

       2.912  

P-0703900-A

AJUNTAMENT DE MURO

       7.085  

P-0704100-G

AJUNTAMENT DE PETRA

       2.860  

P-0704200-E

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

     16.283  

P-0704300-C

AJUNTAMENT DE PORRERES

       5.502  

P-0704500-H

AJUNTAMENT DE PUIGPUNYENT

       2.012  

P-0704400-A

AJUNTAMENT DE SA POBLA

     13.475  

P-0705100-F

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ

       8.431  

P-0705300-B

AJUNTAMENT DE SANTA EUGÈNIA

       1.561  

P-0705500-G

AJUNTAMENT DE SANTA MARGALIDA

     12.485  

P-0705600-E

AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DEL CAMÍ

       7.375  

P-0705700-C

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

     12.237  

P-0705800-A

AJUNTAMENT DE SELVA

       4.014  

P-0704700-D

AJUNTAMENT DE SENCELLES

       3.290  

P-0705900-I

AJUNTAMENT DE SES SALINES

       4.960   

P-0706000-G

AJUNTAMENT DE SINEU

       3.862  

P-0706100-E

AJUNTAMENT DE SÓLLER

     13.705  

P-0706200-C

AJUNTAMENT DE SON SERVERA

     11.568  

P-0706300-A

AJUNTAMENT DE VALLDEMOSSA

       1.969  

P-0706500-F

AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

       3.380  

5. Crèdit, partida pressupostària i justificació de la afectació del finançament.

La quantia total màxima estimada per atendre les obligacions de contingut econòmic derivades de l'adquisició de l'equipament informàtic que serà objecte de concessió dins el marc de la convocatòria d'aquestes subvencions és de 172.045,06 € amb càrrec a l'aplicació pressupostària  65 49175 65000 del pressupost del Consell de Mallorca per a l'exercici 2024.

6. Import de la subvenció

L'import de la subvenció per a cada municipi es concretarà en el lliurament d'un nombre de equipaments informàtics que es determinarà de menys a més en relació amb la població dels ajuntaments sol·licitants a data 01/01/2020 (d'acord amb la taula inclosa a l'apartat 4 d'aquesta convocatòria) fins a assolir el total final d'unitats adquirides.

El total d'equipaments a lliurar es de 230 unitats composes de: ordinador portàtil HP ProBook 445 G10, un ratolí Logitech USB, un cable HDMI M-M de 1 metre, i un maletí de 15'4"; estació d'acoblament o "docking station" HP USB-C G5.

En el supòsit de què sobressin unitats respecte de la assignació inicial perquè no tots el municipis que podrien ser beneficiaris sol·liciten la subvenció o perquè havent-la sol·licitat, la petició anés d'un número inferior al que tindrien assignat per població, aquest excedent es repartirà, per ordre d'entrada de les sol·licituds, entre els ajuntaments beneficiaris que manifestin el seu interès en rebre més equipaments informàtics que els inicialment assignats.

Assignació inicial:

Fins a 3 equipaments informàtics per a municipis de menys de 1.100 habitants: Escorca, Estellencs, Banyalbufar, Deià, Fornalutx, Ariany, Búger.

Fins a 4 equipaments informàtics per a municipis de 1.101 a 5.000 habitants: Costitx, Lloret de Vistalegre, Mancor de la Vall, Santa Eugènia, Valldemossa, Puigpunyent, Sant Joan, Maria de la Salut, Llubí, Campanet, Petra, Montuïri, Sencelles, Vilafranca de Bonany, Sineu, Selva i Consell.

Fins a 5 equipaments informàtics per municipis de 5.001 a 7.000 habitants: Ses Salines, Esporles, Porreres, Alaró, Algaida, Lloseta i Bunyola.

Fins a 6 equipaments informàtics per municipis de 7.001 a 10.000 habitants: Muro, Santa Maria del Camí, Artà, Binissalem, i Sant Llorenç des Cardassar.

Fins a 7 equipaments informàtics per municipis de 10.001 a 13.000 habitants: Campos, Andratx, Son Servera, Capdepera, Santanyí i Santa Margalida.

Fins a 8 equipaments informàtics per municipis de 13.001 a 15.000 habitants: Sóller i Sa Pobla.

Fins a 9 equipaments informàtics per municipis de 15.001 a 20.000 habitants: Pollença i Felanitx

L'import definitiu de la subvenció resultarà de l'adjudicació dels diferents equipaments informàtics a lliurar segons les sol·licituds de cada Ajuntament, però tenint en compte el criteri d'assignació inicial i el d'assignació d'excedents establerts en aquest apartat.

7. Valor estimat dels equipaments

El valor estimat dels equipaments informàtics és el preu d'adquisició dels mateixos derivats del contracte d'adquisició tramitat: 230 equipaments amb un preu total 172.045,06 €.

8. Naturalesa de la subvenció i règim de concessió

Aquestes subvencions en espècie són de caràcter voluntari, eventuals, anul·lables i revocables per les causes previstes en la Llei o en aquestes bases. A més, no generen cap dret a obtenir altres subvencions en anys posteriors i no poden al·legar-se com a precedent.

La concessió de les subvencions es regeix pels principis de publicitat, concurrència no competitiva, objectivitat, igualtat i no discriminació, i s'ha de resoldre segons aquests criteris.

Les subvencions concedides conformement a aquesta convocatòria, ho seran mitjançant el procediment de concurrència no competitiva, de manera que, respectant el límit d'equipaments assignats en la convocatòria a cada Ajuntament, seran subvencionats tots els que compleixin els requisits que s'hi estableixen i, per tant, no serà necessari fixar un ordre de prelació entre les sol·licituds.

9. Condicions de concessió

a) Els Ajuntaments poden sol·licitar inicialment els equipaments informàtics que considerin fins al nombre màxim assignat en la convocatòria a cadascun d'ells segons la seva població.

b) Cada Ajuntament presentarà una única sol·licitud d'equipaments no podrà ser objecte de modificació posterior.

c) Per al cas que amb l'assignació inicial no es repartissin tots d'equipaments informàtics,  l'Ajuntament podrà demanar, en la mateixa sol·licitud, un altre equipament informàtic que es assignarà per ordre d'entrada en el Registre General electrònic del Consell de Mallorca entre totes les sol·licituds de beneficiaris que demanessin l'assignació d'excedents.

d) La resolució de concessió de les subvencions en espècie no podrà ser objecte de modificació pel que fa a les actuacions subvencionades.

e) La resolució de concessió de les subvencions en espècie tindrà un import estimat de 172.045,06€. Aquesta quantia es correspondre amb el import d'adquisició dels equipaments informàtics que deriva del contracte de subministrament.

f) El període de lliurament dels equipaments serà el comprés entre la data de publicació de la concessió de subvenció en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i la data en què materialment es realitzi el lliurament.

g) La Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal comunicarà a l'Ajuntament corresponent la data de la lliurament dels equipaments amb una antelació mínima de cinc dies naturals (5).

h) Si, al moment del lliurament dels equipaments no s'ha pogut realitzar per causa imputable a l'Ajuntament (per exemple: per incompareixença el dia que se convoqui pel lliurament), aquest serà convocat en segona instancia i la seva incompareixença el dia que se'l torni a convocar pel lliurament suposarà la pèrdua del dret a aquesta subvenció en espècie concedida.

10. Termini i lloc de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds de subvenció s'han de presentar en el termini de quinze dies hàbils (15), des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Les sol·licituds s'han de presentar a través del Registre electrònic del Consell de Mallorca

https://cim.sedipualba.es/segex/tramite.aspx?idtramite=12082

11. Documentació que s'ha de presentar amb la sol·licitud

Els Ajuntaments interessats han d'omplir els models de sol·licitud d'aquesta convocatòria que estan disponibles a la seu electrònica del Consell de Mallorca: https://seu.conselldemallorca.net apartat “Subvencions, ajuts, beques i premis”.

La sol·licitud consta de la següent documentació:

11.1. Model de sol·licitud en la que constarà els equipaments informàtics que es demanen: vegeu Annex 1

11.2. Model de declaracions responsables. Annex 2

Que l'entitat no incorre en cap de les prohibicions que es recullen a l'art. 8 de l'Ordenança de Subvencions del Consell de Mallorca.

Que l'entitat no ha estat sancionada o condemnada en els últims tres anys per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere mitjançant resolució administrativa o sentència judicial ferma. Art 11 Llei 11/2016, de 28 de juliol d'igualtat de gènere entre dones i homes).

Que l'entitat es troba al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries amb l'Agència Tributària de l'Estat i amb el Consell de Mallorca i ens seus organismes dependents, així com de les obligacions amb la Seguretat Social.

Que l'entitat no és deutora per resolució de procedència de reintegrament a què fa referència l'article 48.4 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.

Amb autorització expressa per comprovar, en qualsevol moment, que aquest Ajuntament beneficiari està al corrent en el compliment de les seves obligacions amb l'Agència Tributària de l'Estat, la Seguretat Social i el Consell de Mallorca i ens seus organismes dependents.

Atesa la naturalesa d'aquestes subvencions, tant la memòria d'actuacions com la memòria econòmica, seran les que figuraran en el corresponent expedient de licitació dels diferents equipaments informàtics que haurà tramitat la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal.

Si la sol·licitud no compleix els requisits establerts en aquesta convocatòria, el centre gestor ha de requerir l'entitat interessada, perquè aporti la documentació o esmeni la falta en el termini màxim i improrrogable de 10 dies hàbils, amb la indicació que, si no ho fa, es considerarà que ha desistit de la sol·licitud, amb la resolució prèvia que ha de ser dictada en els termes que preveu l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

12. Òrgans competents

12.1. Aprovació i concessió:

L'òrgan competent per aprovar aquestes subvencions és la consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local en ser una convocatòria d'ajudes i subvencions inferiors a 250.000 euros, conformement amb l'Acord del Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca de delegació d'atribucions del Consell Executiu en els consellers executius i conselleres executives (BOIB núm. 30 de 9 de març de 2023).

L'òrgan competent per concedir aquestes subvencions també és la consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, atès l'article 33.2.k) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de Consells Insulars en relació a la base 24.5 de les Bases d'execució del pressupost per al 2023.

12.2. Instrucció:

L'òrgan instructor és la persona que ocupa la Secretaria Tècnica del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i desenvoluparà les actuacions establertes a l'article 18 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca , inclosa la formulació de la proposta de concessió.

12.3. Seguiment:

El Servei d'Informàtica Local de la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal és el centre gestor responsable del seguiment de les subvencions.

13. Termini de resolució de concessió i notificació

El termini màxim per a resoldre el procediment i notificar-lo és de sis mesos des de la data de publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

El venciment del termini màxim sense haver-se notificat la resolució, legitima les persones interessades per entendre desestimada, per silenci administratiu, la sol·licitud de concessió de la subvenció.

La notificació de la concessió es practicarà mitjançant publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el previst a l'article 45.1.b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu comú de les Administracions Públiques.

14. Pagament de la subvenció

Per la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal s'ha instruït un expedient de contractació pel subministrament dels diferents equipaments informàtics.

Una vegada rebut el material, es lliurarà als beneficiaris l'equipament informàtic i es signarà una acta de lliurament d'aquests béns per part dels representats del Consell de Mallorca i dels de l'Ajuntament beneficiari.

D'aquesta manera, els beneficiaris no percebran cap quantia econòmica directa i l'import de la subvenció estarà determinat pel valor dels equipaments informàtics.

15. Justificació de la subvenció

15.1 Terminis:

El termini per justificar la subvenció serà de 30 dies hàbils des del lliurament del darrer l'equipament informàtic concedit a cada Ajuntament.

15.2 Forma:

a) La justificació de subvenció en espècie s'ha de presentar a través del Registre electrònic del Consell de Mallorca https://cim.sedipualba.es/segex/tramite.aspx?idtramite=12082.

b) La justificació de la subvenció en espècie s'ha d'ajustar al model de l'annex 3 i ha d'estar degudament signat pel Secretari/a o Secretari/a-Interventor/a de l'Ajuntament beneficiari.

Aquest model certifica:

-. Que els equipaments informàtics s'han recepcionat per part de l'Ajuntament.

-. Que els equipaments informàtics estan operatius i destinats als fins establers en la Convocatòria de subvencions.

-. Que l'equipament informàtic es destinarà durant el termini de cinc anys al fi concret pel qual s'ha concedit la subvenció en espècie.

-. Que no s'ha sol·licitat ni obtingut cap altra subvenció o ingrés pel finançament dels equipaments informàtics subvencionats.

c) A més de la justificació, hi haurà acta de recepció signada pel representat de cada Ajuntament relatiu als equipaments informàtics en el moment del lliurament.

15.3. Els ajuntaments beneficiaris de la subvenció es comprometen a facilitar al Consell Insular de Mallorca tota la informació que els sol·liciti relativa als equips informàtics objecte de la present convocatòria, amb la finalitat de que aquest poda col·laborar amb la Direcció General de Cooperació Autonòmica i Local en totes les comprovacions encaminades a validar la correcta realització de les actuacions objecte de l'ajuda, aportant a aquest efecte quanta documentació li fos requerida, així com els valors dels indicadors, fites i objectius efectivament aconseguits, segons l'exigit per l'article 4.1h) de l'esmentada Ordre TER 836/2022.

16. Obligacions dels beneficiaris

Els beneficiaris han de complir amb les obligacions establertes a l'article 9 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca, i a més:

a) Encarregar-se de reparacions durant el temps de garantia de l'equipament (ja sigui tant reparacions in situ com si cal enviar-ho al servei tècnic). La garantia concedida pel licitador adjudicatari es de 3 anys gestionada per l'empresa “Svi” que facilitarà les seves dades de contacte en cada equipament.

b) Mantenir en bon estat de conservació tots els equipaments informàtics rebuts i assumir el cost del manteniment, reparacions i/o substitucions dels elements d'aquests equipaments, una vegada hagi transcorregut el termini de garantia fixat en el contracte de subministrament.

c) Cada equipament informàtic inclou adhesius del Fons NEXT GENERATION de la Unió Europea i del Consell de Mallorca, els quals no poden ser eliminats.

d) Qualsevol publicitat o comunicació relativa als equipaments subvencionats o a la subvenció en espècie rebuda ha de fer menció especifica als Fons NEXT GENERATION de la Unió Europea, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'Estat i al Consell de Mallorca

e) Col·laborar amb el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca en el desenvolupament del seu Pla de Comunicació en relació a aquesta subvenció. 

f) Comunicar a la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal, amb un mínim de 48 hores d'antelació qualsevol acte de presentació oficial, inauguració, notificació a qualsevol mitjà de comunicació o publicitat de la present convocatòria.

g) Destinar l'equipament informàtic durant el termini de cinc anys al fi concret pel qual s'ha concedit la subvenció en espècie

17. Pèrdua del dret a obtenir la subvenció en espècie i reintegrament de la subvenció.

17.1 Són causes  de pèrdua del dret a obtenir la subvenció en espècie i de reintegrament de la subvenció en espècie per import equivalent al cost d'adquisició dels equipaments informàtics i el corresponent interès de demora, les previstes en l'article 56.1 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.

A més, hi haurà pèrdua del dret si no s'ha pogut recepcionar l'equipament informàtic per causa imputable a l'Ajuntament beneficiari en segona convocatòria de lliurament d'aquest equipament.

17.2 L'òrgan competent per exigir a la persona beneficiària el reintegrament d'aquesta subvenció en espècie és la consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

17.3 El procediment de reintegrament es regula a l'article 57 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.

18. Ineficàcia sobrevinguda de la subvenció

Si per circumstàncies sobrevingudes d'interès públic i general, el Consell de Mallorca no pot dur endavant la tramitació d'aquesta convocatòria, l'òrgan que la va aprovar, l'ha de deixar sense efectes, previ informe justificatiu de la Secretaria Tècnica del centre gestor.

19. Recursos

Contra l'acord que aprova aquesta convocatòria així com contra l'acord de concessió que se'n derivi, que no posen fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la publicació d'aquest acord. El recurs es pot interposar formalment davant aquest Consell Executiu o davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

ANNEX 1

SOL·LICITUD de subvenció en espècie a favor dels ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants consistent en el lliurament d'equipament informàtic (ordinador portàtil + estació d'acoblament)

Dades de l'entitat sol·licitant

Ajuntament de: 

NIF:

 

Adreça electrònica a efectes de notificacions:

 

Carrer/plaça :

 

Núm.

 

Localitat:

 

Codi postal:

 

Telèfon persona de contacte:

 

Persona de contacte:

 

 

Dades del Batle/Batlessa

Nom i llinatges:

 

DNI:

 

Correu electrònic de contacte:

 

En nom de l'entitat que represent, declar que conec la convocatòria de subvencions en espècie a favor dels Ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants consistent en el lliurament d'equipament informàtic (ordinador portàtil + estació d'acoblament) i que, de conformitat a la convocatòria sol·licit el lliurament dels següents equipaments informàtics:

EQUIPAMENT INFORMÀTIC 

Núm. Sol·licitat

Inclou:

  • ordinador portàtil HP ProBook 445 G10.

  • estació d'acoblament o "docking station" HP USB-C G5.

  • un ratolí Logitech USB.

  • cable HDMI M-M de 1 metre, i

  • maletí de 15'4" serigrafiat amb el logotip del Consell de Mallorca.

 

Per tot l'exposat, sol·licit una subvenció en espècie consistent en equipament informàtic a dalt detallat.

En cas d'equipament informàtic SOBRANT

Sol·licitud

Inclou pack únic:

  • ordinador portàtil HP ProBook 445 G10.

  • estació d'acoblament o "docking station" HP USB-C G5.

  • un ratolí Logitech USB.

  • cable HDMI M-M de 1 metre, i

  • maletí de 15'4" serigrafiat amb el logotip del Consell de Mallorca.

Sol·lícit ser-ne beneficiari

 

 

 

 

Marcar una X  

 

(Lloc), a la data de la signatura electrònica

 

 

ANNEX 2

Declaracions responsables referents a la Subvenció en espècie a favor dels Ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants consistent en el lliurament d'equipament informàtic (ordinador portàtil + estació d'acoblament)

______________________________________________  Batle/Batlessa de l'Ajuntament

de/d' _____________________________________________________________________

amb CIF ________________________________________ .

En nom de l'entitat que represent, declar que conec la convocatòria de subvencions en espècie a favor dels Ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants consistent en el lliurament d'equipament informàtic (ordinador portàtil + estació d'acoblament) i que, de conformitat a la convocatòria DECLAR baix la meva responsabilitat:

  • Que l'entitat no incorre en cap de les prohibicions que es recullen a l'art. 8 de l'Ordenança de Subvencions del Consell de Mallorca.

  • Que l'entitat no ha estat sancionada o condemnada en els últims tres anys per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere mitjançant resolució administrativa o sentència judicial ferma. Art 11 Llei 11/2016, de 28 de juliol d'igualtat de gènere entre dones i homes).

  • Que l'entitat es troba al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries amb l'Agència Tributària de l'Estat i amb el Consell de Mallorca i ens seus organismes dependents, així com de les obligacions amb la Seguretat Social.

  • Que l'entitat no és deutora per resolució de procedència de reintegrament a què fa referència l'article 48.4 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.

Així mateix, autoritzo al Consell de Mallorca per comprovar, en qualsevol moment, que aquest Ajuntament beneficiari està al corrent en el compliment de les seves obligacions amb l'Agència Tributària de l'Estat, la Seguretat Social i el Consell de Mallorca i ens seus organismes dependents.

 

(Lloc), a la data de la signatura electrònica

Batle/Batlessa

 

ANNEX 3

Certificat de justificació de la subvenció en espècie a favor dels Ajuntaments de Mallorca de població inferior a 20.000 habitants consistent en el lliurament d'equipament informàtic (ordinador portàtil + estació d'acoblament)

Sr./Sra.  ____________________________________________________________________

secretari/secretària de l'Ajuntament d_____________________________________________

amb CIF ________________________________________ .

CERTIFICA

1. Que els equipaments informàtics s'han recepcionat per part de l'Ajuntament.

2. Que els equipaments informàtics estan operatius i destinats als fins establers en la Convocatòria de subvencions.

3. Que l'equipament informàtic es destinarà durant el termini de cinc anys al fi concret pel qual s'ha concedit la subvenció en espècie.

4. Que no s'ha sol·licitat ni obtingut cap altra subvenció o ingrés pel finançament dels equipaments informàtics subvencionats.

 

(Lloc), a la data de la signatura electrònica

secretari/ària